Family Diary Persoonlijk

Zwangerschapsupdate week 38

19 mei 2015
Zwangerschapsupdate week 38-GoodGirlsCompany-zwnger-stemmingswisselingen-vluchtkoffertje-bed op klossen

Tijd voor zwangerschapsupdate week 38.  Ik hoef nog maar 9 dagen. Nou ja, zo reken ik. Het kan natuurlijk altijd langer duren, maar ik hoop dat dit niet het geval is. Ik ben nog nooit heel erg overtijd geweest dus hoop het er deze keer ook een beetje fatsoenlijk vanaf te brengen. Hoe ik mij voel ik heel wisselend. Vorige week zat ik blakend van gezondheid bij de verloskundige. Deze week ik alles weer gewoon bagger. Ik voel me dik, lusteloos en die verrekte hormonen maken dat je emoties alle kanten op gaan.  Hoewel ik deze hele zwangerschap echt geweldig gezond gegeten heb, lijkt dat helemaal over. Wat heb ik trek in ongezonde troep. Vooral zure snoepjes!
Toch probeer ik het en beetje onder controle te houden. Het beste middel daar tegen is door het niet te kopen. Als ik het koop, moet die zak ook in 1 keer leeg. Op is op ik ga niet telkens opnieuw naar de winkel rijden. En gek genoeg is mijn man er ook niet heel gevoelig voor als ik zeg dat ik ‘iets’ wil hebben. Dan is het al snel dat ik zelf mee mag om het te halen. Zo zaten we afgelopen weekend laat op de avond bij de snackbar. Ik met een milkshake hij met ijs. Het idee was leuk en de milkshake was lekker maar in en uit de auto kruipen was niet mijn ding.

Het gaat Wisselend

Waar ik deze zwangerschap soms zo verbaasd van kan staan, is dat het zo met ups en downs gaat. Ik kan er geen pijl op trekken. De ene dag gaat het goed, blaak ik van gezondheid. Doe ik netjes de was en vind ik zelfs koken leuk. De volgende dag strompel ik met een pijnlijk gezicht door het huis omdat mijn bekken niet lekker voelt. En lukt het maar amper om genoeg motivatie uit mijn tenen omhoog te trekken om iets ongeïnspireerds op tafel te pleuren. Geheel tegen mijn gewoonte in hebben we afgelopen week pizza, pannenkoeken en patat gegeten. Yep, ik schaam mij. Maar ooit komt de tijd dat we weer netjes fatsoenlijk volgens de schrijf van 5 eten.

Dat geldt ook lichamelijk. In principe was de baby halverwege maart al ingedaald. Maar afgelopen week viel me op dat ik weer beter kon lopen. Opluchting. Ik ging zelfs met beide meiden zwemmen. Echt een aanrader om te doen als je zwanger bent! (Okay let niet op die belachelijke badpak die ik aanhad waarvan tijdens een golfslagbadsessie ook nog een bandje losschoot). De dag erna zat ik bij de verloskundige en wat bleek? De baby was weer minder ingedaald. Dat verklaarde dus waarom ik weer normaal kon lopen en soepel uit bed kwam.  Dus daar zat ik stralend en blakend in het kamertje. Net alsof het een piece of cake was. Ja, om eerlijk te zijn vond ik het helemaal nog niet erg dat er geen baby in zicht was. Zo zou ik het echt nog wel even volhouden. Dat was toen. De dag erna besloot baby weer met grof geweld onder te duiken. En daarbij natuurlijk niet mijn bekken te sparen.

Kluizenaarsbestaan

Iedereen die bij het zien van mij inmiddels blaat “de laatste loodjes”, kan ik wel aanvliegen. Ik heb het nu echt genoeg gehoord.  Ook is het grappig dat sommige mensen nu pas door hebben dat ik zwanger ben. Daarbij heb ik het voornamelijk over ouders op de school van mijn dochters. Om te voorkomen dat ik nu allerlei verplichte  clichégesprekjes moet voeren, zit ik in deze fase van het derde trimester erg graag binnen. Beetje bloggen, series kijken, tv kijken, slapen of in bad. Alles om de tijd te doden en weer een dag achter mij te laten die mij hopelijk dichterbij de bevalling brengt.

Voorbereidingen treffen voor de bevalling

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de laatste voorbereidingen. Het bed staat als weer weken op klossen. Ik kan met behulp van trapje in bed komen. Heb inmiddels een matrasbeschermer onder het hoeslaken gelegd voor het geval dat… Dat vluchtkoffertje is nu echt gepakt. De adressenlijst voor geboortekaartjes is klaar. En afgelopen zondag heb ik met de meiden verschillende alternatieven bedacht voor beschuit met muisjes. Met hun inbreng heb ik een aantal kraamtraktaties in elkaar geflanst waarvan je aankomende vrijdag op Foodie Friday het resultaat ziet.

Ondertussen heeft manlief zich verdiept in hoe je een Maxi-Cosi in de auto vastzet. De kinderwagen in- en uitklapt en welke papieren hij mee moet nemen. Last van nesteldrang of poestgedrag heb ik niet. Okay het is irritant dat ik een week zonder wasmachine zat omdat hij kapot is, maar ik doe gewoon mijn ogen dicht voor de stapel was. Terwijl man opeens raamwerk afneemt, het onkruid in de tuin wiedt en andere dingen die al weken liggen en waarbij ik de hoop al heb opgegeven, sla ik hem nu meewarig gade. Die baby komt ook echt wel zonder dat mijn ramen blinken.

Geen bal aan

De dag voor Moederdag kreeg ik zo’n gymbal. Tijdens de verschillende zwangerschapscursussen had ik  zo’n ding al regelmatig uitgeprobeerd. Het ziet er misschien niet uit, maar ik vind het heerlijk zitten. Wie ’s avonds langs ons huis loopt en naar binnen kijkt, kan mij regelmatig op deze bal zien zitten terwijl ik tv kijk of gewoon lekker niks doe. ’s Avonds laat ik hem door man naar mijn kamer brengen. Omdat ik weer zo stijf ben als een plank, ga ik ‘s ochtends eerst 5 minuten op mijn bal zitten oefeningen doen. Er na toe lopen is al een hele opgave als ik net uit bed kom. Het is meer een soort voetje voor voetje schuifelen waarbij de geest wel wil maar het lichaam dramatisch achterblijft. Als ik dan eindelijk als schoorvoetend en knullig wankelend het ding bereikt heb, ga ik zitten.  Beetje draaikonten op dat ding, kijken hoever je bekken nog mee kan rekken. Geloof het of niet, maar na een sessie van 5 minuten ben ik weer als herboren. Kan ik normaal opstaan en weer redelijk normaal lopen.  Wat wel handig is want nu de meivakantie weer over is, moet ik de zoldertrap op de meiden uit bed halen, mij aankleden, de ochtendspits doen en ze naar school brengen.

Hopelijk nog 9 dagen te gaan!

 • Reply
  conchita
  19 mei 2015 at 22:55

  Ik hoop voor je dat de baby zich snel aandient. Ik leef met je mee. het is voor mij inmiddels alweer 10 maanden geleden maar ik vond de laatste weken echt heel zwaar. Het was echt een verlichting toen ik bevallen was. Ik ga voor je duimen!! Liefs, Conchita

 • Reply
  Tamara
  19 mei 2015 at 21:43

  Ik hoop met je mee dat je dame snel komt! Ik weet heeel goed hoe je je voelt!
  Stiekem vind ik het ook heerlijk hoor, gewoon niet sociaal doen. Ik heb geen behoefte eraan om mensen te zien en spreken doe ik wel via whatsapp ofzo, maar verder niet! Haha!
  Ik ben trouwens zoooooo blij dat mijn bed niet op klossen hoeft. Ik kom er nu al niet uit! Haha

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Slaap kindje slaap✨ Overdag slaapt hij het liefst aan een stuk door. 🥰Ik heb geprobeerd dat ritme te doorbreken maar dan zit ik met een hele chagrijnige baby. Wel sliep hij toen de hele nacht door. Dus toch maar doorzetten of hem met rust laten?
.
.
.
#momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist

Dit zijn wij!