Family Diary Persoonlijk

Zwangerschapsupdate week 34

20 april 2015
Wat neem je mee in vluchtkoffertjes ziekenhuis?

Nog 6 weken te gaan totdat ik ben uitgerekend. Het uur nul komt steeds dichterbij. Eigenlijk vind ik dit een rare fase. Aan alles merk ik dat ik zwanger ben en dat het steeds moeilijker wordt. Liggen of omdraaien in bed is al weken geen pretje. Ik ben stijf als een plank en die stomme trap! ’s Ochtends de trap naar zolder op lopen om de beide missen wakker te maken en te assisteren is echt een uitdaging. Ook begin ik meer en meer sociale verplichtingen af te stoten. Voor bloggers is april echt dé maand van de persevents. Mijn mailbox stroomde vol uitnodigingen. Velen heb ik moeten afzeggen. Met pijn in mijn hart moet ik concluderen dat ik het momenteel gewoon even niet ga trekken om overal bij te zijn. Ik wil wel, maar mijn lichaam geeft anders aan. Inmiddels heb ik al voldoende ervaren dat over mijn lichamelijke grenzen heengaan averechts werkt.

Benieuwd hoe het verder met mij gaat? In deze zwangerschapsupdate week 34 laat ik het je weten, dus lees lekker mee. Geef een reactie als je bepaalde dingen herkent of als je mij een hart onder mijn riem wil steken.

Dat er een wereld van verschil zit tussen zwanger zijn van je eerste of derde kind, wist ik wel. Dat had ik de tweede keer al ervaren. De eerste keer werd ik moeder, de tweede keer was ik zwanger. Met de dagelijkse zorg voor een peuter was ik zo druk dat ik er niet echt altijd bij stil stond. Die extra kilo’s en ongemakken, nam ik gewoon mee terwijl het leven in sneltreinvaart door ging.

Door het leeftijdsverschil tussen de kinderen, heb ik nu net als bij de eerste meer momenten dat ik mijn nodige rust kan pakken. Overdag zijn de kinderen naar school en heb ik redelijk de vrijheid. Okay, de berg was op zolder is gigantisch. Maar aangezien ik toch amper de zoldertrap op kom en manlief niet wil hebben dat ik met volle wasmanden de trap af ga lopen, hoef ik mij daar geen zorgen om te maken. Mocht het echt de pan uit rijzen dan zit de oplossing eerder in het zoeken naar een huishoudelijke hulp dan dat ik mij er druk om moet maken.

Zo stijf als een plank

Waar ik wel erg aan moet wennen is dat ik zo stijf ben als een plank. Ik kan me niet herinneren dat ik dat bij de andere zwangerschappen ook had. Ik ben geen fanatiek hardloopmeisje. Ook tref je van mij geen lovende verhalen aan over de fitnessrage Kayla Itsines. Maar als ik een beetje mijn best doe, heb ik wel conditie, ben ik een beetje flexibel en kan ik aardig meekomen.
Ik ga wekelijks naar zwangerschapsgym en doe netjes mee met oefeningen tijdens de zwangerschapscursus. Daarom vind ik het verbazend om te zien hoe stram mijn spieren zijn. Soms kan ik pas weer een beetje flexibel lopen nadat ik een warm bad genomen heb. Een hele rare ervaring! Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb. Maar voor mijn huid is het minder goed om dagelijks in bad te gaan. Het gevolg: een droge jeukerige huid dus ik smeer mij weer suf! Maar misschien komt dat ook wel doordat het buiten warmer wordt.

Leven van dag tot dag

Met het energielevel gaat het wisselend. De ene week ben ik echt moe en is rust mijn grootste vriend. Dan hang ik een beetje op de bank of in bed en zweer ik bij die 2 uur die ik tussen de middag kan slapen voordat de meiden uit school komen. De andere week heb ik meer energie. Besteed ik dit aan bloggen, huishouden en leuke dingen doen met mijn dochters. Ik word dan alleen tegengehouden door de lichamelijke beperkingen. De geest wil wel, maar het lichaam niet. Daar kan ik echt enorm van balen. Ik ben toch wel een beetje het type hollen of stilstaan. Iemand die gelooft dat als je het heel graag wilt, dan kan je het ook.
Om dan af en toe zo erg teruggefloten te worden door je lichaam is wennen. Ook wanneer ik besef dat ik de vorige keren veel zwaarder was. Gek genoeg stond voor mij minder kilo’s gelijk aan meer kunnen doen. Maar de praktijk valt soms best wel tegen. Hoe ik mij voel kan van dag tot dag verschillen. Maar een ding weet ik wel; ik moet niet al te veel drukke dingen doen. Om die reden heb ik ook verschillende persevents moeten afzeggen. Gelukkig kon ik bij andere bloggers lezen hoe het was, maar zelf aanwezig zijn, is toch inspirerend en leuker.

Ik ben er nog niet helemaal klaar voor

De baby is al ingedaald en ook heb ik last van de beruchte voorweeën. Het zijn allemaal tekenen dat het binnenkort gaat gebeuren. Van de week besefte ik voor het eerst dat ik het point of no return ver gepasseerd ben. Dit besef kwam nadat ’s avonds op de cursus Samen Bevallen waren geweest. Na een hele avond praten over bevallingen, het schrijven van een geboorteplan en hoe belangrijk het is dat een partner de regie neemt als je als vrouw te ver heen bent besefte ik het: ik ga over een aantal weken bevallen.

Help! Op de een of andere manier kan ik me feitelijk wel herinneren wat er allemaal gebeurd is. Ik weet wat ik onprettig vond en deze keer anders wil. Maar hoe het was…. Ik weet alleen dat ik het zeer ongemakkelijk vond. De pijn, het voor mijn gevoel opgesloten zitten in mijn eigen wereldje. De irritante aanmoedigingen van aanwezigen dat ik het kan terwijl ik redelijk  aan mijn dapperheid twijfelde. Het moeten erkennen dat hoewel ik normaliter behoorlijk bad ass ben, mij nu behoorlijk klein en hopeloos voelde. Het niet kunnen verdragen van (fel) licht, (elk) geluid, warmte (terwijl ik de hele zwangerschap al verslaafd ben aan een warme kruik in mijn rug) en geur. En dat 13 uur lang. Elke keer als men mij aanmoedigde iets te eten of te drinken dit er binnen no-time weer uitkwam. Hoe mijn oerkrachten ook de inner bitch in mij wakker maakten. Ik heb manlief al gewaarschuwd dat ik echt niet aardig ben dan. Dat als ik tijdens de bevalling iets niet wil hij mij ook beter maar met rust kan laten en niet moet proberen mij om te praten.

Ja, van de week realiseerde ik mij voor het eerst dat ik hier weer naar toe ga. En om eerlijk te zijn, ben ik er geestelijk nog niet helemaal klaar voor…. .

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!