Zwangerschap

11 herkenbare zwangerschapsklachten

4 april 2015
11 herkenbare zwangerschapsklachten

De ene vrouw lijdt meer aan zwangerschapsklachten dan de ander. En dat de kaarten niet eerlijk verdeeld worden, ontdek je snel genoeg.  Als de euforie van een positieve zwangerschapstest voorbij is en het eerste trimester hoef je maar een ding te doen: genieten van deze bijzondere periode. Dat wil je ook wel maar bepaalde zwangerschapsklachten maken dat nu net een beetje moeilijker.

Zwangere vrouwen schijnen aantrekkelijk te zijn.  Maar laat jij nu net niet gezegend zijn met die geweldige mommy glow. Stiekem begin je het steeds irritanter te vinden dat je je dikke voeten niet in een fatsoenlijk paar schoenen gepropt krijgt. En heb je vandaag überhaupt wel een (schone) onderbroek aan getrokken? Door je dikke buik kan je het niet eens goed zien. Grote kans dat je gewoon nog in je blote onderkantje rond huppelt.

Zwangerschapsklachten in de eerste weken

Gevoelige Borsten

In de eerste weken van je zwangerschap, merk je dat al meteen in je borsten. Ze worden groter, gevoeliger en je tepels krijgen een donkerdere kleur. Je borsten bereiden zich voor op de melkproductie zodat je na je bevalling je kindje borstvoeding kan geven.

Buikpijn of bandenpijn

Het kan zijn dat je onder in je buik een soort buikpijn voelt. Ook wel bandenpijn gemaand. Deze pijn ontstaan door je groeiende baarmoeder. Wanneer je naast buikpijn ook bloedverlies krijgt, is het verstandig om contact op te nemen met je verloskundige.

Hoofdpijn

Ook hoofdpijn hoort erbij. Deze ontstaat door alle hormonale veranderingen in je lichaam. Probeer te rusten en neem eventueel een paracetamol. Maar kijk wel even goed naar de bijsluiter.

Misselijkheid

Tijdens de eerste weken zwangerschap. Door het HCG hormoon kun je tijdens je eerste trimester van de zwangerschap misselijk zijn. Sommige aanstaande moeder hebben er alleen ’s morgens last van. Anderen de hele dag. Gelukkig wordt deze misselijkheid vaak minder wanneer je 12 a 16 weken zwanger bent. Geef je heel veel over? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met je huisarts in verband met uitdrogingsverschijnselen. Het kan zijn dat je last hebt van Hyperemesis Gravidarum (HG).

Opgeblazen gevoel. Veel zwangerre vrouwen hebben last van een opgeblazen gevoel. Dit komt door het zwangerschapshormoon progesteron. Je darmen werken langzamer en je houdt meer vocht vast. Eet veel vezels en drink minimaal 2,5 liter water per dag.

Mijn eigen zwangerschapsklachten

Ik dacht eens goed na over de zwangerschapsklachten  per week. In de afgelopen weken heb ik met heel wat ongemakken te maken gehad. Ik geef een voorzetje met 7 herkenbare zwangerschapsklachten en sluit af met een grappige video van Buzzfeed.

Kotsen

Ik zal je de details besparen, maar in de afgelopen 7 maanden hing ik vaker boven het toilet dan in de 4 jaar dat ik een student was. What went wrong? De eerste paar maanden at ik geen brood want dat smaakt zuur. Rijst? Alleen als ik er aan dacht trok ik een sprintje naar het toilet (dit was natuurlijk in het eerste trimester van mijn zwangerschap want nu met 32 weken kan ik dat niet meer). De goede kant is dat ik ontdekte dat mijn oudste dochter later tijdens het stappen een hele goede vriendin voor je is wanneer je dronken boven de wc-pot hangt. Ze hoefde nog net niet mijn haren uit mijn gezicht te houden, maar is inmiddels heel behendig met het aangeven van glazen water.

Krijg nou tieten!

In het begin keek ik verheugd hoe mijn bescheiden cup elke maand wat meer volume kreeg. Op een natuurlijke manier zonder dat ik daar iets voor hoefde te doen. Maar inmiddels vind ik het echt niet meer grappig. Ik ben al weer weken uit mijn sexy push up bh’s gegroeid. Meegroei-bh’s zijn comfortabel, maar daar is ook echt alles mee gezegd. Verleidelijk is anders. Wat al helemaal niet verleidelijk is, zijn de natte plekken op je T-shirt omdat je voortijdig melk lekt.

Ik heb er mijn buik vol van

Weet je nog dat je dromend voor de spiegel stond en liefdevol over je buikje wreef? Er was nog niks te zien, maar via Instagram of Facebook toonde je iedereen die het zien wilde je groeiende baby bump. Als je 32 weken zwanger bent zoals ik, ben je die buik best wel zat. Ik voel me net een aangespoelde walvis. Ik loop waggelend. Als ik mij ‘s nachts omdraai veroorzaak ik een mini-aardbeving.

Seks, wat is dat?

Laten we eerlijk zijn. Seks is hetgeen wat je juist in deze situatie terecht heeft gebracht. Door veranderende hormonen kan het zijn dat je er absoluut geen zin in hebt. Daarnaast kan je je ook onzeker voelen. Om nog maar te zwijgen over of je je sexy voelt door striae of mogelijk zelfs aambeien. Mocht je wel als een malle tekeer gaan in deze maanden, dan zal je ook ondervinden dat die groeiende buik op een gegeven moment in de weg gaat zitten. Seks is echt een topsport. Enne om nu te zeggen dat je medailles gaat winnen op het gebied van behendigheid…mwah.

Cravings

Nee je hoeft niet te eten voor twee. Maar als je na weken van kotsen en misschien afvallen weer een beetje fatsoenlijk kan eten, heb je honger. Waarom zou je iets eten wat je niet lust? Gelukkig geeft je lichaam wel aan wat gezond voor je is. En ja wie ben jij om je lichaam iets te weigeren? Al vanaf het begin ben ik verslaafd aan ijs. Maar Cookie dough ijs heeft inmiddels plaatsgemaakt voor mierzoete sorbetijs. Hmmmm, die smaak! Ik kan daar echt naar snakken! Ik geef gewoon toe aan mijn pregnancy cravings. Er is een tijd om te eten en een tijd om te lijnen.

Don’t touch me!

Tegen wil en dank menen mensen even aan je buik te moeten voelen. Familieleden, kennissen, vrienden. Niet doen, ik zit ook nog aan dit lichaam vast.

Ken-ie Rennie?

Nou ik ken het assortiment van Rennie dus wel. In het begin was ik aan de deflatine vanwege de absurde hoeveelheid lucht die mijn lichaam begon te produceren. Ik paste geen broek meer en zo lang was ik niet eens zwanger. De verloskundige kon niet eens een goede echo maken vanwege alle lucht. Ik was happy toen ik er eindelijk iets tegen mocht doen. Inmiddels slik ik die andere variant tegen brandend maagzuur. Yep ik weet dat het een teken kan zijn dat junior met haren op haar hoofdje geboren wordt, maar toch… Ik word er niet vrolijk van om ’s nachts last van brandend maagzuur te hebben.

Ben jij zwanger en heb jij last van zwangerschapskwaaltjes? Zo ja welke herkende je of mis je?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
  • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
  • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
  • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
  • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
  • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
  • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
  • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
  • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
  • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
  • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

  Dit zijn wij!