Family Diary Persoonlijk Zwangerschap

Zwangerschapsdagboek 1: bloedprikken en zwangerschapskwaaltjes

25 augustus 2019
zwangerschapskwaaltjes (1)

Super bedankt voor jullie ontzettend leuke en lieve reacties op mijn zwangerschap. Omdat het de laatste is, heb ik besloten om het allemaal vast te leggen in een videodagboek. Vanaf nu kun je elke zondagavond een video verwachten met een update over mijn zwangerschap.

Video Zwangerschapsdagboek 1

Eerst was er het geheime zwangerschapsvlog. Een paar weken later besloot ik om een video op te nemen waarin ik mijn zwangerschapskwaaltjes van het eerste trimester bespreek.

Klik hier als je de video niet goed kan zien

Waarom ik dit doe

Laat ik maar bij het begin beginnen. Op YouTube staan heel wat video’s met betrekking tot zwangerschap. Ik vind het altijd wel leuk on te kijken. Alleen mis ik video’s van iemand die net zoals ik zwanger is en drager van sikkelcelziekte. Zo’n zwangerschaps verloopt namelijk anders. Net zoals wanneer je bijvoorbeeld diabetes hebt of een ernstige nieraandoening. Om meer bewustzijn te creeeren ben ik er op mijn blog ook heel open over. En zit ik sinds een jaar in de Moederraad van mijn regio. Het doel is om geboortezorg in de regio te verbeteren. Dit doe ik samen met een aantal andere lieve Arnhemse Moeders, verloskundigen maar ook het ziekenhuis.

Ik weet dat een groep lezers op mijn blog terecht komt omdat ze dezelfde aandoening hebben en vol vragen zitten. Vragen waarbij ze in de reguliere gezondheidszorg net zoals ik vastlopen. Of zich erover verbazen dat de kennis zo nihil is omdat de gezondheidszorg zo wit is. Om die reden heb ik dus besloten om mijn zwangerschap, dilemma’s twijfels en alles wat erbij komt kijken persoonlijk op YouTube vast te leggen in de vorm van een zwangerschapsdagboek.

Uniek voor mij want zoals iedereen weet die mij al een tijdje volgt, ben ik best wel heel gesloten en selectief over mijn priveleven. Maar daarom vind ik het ook wel een leuke uitdaging om jullie zo mee te nemen.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]