Family Diary Persoonlijk

Zwangerschapsupdate week 30

23 maart 2015

“Je hebt de magische grens bereikt”, feliciteerde mijn verloskundige mij. “Of ben je daar niet zo mee bezig?” Ik antwoordde eerlijk van niet. Maar ik besef nu wel heel goed dat ik nog 10 weken heb om alle klaar te maken. Het laconieke ‘dat komt nog wel’ heeft plaats gemaakt voor spijkers met koppen slaan. Het kraampakket van de verzekering staat al weer 2 weken op mijn slaapkamer. Ook heb ik een babyuitzetlijst gemaakt. Langzaam maar zeker worden steeds meer rode vakjes groen. Heerlijk overzichtelijk. In deze zwangerschapsupdate week 30 lees je wat ik de afgelopen week deed.

In de afgelopen maanden bezocht ik mijn verloskundige 1 keer per maand. Maar nu ik 30 weken zwanger ben, is dat veranderd naar 1 keer in de 3 weken. Daarbij moet je niet denken aan lange bezoeken. Vaak sta ik binnen 20 minuten gewoon weer buiten. Sikkelcelziekte of niet deze zwangerschap verloopt redelijk volgens het boekje. Wat betekent dat er naast gewone zwangerschapskwaaltjes niet al te veel bijzonderheden zijn te melden. Ik moest mijn suiker laten prikken omdat dit een procedure is voor mensen van Niet Westerse afkomst. Maar zoals verwacht heb ik geen suikerziekte of last van zwangerschapsdiabetes. Of de medicijnen tegen mijn lage ijzer nu aanslaan of dat het een placebo-effect is; ik voel me beter. De benauwdheid is weg en ik kan sporten en bewegen zonder dat ik na lucht moet happen.

Vorige week ben ik ook eindelijk met de babykamer begonnen. De meubeltjes staan er al weer een tijdje. Nu wil ik graag een muurschildering hebben op 1 muur. Dat betekende dat ik het spachtelputz muurtje moest egaliseren. Een klusje waar ik mijn hand niet voor omdraai. Ik deed het eerder al bij de kamers van miss B en miss G. Eerlijk gezegd vind ik het wel leuk om af en toe zelf een beetje in huis te klussen. Sinds mijn verhuizing vorig zomer kan ik nu zonder hulp egaliseren en behangen. Dat voelt toch heel stoer. Maar helaas bleek de muur egaliseerpasta niet helemaal voldoende. 4 bouwmarkten later had ik nog niet het goede spul. Ook manlief heeft het niet kunnen vinden. Maar the show must go on. Vandaar dat we zo goed en zo kwaad als het gaat maar met dit nieuwe spul aan de slag gingen. Helaas nog niet helemaal tot mijn tevredenheid.

Maar ik had andere dingen om mij deze week druk om te maken. Zo liep ik een fikse maag- darminfectie. “Het heerst”, zeiden bekenden bemoedigend. Daar had ik natuurlijk niks aan. Als je zwanger bent heb je sowieso wat minder weerstand. Herstellen van een virusje duurt eindeloos. En je ontdekt ook opeens hoeveel medicijnen je dus niet mag hebben nu je zwanger bent. Dus leed ik in stilte in mijn bed. Gelukkig was ik zo moe dat ik ook veel sliep en geen tijd had voor frustratie. Inmiddels gaat het gelukkig weer beter en hoop ik dat ik nu antistoffen aangemaakt heb. Naast mijn persoonlijke leed was er natuurlijk nog meer leed deze week. K3 ging uit elkaar. En als meisjesmoeder besefte ik dat ik een dochter ga opvoeden die geen ‘mamasé’ zal zingen. Ik weet nog helemaal niet zo zeker of ik dat wel erg vind.

Eind deze week hakken we de knoop door over de babynaam. Mijn handige tabel en handleiding voor een babynaam zijn nog erg leeg. Ik kan mijzelf er maar niet toe zetten om nu definitief een naam te kiezen. Ik heb vele ideeën en inspiratie maar om nu definitief een top 5 te maken vind ik best lastig. Gelukkig heb ik nog een paar dagen.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Haar van Chloé weer behandelt met de spray van @xtluis_nl Als school volgende week weer begint zijn wij er in elk geval klaar voor #motherhoodintheraw #bestofmom #childhoodunplugged #ig_motherhood #joyfulmamas #choosejoy #clickinmoms #justmomlife #momlifestyle #momsunite #letthembelittle #ipreview #hairstyle #moederdochter #dutchmom #discoverunder2k #herfstvakantie #herfst
  • Mijn man en ik zitten dus totaal niet op 1 lijn qua babynamen betreft. 😩 Echt als ik niet ingrijp mijn zoon in wording een naam die heel hip is....30 jaar geleden. 😂😩⁣
⁣
⭐Hoe hebben jullie dat uiteindelijk gedaan?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#babyboy #zwanger #dutchmom #preggers #pregnancydiary #pregnant_world #dutchmoms #pregnantstyle #babyboy💙 #babyboy👶 #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #motherhoodunplugged #momlifeisthebestlife #22weekspregnant #boysmom #flatlays #motherhoodthroughinstagram #mom_hub #flatlaystyle #flatlayoftheday
  • Ongelooflijk wat vloog die #herfstvakantie voorbij! 😱😩Ik begin net zo lekker aan het ritme te wennen! Een hele week lang geen wekker zetten. ⏰ Beetje aanrommelen. Opruimen, schoonmaken, hutten bouwen en natuurlijk te pas en te onpas eten. 🍡🍕🍟🍔 Gelukkig hebben we nu eerst weekend voor de boeg! ⁣
⁣
⭐Wat zijn jouw weekendplannen?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #weekend😍 #littlefierceones #nestingly #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #weekend❤⁣
#fridaay #honestlyparents #friyay🙌 #friyay🎉 #parenthood_unveiled #parenthood_moments #dutchmoms #raisingthefuture #dutchmom
  • Zoals je aan haar pyjama kan zien is Egeltje plof het favoriete spelletje van Chloé op dit moment. Ook jij kan dit leuke spelletje van @hasbro winnen. Kijk op https://www.goodgirlscompany.nl/review-egeltje-plof-hasbro-gaming/⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #discoverunder2k #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #dutchmom #dutchmoms #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #hasbro #egeltjeplof #gekregen #winactie #sinterklaas
  • Ik houd van waardevolle familie tradities. Nu het #herfstvakantie is neem ik daar extra de tijd voor 🤗 Dit meisje kijkt er al de hele week naar uit dat ze met al haar knuffels bij mij in bed mag slapen 😍 😴⁣
⁣
⭐Heb jij al vakantie en hebben jullie als gezin speciale vakantietradities?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #dutchmoms #dutchmom #kidsforreal #daugher #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #herfst
  • Wat een dag! 😢Pas aan het einde van de middag kon ik wat eten én het binnenhouden 🤢🤮 Ik weet dat zulke dagen erbij horen maar baalde wel. 😨😰Gelukkig regende het buiten pijpenstelen 💨🌧 en zag de lucht 50 tinten grijs. Met baby gaat overigens alles goed 💙Hopelijk is het morgen een betere dag. #zwanger #dutchmom #dutchmom #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama
  • Ik geloof in meisjes. Die gender stereotypen durven te doorbreken. Nee zeggen tegen dat wat tegen hun gevoel in gaat. Hun lichamelijk en geestelijk welzijn voorop durven te stellen. Andere vrouwen opbouwen in plaats van naar beneden halen. Drukker zijn met hun eigen leven dan met dat van anderen. Voor wie de wereld aan hun voeten ligt. Zo voed ik mijn dochters op. En wat is jouw nalatenschap? #wereldmeisjesdag2019 #wereldmeisjesdag #thefutureisfemale #likeagirl #girlboss #worldgirls #girlpower💪 #girlpower #raisingqueens #stronggirls #mightygirl #bestofmom #bethechange #hustlehardgirl #kickassgirls
  • Team blauw 💙 it is! Van verbazing zijn we inmiddels helemaal om. De eerste baby boy spulletjes zijn gekocht. Chloé is helemaal in de wolken. @grace_de_ridder krijgt aanbiedingen voor echo’s omdat men denkt dat zij zwanger is 😂🤣🙈 #genderreveal #genderreveals #team💙 #dutchmom #dutchmoms #zwanger #zwangerschap #moederdochter #babyboy #expectingmom #preggers #preggo #pregnancyannouncement #inverwachting #moederdochter #babycute #siblings #siblinglove #mixedkids
  • Team Blauw 💙 of Team roze 💖 De video met de gender reveil van Baby Lexi staat eindelijk op YouTube. Benieuwd hoe de grote zussen reageren? ===> https://youtu.be/bwWhx4ZUgjE #genderreveal #dutchmom #dutchmoms #themillenialmom #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancy #pregnancydiary #pregnancy #pregnant_world #teampink #teamblue #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babybump #baby #babyontheway
  • INSPIRATIE GEZOCHT⭐ Het leuke tasje heb ik al, (via @bella_kids_nl ) maar hij is nog een beetje leeg. Wat gaven jullie als bedankje aan de kraamverzorgster? #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #inspiratie #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #tips #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #schwanger #ig_motherhood
  • WEEKEND⭐. Ik ga echt alleen maar dingen doen die ik leuk vind. Dus voetjes in het water en standje relax aan.⁣
⁣
Wat zijn jouw plannen?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#weekend😍 #weekend❤ #friday #friyay #discoverunder5k #ig_motherhood #slowlife #dailyparenting #motherhoodrising #motherhoodthroughinstagram #motherhoodunplugged #uniteinmotherhood #uniteinmotherhood #childofig #vsco_kids #umh_kids #illuminatechildhood #simplychildren #dearestviewfinder #vsco_mom #mytinymoments #letthekids #momsofinstagram #thesincerestoryteller #ourcandidlife #slowliving #simpleliving #momsofig #treasuringlittlememories #magicofchildhood

  Dit zijn wij!