Zwangerschap

Zwangerschapskwaaltjes tweede trimester

23 maart 2015
Zwangerschapskwaaltjes tweede trimester-GoodGirlsCompany

Zwangerschapskwaaltjes tweede trimester zijn vooral brandend maagzuur, harde buiken en niet te vergeten zwangerschapsdementie. Hieronder vind je een overzicht van zwangerschapskwaaltjes in het tweede trimester.

Zwangerschapskwaaltjes tweede trimester

Bandenpijn

Bij het eerste trimester hebben we het al gehad over bandenpijn. Ook in het tweede trimster heb je daar meer last van. Je baarmoeder wordt immers steeds groter.

Bloedend tandvlees

Elke zwangerschap kost een tand. Tenminste dat zegt men. En zelf moet ik beamen dat de verschillende zwangerschappen een behoorlijke aanslag op mijn gebit waren. Tijdens je zwangerschap is je tandvlees iets gevoeliger. Poets daarom je tanden regelmatig en voorzichtig. Kijk uit dat je niet te hard poetst. Je tandvlees kan dan sneller gaan bloeden. Heb je net zoals ik een zwak gebit, maak dan een afspraak bij de tandarts om te praten over gebitsverzorging tijdens de zwangerschap.

Bloedneuzen

Alles in je lichaam is extra doorbloedt. Voor je vagina heeft dit als grote voordeel dat je makkelijker een orgasme hebt tijdens je zwangerschap. Maar voor je neus betekent dit dat je vaker last kan krijgen van spontane bloedneuzen. Helaas pindakaas je kan niet alles hebben. Kijk dus uit bij het snuiten van je neus. Doe dot voorzichtig en neem extra zakdoekjes mee als je op pad gaat. Heb je er erg last van? Dan kan je bij de apotheek een speciale gel kopen die je bloedneus stopt. Deze is niet schadelijk voor je kind.

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur kan er op wijzen dat je baby haar heeft. Best leuk hoor want laten we eerlijk zijn dat je meer complimenten krijgt met een baby met haar dan een kale. Toch komt dat haar er niet voor niks. Rond de 20ste week is brandend maagzuur een veelvoorkomend zwangerschapskwaaltje. Dit komt door het hormoon progesteron. Dit beïnvloedt je spieren en ook het klepje dat je maag afsluit. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm omhoog komen. Oh en dat je baarmoeder steeds meer groeit en tegen je maag aandrukt, is natuurlijk ook niet bevorderlijk.

Harde buiken

Harde buiken ontstaan doordat je baarmoeder samentrekt. Het gevoel kan je het beste omschrijven met kramp. Maar dan in je buik. Harde buiken zijn meestal een alarmsignaal om je te waarschuwen dat je teveel gedaan hebt. Neem wat meer rust.

Zwangerschapsmasker

Als zwangere is het raadzaam om uit de zon te blijven. Of in elk geval te smeren met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor. Tijdens je zwangerschap maak je meer hormonen aan. Vooral het hormoon melanine. Hierdoor ontstaan donkerbruine vlekken op je huid. Vooral in je gezicht. Maar ook je hals en armen kunnen er onder zitten.

Mooi haar

Vooral nu ik bij team natural zit, merk ik dat mijn haar echt optimaal geniet van deze zwangerschap. Het groeit, is vol en zit A-MA-ZING! Yep, ik geniet volop van dat mijn haar en nagels nu goed groeien. Het valt minder snel uit en het glanst meer.

Zwangerschapsstreep

Onder invloed van hormonen kleurt je linea alba donker. Hallo zwangerschapsstreep. Ook wel Linea nigra genaamd. Zeker wanneer je net zoals ik een donkere huid hebt, is hij goed zichtbaar. Hij loopt van je schaambeen tot aan je navel. Maar hij kan er ook boven doorlopen. Wist je dat volgens een bakerpraatje de lengte van de lijn iets zegt over het geslacht van je baby?

Lucht in je darmen

Het is een beetje gênant maar door de extra lucht in je darmen krijg je meer last van scheten en boeren.

Zwangerschapsdementie

Valt het je op dat je tijdens de zwangerschap van alles vergeet? Serieus he?! Als ik nu iets kwijt ben, kijk ik standaard in de koelkast. Ik weet niet waarom maar blijkbaar is dat mijn spot om spullen neer te leggen. Die vergeetachtigheid tijdens de zwangerschap is geen fabeltje maar bestaat echt. Zwangere vrouwen schijnen de hersenen te hebben van een 60 jarig. Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat het best een overgang is om in een klap tientallen jaren over te slaan. Na de zwangerschap verdwijnt et. Zegt men. Maar als ik eerlijk ben, zijn de hersenen die ik had voor mijn eerste zwangerschap nooit meer helemaal terug gekomen.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]