Family Diary Persoonlijk

Zwangerschapsupdate week 35

28 april 2015

Bijzonder hoe een week een wereld van verschil kan maken. Waar week 34 mij erg zwaar viel, heb ik deze week dingen gedaan waarvan ik dacht dat ze tijdelijk niet meer mogelijk waren. Via social media ken ik nu een aantal aanstaande moeders die net zoals ik hun kindje eind mei begin juni verwachten. Ik vond het opmerkelijk om te ervaren dat de 34ste zwangerschapsweek collega bloggers Tamara en Laura ook zwaar vielen. Blijkbaar gebeurt er deze week iets in je lichaam dat maakt dat het even afzien is. Maar goed, die week ligt achter ons. In deze zwangerschapsupdate week 35 vertel ik je over wat ik deze week deed en hoe het met mij gaat. Lees je mee?

Nog 5 weken te gaan! Nog 5 weken te gaan. Dat galmt er echt door mijn hoofd. Inmiddels begin ik een soort rare opwinding te voelen. Ik ben echt zo benieuwd hoe baby girl er uit ziet. Ik heb echt geen idee! De angst voor de bevalling en eventuele pijn is wat meer naar de achtergrond gedrukt. Waarschijnlijk heeft de informatie over pijnbestrijding in de cursus Samen Bevallen daar ook aan bijgedragen. Ik begin eerst thuis en heb dit keer erg het gevoel dat ik in bad wil. Ook mijn man weet inmiddels beter hoe ik reageer tijdens een bevalling. Voor sommige stellen zal het een heel romantisch moment worden, maar mijn bevallingen zijn nooit zo verlopen. Het geeft rust te weten dat hij ook niet die verwachting heeft.

Thuiszitten kan ik nog lang genoeg

Inmiddels ben ik 10 kilo aangekomen en ik heb ‘een mooi rond buikje’ zoals anderen zeggen. Zelf voel ik mij meer een aangespoelde walvis, maar goed dat is relatief. Sinds deze week heb ik regelmatig last van erge krampen. Het rommelt. Zo heb je afgelopen week kunnen lezen hoe voorweeën mij er bijna van weerhielden een press day te bezoeken. Maar ook in de dagen er na heb ik ’s nachts wakker gelegen van krampen. Vervelend want ik heb mijn slaap echt nodig. Als ik slecht slaap, ben ik ’s ochtends misselijker en de rest van de dag niet zo veel waard. Dat kan mij enorm frustreren. Ook al kan mijn lichaam op zo’n dag niet zoveel, mijn geest wil nog van alles en vind het dan moeilijk om binnenshuis opgesloten te zijn. Ik wil erop uit. De wereld zien, niet opgesloten in mijn kleine wereldje. Vandaar dat ik soms ook gewoon het lot tart en erop uit ga. Anderen noemen het stoer, ik noem het noodzakelijk. Thuiszitten aan bed gekluisterd zijn, kan ik nog lang genoeg.

Liggingsecho en zwangerschapsfotoshoot

Deze week heb ik ook de liggingsecho gehad. Ik weet al 6 weken dat de baby ingedaald was. Ze ligt nog niet helemaal vast maar met mijn petite postuur heeft ze weinig ruimte om nu nog een andere houding aan te nemen. Ervaring van eerdere zwangerschappen leert dan al mijn dochters vrij vlot in de goede houding langen. Blijkbaar is dit op den duur de meest prettige houding voor ze. De liggingsecho bevestigde wat ik al wist. Nu is het zeker. Deze week heb ik nog een consult over wat ik moet doen als de bevalling begint. Kennis die toch enigszins is weggezakt.

Verder maakten we deze week een zwangerschapsfoto bij fotostudio Arjan Verbruggen in Ede. Er werden een aantal foto’s gemaakt waar ik alleen opstond in ondergoed en een aantal waar mijn man en ik samen op stonden. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Voor mij is het een mooie manier om deze laatste zwangerschap te vereeuwigen.

Mijn koffer is van zolder gehaald. Hij is nog leeg, maar in de komende weken zal ik hem vullen met spulletjes die ik nodig heb om in het ziekenhuis te bevallen.

Het klinkt misschien raar, maar ik heb er best wel zin in 🙂

 • Reply
  Kimberley
  29 april 2015 at 17:34

  Ik vind je buik ook erg mooi! Niks walvis 😉 En ik begrijp heel goed dat je niet kunt wachten, heel spannend!

  • Reply
   Josan
   29 april 2015 at 19:14

   Dank je. Ik bof dat ik naar voren draag

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]