Family Diary Persoonlijk

Zwangerschapsupdate week 33

12 april 2015
Wat neem je mee in vluchtkoffertjes ziekenhuis?

Het einde is in zicht! Nog 7 weken te gaan voordat ik ben uitgerekend. We beseffen allebei steeds meer dat het nu echt gaat gebeuren. Spannend,  maar we hebben er heel veel zin in. Ik ben zo nieuwsgierig naar hoe ze eruit ziet. Ook heeft ons uitstelgedrag nu eindelijk plaats gemaakt voor actie. Een groot deel van de babyuitzet en kinderkleding is uit gewassen. Ik heb weer heel wat hydrofiele luiers, doekjes en rompertjes staan strijken. Het kostte wat energie maar het geeft ook rust. Benieuwd wat ik deze week nog meer gedaan heb!  Je leest het is mijn zwangerschapsupdate week 33.

Het Paasweekend zal voor mij niet de boeken in gaan als een van de beste. Ik voelde me behoorlijk beroerd. Door mijn medicijnen kon ik al een paar dagen niet naar het toilet. Zoals dat dan gebruikelijk is, heb je daar altijd het meest last van als alle winkels gesloten zijn en je bent aangewezen op de huisartsenpost. Er zat niks anders op dan veel tijd in bed door te brengen.

Gelukkig maakte ik de verloren tijd in de loop van de week weer goed. Ledikantlakens, wiegdekens, waskussenhoezen en vele roze kledingstukken zijn inmiddels gewassen en liggen schoon en gestreken in commode of kledingkast. Ik ben nog even aan het puzzelen met de indeling. Maar mocht de baby nu komen dan heb ik een setje kleding klaar liggen.

Inrichten van de mintgroene babykamer

Ook de verdere inrichting van mijn mintgroen met grijze kinderkamer begint steeds meer vorm te krijgen. De meubeltjes staan waar ik ze hebben wil en het wandplankje hangt. De muur was lindegroen. Dat heb ik zo gelaten. Ik heb niet meer de zin en puf om hem mintgroen te verven. Uiteindelijk vind ik het ook niet heel storend. Maar met de accessoires is het wel even passen en meten om er voor te zorgen dat het niet vloekt. Ook het grijs is het en der vervangen voor taupe. Deze kleur vind ik net wat warmer.

Babykamer mintgroen-Babypark Kesteren-Sproet en Sprout-mintgroene spullen babykamer-GoodGirlsCompany-muurschildering met paper pom poms

Sneak peak mintgroene babykamer. Hij is nog niet helemaal af maar het is een begin.

 

Mijn persoonlijke muurschildering

Recht tegenover de lindegroene muur hebben we de muur geëgaliseerd en taupe geverfd. Op deze muur werd gisteren een muurschildering gemaakt. Ik wilde iets met een tak en pom poms als bloemen.  Gelukkig heeft Mats Art mijn ideeën voor een muurschildering heel mooi waar gemaakt.

Muurschildering Mats Art_GoodGirlsCompany

Muurschildering gemaakt door Mats Art

 

In de slaapkamer hangt nu ook de familiewieg weer aan zijn vertrouwde haak in het plafond. Hij is al weer 8 jaar oud, maar fungeert nog steeds prima. Bovendien hebben mijn andere dochters hebben hier ook in geslapen. Soms besef ik met pijn in mijn hart dat dit mijn laatste kindje is die van deze heerlijk, veilige omgeving kan genieten. Maar ik ben ook blij en dankbaar dat ze die mogelijkheid heeft. De eerste nachten zullen vast kort zijn, maar ik wil de periode dat ze op mijn kamer slaapt bewust meemaken zodat ik het kan afsluiten.

Leander cradle-mintgroene babyspullen-GoodGirlsCompany-hangwieg

Baby nummer 3 zal slapen in de familieweig boven het bed: de Leander Cradle

 

De controle bij de verloskundige verliep prima. Ook al vind ik het steeds zwaarder worden, met de baby gaat het goed. Ze groeit goed en ligt al met haar hoofdje naar beneden. Drie weken geleden ontdekte mijn verloskundige al dat ze een beetje in ingedaald maar dat is nu nog meer. Nog even en ze ligt definitief vast. Over 2 weken krijg ik een liggingsecho en een consult over wat te doen als de bevalling begint.

Voor het eerst naar Samenbevallen

Ook zijn mijn man en ik deze week voor het eerst naar de zwangerschapscursus geweest. We hebben gekozen voor de herhalingscursus van Samen bevallen. Deze cursus heb ik ook gevolgd tijdens de zwangerschap van Miss G. Omdat het zijn eerste is en mijn derde kind wilde ik heel bewust een cursus samen doen. Dan gaat het voor hem ook meer leven. De eerste avond is inmiddels achter de rug. Ik vind het leuk om andere stellen te ontmoeten die ook deze speciale periode mee maken en om ervaringen te delen. En mijn man beseft nu ook steeds meer: het gaat nu echt gebeuren!

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]