Zwangerschap

Zwangerschapskwaaltjes tweede trimester

23 maart 2015
Zwangerschapskwaaltjes tweede trimester-GoodGirlsCompany

Zwangerschapskwaaltjes tweede trimester zijn vooral brandend maagzuur, harde buiken en niet te vergeten zwangerschapsdementie. Hieronder vind je een overzicht van zwangerschapskwaaltjes in het tweede trimester.

Zwangerschapskwaaltjes tweede trimester

Bandenpijn

Bij het eerste trimester hebben we het al gehad over bandenpijn. Ook in het tweede trimster heb je daar meer last van. Je baarmoeder wordt immers steeds groter.

Bloedend tandvlees

Elke zwangerschap kost een tand. Tenminste dat zegt men. En zelf moet ik beamen dat de verschillende zwangerschappen een behoorlijke aanslag op mijn gebit waren. Tijdens je zwangerschap is je tandvlees iets gevoeliger. Poets daarom je tanden regelmatig en voorzichtig. Kijk uit dat je niet te hard poetst. Je tandvlees kan dan sneller gaan bloeden. Heb je net zoals ik een zwak gebit, maak dan een afspraak bij de tandarts om te praten over gebitsverzorging tijdens de zwangerschap.

Bloedneuzen

Alles in je lichaam is extra doorbloedt. Voor je vagina heeft dit als grote voordeel dat je makkelijker een orgasme hebt tijdens je zwangerschap. Maar voor je neus betekent dit dat je vaker last kan krijgen van spontane bloedneuzen. Helaas pindakaas je kan niet alles hebben. Kijk dus uit bij het snuiten van je neus. Doe dot voorzichtig en neem extra zakdoekjes mee als je op pad gaat. Heb je er erg last van? Dan kan je bij de apotheek een speciale gel kopen die je bloedneus stopt. Deze is niet schadelijk voor je kind.

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur kan er op wijzen dat je baby haar heeft. Best leuk hoor want laten we eerlijk zijn dat je meer complimenten krijgt met een baby met haar dan een kale. Toch komt dat haar er niet voor niks. Rond de 20ste week is brandend maagzuur een veelvoorkomend zwangerschapskwaaltje. Dit komt door het hormoon progesteron. Dit beïnvloedt je spieren en ook het klepje dat je maag afsluit. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm omhoog komen. Oh en dat je baarmoeder steeds meer groeit en tegen je maag aandrukt, is natuurlijk ook niet bevorderlijk.

Harde buiken

Harde buiken ontstaan doordat je baarmoeder samentrekt. Het gevoel kan je het beste omschrijven met kramp. Maar dan in je buik. Harde buiken zijn meestal een alarmsignaal om je te waarschuwen dat je teveel gedaan hebt. Neem wat meer rust.

Zwangerschapsmasker

Als zwangere is het raadzaam om uit de zon te blijven. Of in elk geval te smeren met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor. Tijdens je zwangerschap maak je meer hormonen aan. Vooral het hormoon melanine. Hierdoor ontstaan donkerbruine vlekken op je huid. Vooral in je gezicht. Maar ook je hals en armen kunnen er onder zitten.

Mooi haar

Vooral nu ik bij team natural zit, merk ik dat mijn haar echt optimaal geniet van deze zwangerschap. Het groeit, is vol en zit A-MA-ZING! Yep, ik geniet volop van dat mijn haar en nagels nu goed groeien. Het valt minder snel uit en het glanst meer.

Zwangerschapsstreep

Onder invloed van hormonen kleurt je linea alba donker. Hallo zwangerschapsstreep. Ook wel Linea nigra genaamd. Zeker wanneer je net zoals ik een donkere huid hebt, is hij goed zichtbaar. Hij loopt van je schaambeen tot aan je navel. Maar hij kan er ook boven doorlopen. Wist je dat volgens een bakerpraatje de lengte van de lijn iets zegt over het geslacht van je baby?

Lucht in je darmen

Het is een beetje gênant maar door de extra lucht in je darmen krijg je meer last van scheten en boeren.

Zwangerschapsdementie

Valt het je op dat je tijdens de zwangerschap van alles vergeet? Serieus he?! Als ik nu iets kwijt ben, kijk ik standaard in de koelkast. Ik weet niet waarom maar blijkbaar is dat mijn spot om spullen neer te leggen. Die vergeetachtigheid tijdens de zwangerschap is geen fabeltje maar bestaat echt. Zwangere vrouwen schijnen de hersenen te hebben van een 60 jarig. Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat het best een overgang is om in een klap tientallen jaren over te slaan. Na de zwangerschap verdwijnt et. Zegt men. Maar als ik eerlijk ben, zijn de hersenen die ik had voor mijn eerste zwangerschap nooit meer helemaal terug gekomen.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Slaap kindje slaap✨ Overdag slaapt hij het liefst aan een stuk door. 🥰Ik heb geprobeerd dat ritme te doorbreken maar dan zit ik met een hele chagrijnige baby. Wel sliep hij toen de hele nacht door. Dus toch maar doorzetten of hem met rust laten?
.
.
.
#momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist

Dit zijn wij!