Family Diary Persoonlijk

zwangerschapsupdate week 32

3 april 2015
Wat neem je mee in vluchtkoffertjes ziekenhuis?

Brandend maagzuur? Check! Niet meer comfortabel liggen in bed? Check! Kortademig? Check! Kramp in mijn benen? Check! Nog maar weinig kunnen eten? Check! Ben je het zat? Check! De laatst 8 weken van mijn zwangerschap gaan niet over rozen. Of ik het nu leuk vind of niet door de gebruikelijke zwangerschapskwaaltjes wordt het steeds zwaarder. Inmiddels ben ik wijs genoeg om naar mijn lichaam te luisteren. Forceren heeft geen zin. Ik hoef niet telkens de sterkste te zijn. Uiteindelijk ben ikzelf degene die daar de rekening voor betaalt. Dus ik probeer mijn rustmomentjes te pakken door ’s middags even te gaan liggen. In deze blogpost deel ik mijn zwangerschapsupdate week 32.

Toen ik enkele weken geleden met zwangerschapsgym begon, gaf mijn begeleidster tips voor kramp in je benen. Zelf leed ik daar nog niet aan, maar ik kon het me wel van mijn  vorige zwangerschappen herinneren. Inmiddels ben ik ook in de krampfase aanbeland. Dat is soms behoorlijk vervelend en pijnlijk. Ik weet dat het erbij hoort, maar leuk is anders.

Ook slapen gaat niet meer zo goed. Ik kan geen fijne houding vinden. Het eerste trimester van mijn zwangerschap sliep ik op mijn rug met een kussen eronder. Toen ik teveel last kreeg van de zenuw in mijn rug schakelde ik over naar mijn zij. Het tweede trimester ontdekte ik dat deze slaaphouding ook niet meer prettig lag. Vanaf toen sliep ik weer op mijn rug met een kussen eronder en extra steun van een voedingskussen. Halverwege draaide ik naar mijn linkerzij. Maar inmiddels heb ik alles geprobeerd en moet ik gewoon concluderen dat ik niet meer lekker lig. Als ik in de morgen opsta, ben ik echt zo stijf als een plank. Het gevoel dat je verkwikt en uitgerust uit bed opstaat is ver te zoeken. Ik neem het dag voor dag en probeer niet te denken dat ik nog 8 weken moet.

Bij de laatste controle was mijn buikomvang erg gegroeid. Het is nog steeds een bescheiden buik, maar hij is wel een stuk zwaarder. Zoals dat met de zevende maand gebruikelijk is, begint hij te zakken. Ook is de baby al ingedaald. Ze ligt nog niet vast maar ze ligt wel met haar hoofdje naar beneden. Hopelijk blijft ze op de goede manier liggen. Nu ze ingedaald is, heb ik ook een karakteristieke waggelloopje zoals wel meer zwangere vrouwen hebben. Heel charmant.

Lang stilzitten op een stoel is er ook niet meer bij. Vorige week had ik een vergadering van 3 uur. Daarbij zat ik op een houten stoel. Tijdens de rit naar huis merkte ik dat de zenuwen in mijn benen zo’n zeer begonnen te doen. Ik haalde het nog naar huis, maar de dag erna heb ik de hele dag op de bank gelegen omdat mijn benen zeer deden. Ditzelfde gebeurt ook tijdens een kerkdienst. Dus die skip ik maar even. Het is niet anders.

Naast lichamelijke klachtjes gebeurt er natuurlijk ook meer. Zo zijn we nog steeds serieus bezig met de babykamer. De muur is geëgaliseerd en over anderhalf week komt er een mooie muurschildering op. Via diverse webshops heb ik nu de hoogst noodzakelijke spullen van de babyuitzet binnen gekregen. Ik heb flessen, een kolf van Medela, verzorgingstas en genoeg hydrofiel luiers en doekjes. We zijn afgelopen weekend druk bezig geweest met het ontwerpen van een geboortekaartje.  In principe kan de baby nu geboren worden, maar het zou goed zijn als ze nog iets langer bleef zitten zodat we wat meer tijd hebben om alles op zijn plek te zetten.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!