Family Diary Persoonlijk

Zwangerschapsupdate week 30

23 maart 2015

“Je hebt de magische grens bereikt”, feliciteerde mijn verloskundige mij. “Of ben je daar niet zo mee bezig?” Ik antwoordde eerlijk van niet. Maar ik besef nu wel heel goed dat ik nog 10 weken heb om alle klaar te maken. Het laconieke ‘dat komt nog wel’ heeft plaats gemaakt voor spijkers met koppen slaan. Het kraampakket van de verzekering staat al weer 2 weken op mijn slaapkamer. Ook heb ik een babyuitzetlijst gemaakt. Langzaam maar zeker worden steeds meer rode vakjes groen. Heerlijk overzichtelijk. In deze zwangerschapsupdate week 30 lees je wat ik de afgelopen week deed.

In de afgelopen maanden bezocht ik mijn verloskundige 1 keer per maand. Maar nu ik 30 weken zwanger ben, is dat veranderd naar 1 keer in de 3 weken. Daarbij moet je niet denken aan lange bezoeken. Vaak sta ik binnen 20 minuten gewoon weer buiten. Sikkelcelziekte of niet deze zwangerschap verloopt redelijk volgens het boekje. Wat betekent dat er naast gewone zwangerschapskwaaltjes niet al te veel bijzonderheden zijn te melden. Ik moest mijn suiker laten prikken omdat dit een procedure is voor mensen van Niet Westerse afkomst. Maar zoals verwacht heb ik geen suikerziekte of last van zwangerschapsdiabetes. Of de medicijnen tegen mijn lage ijzer nu aanslaan of dat het een placebo-effect is; ik voel me beter. De benauwdheid is weg en ik kan sporten en bewegen zonder dat ik na lucht moet happen.

Vorige week ben ik ook eindelijk met de babykamer begonnen. De meubeltjes staan er al weer een tijdje. Nu wil ik graag een muurschildering hebben op 1 muur. Dat betekende dat ik het spachtelputz muurtje moest egaliseren. Een klusje waar ik mijn hand niet voor omdraai. Ik deed het eerder al bij de kamers van miss B en miss G. Eerlijk gezegd vind ik het wel leuk om af en toe zelf een beetje in huis te klussen. Sinds mijn verhuizing vorig zomer kan ik nu zonder hulp egaliseren en behangen. Dat voelt toch heel stoer. Maar helaas bleek de muur egaliseerpasta niet helemaal voldoende. 4 bouwmarkten later had ik nog niet het goede spul. Ook manlief heeft het niet kunnen vinden. Maar the show must go on. Vandaar dat we zo goed en zo kwaad als het gaat maar met dit nieuwe spul aan de slag gingen. Helaas nog niet helemaal tot mijn tevredenheid.

Maar ik had andere dingen om mij deze week druk om te maken. Zo liep ik een fikse maag- darminfectie. “Het heerst”, zeiden bekenden bemoedigend. Daar had ik natuurlijk niks aan. Als je zwanger bent heb je sowieso wat minder weerstand. Herstellen van een virusje duurt eindeloos. En je ontdekt ook opeens hoeveel medicijnen je dus niet mag hebben nu je zwanger bent. Dus leed ik in stilte in mijn bed. Gelukkig was ik zo moe dat ik ook veel sliep en geen tijd had voor frustratie. Inmiddels gaat het gelukkig weer beter en hoop ik dat ik nu antistoffen aangemaakt heb. Naast mijn persoonlijke leed was er natuurlijk nog meer leed deze week. K3 ging uit elkaar. En als meisjesmoeder besefte ik dat ik een dochter ga opvoeden die geen ‘mamasé’ zal zingen. Ik weet nog helemaal niet zo zeker of ik dat wel erg vind.

Eind deze week hakken we de knoop door over de babynaam. Mijn handige tabel en handleiding voor een babynaam zijn nog erg leeg. Ik kan mijzelf er maar niet toe zetten om nu definitief een naam te kiezen. Ik heb vele ideeën en inspiratie maar om nu definitief een top 5 te maken vind ik best lastig. Gelukkig heb ik nog een paar dagen.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!