Family Diary Persoonlijk

zwangerschapsupdate week 32

3 april 2015
Wat neem je mee in vluchtkoffertjes ziekenhuis?

Brandend maagzuur? Check! Niet meer comfortabel liggen in bed? Check! Kortademig? Check! Kramp in mijn benen? Check! Nog maar weinig kunnen eten? Check! Ben je het zat? Check! De laatst 8 weken van mijn zwangerschap gaan niet over rozen. Of ik het nu leuk vind of niet door de gebruikelijke zwangerschapskwaaltjes wordt het steeds zwaarder. Inmiddels ben ik wijs genoeg om naar mijn lichaam te luisteren. Forceren heeft geen zin. Ik hoef niet telkens de sterkste te zijn. Uiteindelijk ben ikzelf degene die daar de rekening voor betaalt. Dus ik probeer mijn rustmomentjes te pakken door ’s middags even te gaan liggen. In deze blogpost deel ik mijn zwangerschapsupdate week 32.

Toen ik enkele weken geleden met zwangerschapsgym begon, gaf mijn begeleidster tips voor kramp in je benen. Zelf leed ik daar nog niet aan, maar ik kon het me wel van mijn  vorige zwangerschappen herinneren. Inmiddels ben ik ook in de krampfase aanbeland. Dat is soms behoorlijk vervelend en pijnlijk. Ik weet dat het erbij hoort, maar leuk is anders.

Ook slapen gaat niet meer zo goed. Ik kan geen fijne houding vinden. Het eerste trimester van mijn zwangerschap sliep ik op mijn rug met een kussen eronder. Toen ik teveel last kreeg van de zenuw in mijn rug schakelde ik over naar mijn zij. Het tweede trimester ontdekte ik dat deze slaaphouding ook niet meer prettig lag. Vanaf toen sliep ik weer op mijn rug met een kussen eronder en extra steun van een voedingskussen. Halverwege draaide ik naar mijn linkerzij. Maar inmiddels heb ik alles geprobeerd en moet ik gewoon concluderen dat ik niet meer lekker lig. Als ik in de morgen opsta, ben ik echt zo stijf als een plank. Het gevoel dat je verkwikt en uitgerust uit bed opstaat is ver te zoeken. Ik neem het dag voor dag en probeer niet te denken dat ik nog 8 weken moet.

Bij de laatste controle was mijn buikomvang erg gegroeid. Het is nog steeds een bescheiden buik, maar hij is wel een stuk zwaarder. Zoals dat met de zevende maand gebruikelijk is, begint hij te zakken. Ook is de baby al ingedaald. Ze ligt nog niet vast maar ze ligt wel met haar hoofdje naar beneden. Hopelijk blijft ze op de goede manier liggen. Nu ze ingedaald is, heb ik ook een karakteristieke waggelloopje zoals wel meer zwangere vrouwen hebben. Heel charmant.

Lang stilzitten op een stoel is er ook niet meer bij. Vorige week had ik een vergadering van 3 uur. Daarbij zat ik op een houten stoel. Tijdens de rit naar huis merkte ik dat de zenuwen in mijn benen zo’n zeer begonnen te doen. Ik haalde het nog naar huis, maar de dag erna heb ik de hele dag op de bank gelegen omdat mijn benen zeer deden. Ditzelfde gebeurt ook tijdens een kerkdienst. Dus die skip ik maar even. Het is niet anders.

Naast lichamelijke klachtjes gebeurt er natuurlijk ook meer. Zo zijn we nog steeds serieus bezig met de babykamer. De muur is geëgaliseerd en over anderhalf week komt er een mooie muurschildering op. Via diverse webshops heb ik nu de hoogst noodzakelijke spullen van de babyuitzet binnen gekregen. Ik heb flessen, een kolf van Medela, verzorgingstas en genoeg hydrofiel luiers en doekjes. We zijn afgelopen weekend druk bezig geweest met het ontwerpen van een geboortekaartje.  In principe kan de baby nu geboren worden, maar het zou goed zijn als ze nog iets langer bleef zitten zodat we wat meer tijd hebben om alles op zijn plek te zetten.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Ik geloof in meisjes. Die gender stereotypen durven te doorbreken. Nee zeggen tegen dat wat tegen hun gevoel in gaat. Hun lichamelijk en geestelijk welzijn voorop durven te stellen. Andere vrouwen opbouwen in plaats van naar beneden halen. Drukker zijn met hun eigen leven dan met dat van anderen. Voor wie de wereld aan hun voeten ligt. Zo voed ik mijn dochters op. En wat is jouw nalatenschap? #wereldmeisjesdag2019 #wereldmeisjesdag #thefutureisfemale #likeagirl #girlboss #worldgirls #girlpower💪 #girlpower #raisingqueens #stronggirls #mightygirl #bestofmom #bethechange #hustlehardgirl #kickassgirls
  • Team blauw 💙 it is! Van verbazing zijn we inmiddels helemaal om. De eerste baby boy spulletjes zijn gekocht. Chloé is helemaal in de wolken. @grace_de_ridder krijgt aanbiedingen voor echo’s omdat men denkt dat zij zwanger is 😂🤣🙈 #genderreveal #genderreveals #team💙 #dutchmom #dutchmoms #zwanger #zwangerschap #moederdochter #babyboy #expectingmom #preggers #preggo #pregnancyannouncement #inverwachting #moederdochter #babycute #siblings #siblinglove #mixedkids
  • Team Blauw 💙 of Team roze 💖 De video met de gender reveil van Baby Lexi staat eindelijk op YouTube. Benieuwd hoe de grote zussen reageren? ===> https://youtu.be/bwWhx4ZUgjE #genderreveal #dutchmom #dutchmoms #themillenialmom #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancy #pregnancydiary #pregnancy #pregnant_world #teampink #teamblue #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babybump #baby #babyontheway
  • INSPIRATIE GEZOCHT⭐ Het leuke tasje heb ik al, (via @bella_kids_nl ) maar hij is nog een beetje leeg. Wat gaven jullie als bedankje aan de kraamverzorgster? #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #inspiratie #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #tips #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #schwanger #ig_motherhood
  • WEEKEND⭐. Ik ga echt alleen maar dingen doen die ik leuk vind. Dus voetjes in het water en standje relax aan.⁣
⁣
Wat zijn jouw plannen?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#weekend😍 #weekend❤ #friday #friyay #discoverunder5k #ig_motherhood #slowlife #dailyparenting #motherhoodrising #motherhoodthroughinstagram #motherhoodunplugged #uniteinmotherhood #uniteinmotherhood #childofig #vsco_kids #umh_kids #illuminatechildhood #simplychildren #dearestviewfinder #vsco_mom #mytinymoments #letthekids #momsofinstagram #thesincerestoryteller #ourcandidlife #slowliving #simpleliving #momsofig #treasuringlittlememories #magicofchildhood
  • Vandaag is de dag!!!! EIN-DE-LIJK krijgen we te horen of Lexi een jongetje of een meisje is. Ik ben echt stik zenuwachtig hoor mensen! 😩😖Ook voor de reactie van de kinderen.🤓⁣
#zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #babybelly #20weekspregnant #20weeks ##melaninmagic #preggers #preggo #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #dutchmom
  • Alleen maar liefde voor dit meisje.😍 Nadat ze weken van mening was dat een broertje niet leuk is, lijkt ze bij te draaien. Ze heeft besloten dat ze lief gaat zijn voor de baby. Ook als het een jongetje is.😂⁣
⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #petitejoys⁣
#letthekids #clickinmoms #cameramama #motherhoodrising #morningslikethese #dailyparenting #motherhoodthroughinstagram #motherhoodunplugged #bestofmom #magicofchildhood #ig_motherhood #ohheymama #dearphotographer
  • De kinderbijslag is weer binnen! In het kader van duurzaamheid heb ik sinds vorig jaar besloten een groot deel van de kinderkleding door te schuiven.🎀🛍👗 En de rest te kopen via kledingbeurzen of een tweedehands winkel. Schoenen koop ik altijd nieuw, maar ik heb ontdekt dat de rest goed te doen is.⁣
⁣
Welke keuzes maak jij als het om kinderkleding gaat?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #ouderschap #opvoeden #opvoedtips #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #mom_hub
  • Dit is mijn buik(je). Inclusief striae en zwangerschapsstreep. Een cadeautje van de zwangerschappen van @grace_de_ridder en @goodgirl_miss_b waarbij ik meer dan 20 kilo aankwam. Ik denk dat ik deze keer blij mag zijn als ik de 10 kilo aantik. Ik kan nog steeds niet heel veel eten.⁣
⁣
Hoeveel kilo kwam jij aan toen je zwanger was?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #babybelly #20weekspregnant #20weeks #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninmagic #bodypositivebabe #preggers #preggo #myblackisbeautiful
  • Mijlpaal: Ik ben op helft van mijn zwangerschap! Wat vliegt de tijd😨 Steeds meer besef ik dat het nu echt serieus gaat worden!🤯 Heb inmiddels de kraamzorg ook geregeld. ⁣
⁣
Wanneer regelde jij de kraamzorg?⁣
.⁣
.⁣
.
  • Nog maar 85 dagen en dan is het kerst. Een van onze vaste kersttradities is de geweldige ijsshow van Disney On Ice. 😍Mijn kinderen tellen de nachtjes slapen al af. Wil jij je kind dit jaar ook een bijzonder cadeau geven? DOE MEE EN WIN! ⭐ Ga mee naar een avontuurlijke wereld vol hartverwarmende verhalen uit het Disney koninkrijk in Disney On Ice Magisch IJsfestival! ⭐ Doe mee en maak kans op 4 zilveren tickets voor vrijdag 27 december om 19.30 uur in Utrecht. Wat je daarvoor doen moet? Kijk op https://www.goodgirlscompany.nl/winactie-4-kaarten-voor-disney-on-ice-magisch-ijsfestival/
.
.
.
#giveaway #winactie #winacties #disney #disneyonice2019 #disneyonice #lovingordinarymoments #dailyparenting #letthekids #momtogs #discoverunder5k #pixelkids #mytinytribe #petitejoys #kidsforreal

  Dit zijn wij!