Mama Positiekleding Zwangerschap

Primeur: fashionable zwangerschapskleding voor tieners!

5 september 2017
Primeur- zwangerschapskleding voor 12 jarige_GoodGirlsCompany

Je bent jong en je wilt een gezinnetje stichten want een goede moeder is namelijk niet afhankelijk van je leeftijd. Goed nieuws! Sinds kort is er zwangerschapskleding voor tieners! Mooie pasteltinten, ruches en volgens de laatste modetrends. Zodat je er nog net zo hip uitziet als je kinderloze leeftijdsgenootjes. Het enige wat jij nog hoeft te doen is op Instagram een mooi filtertje uit te zoeken om je babybuik zo voordeling mogelijk in de spotlight te zetten!
Fashion video zwangerschapskleding voor 12 jarigen!

Weet je het nog? Een tijdje geleden plaatste ik een blog over de 15 jarige Molly die voor de 2de keer moeder werd. En ik vertelde hoe hypocriet ik zie zogenaamde ruimdenkende reacties vond. Als Molly Marokkaans, Turks of Afrikaans geweest zou zijn, zouden we er heel wat minder positief over zijn. Zouden we allemaal sputteren dat we indirect meebetalen aan de gevolgen van deze tienerzwangerschap.

maternity_for_12-year-olds_plan_GoodGirlsCompany

Tienerzwangerschappen

In ontwikkelingslanden raken elk jaar meer dan 7 miljoen meisjes onder de 18 zwanger. Het is het gevolg van kindhuwelijken, verkrachting en andere vormen van systematische geweld tegen vrouwen en meisjes die in deze landen vaak een kwetsbare positie innemen. Tijd voor Plan International Finland om ons weer eens wakker te schudden en ons te wijzen op de Millenium doelen. Vooral punt 5 waarin we gendergelijkheid wilden.

zwangerschapskleding-voor kinderen_international_GoodGirlsCompanyzwangerschapskleding-12-jarige_plan_international_GoodGirlsCompany

Terwijl we ons in de Westerse landen druk maken over dat een jongetje ook prima in een jurk kan lopen, gaat deze genderongelijkheid voor dit soort kinderen echt ergens over. (Militaire) conflicteren en natuurrampen zorgen voor onstabiele situaties waar vooral de meisjes de gevolgen van ervaren. Neem bijvoorbeeld Fridah het 12 jarige meisje dat deze zwangerschapsmode toont. Over enkele weken verwacht ze haar baby… .

maternity_for_12-year-olds_plan_Finland_GoodGirlsCompany

Zwangerschapskleding voor 12 jarigen

De kleding werd gemaakt door de Finse ontwerpster Paola Suhonen. De reclamecampagne zal op tv en in magzines te zien zijn. Het zal ook in het fashion centre van Helsinki te zien zijn. “Een collectie zwangerschapskleding ontwerpen voor jonge meisjes is onnatuurlijk en verontrustend, maar het is de realiteit voor veel meisjes in ontwikkelingslanden. Dat zou niet nodig moeten zijn”, aldus Anu Niemonen, senior creative van Hasan & Partners.

Wat vind jij van deze reclamecampagne? Denk je dat het effect heeft om de millenium doelen weer op de kaart te zetten?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Foto’s: Plan International

 • Reply
  Fabienne
  19 oktober 2017 at 11:04

  Sowieso denk ik dat het goed is om hier meer de aandacht op te vestigen. Mooi inderdaad die kledinglijn. Hopelijk brengt het iets positiefs teweeg.

 • Reply
  Jascha
  5 september 2017 at 19:24

  Wat een dapper verhaal. Ik gun ze zeker dat ze goede moeders worden. Deze kleding zal helpen bij hun zelfvertrouwen. Het is vreemd eigenlijk dat wij seksualiteit bij tieners zo normaal vinden.

  • Reply
   Josan
   6 september 2017 at 21:00

   Dat hoop ik ook Jascha. Het is inderdaad raar dat we het zo zijn gaan zien.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]