Zwangerschap

Zwangerschap week 17

21 december 2014
Zwangerschap week 17

Zwangerschap week 17 Aan het begin van deze periode was ik nog steeds zwaar verkouden, maar niet meer zo ziek als afgelopen weekend, ben ik deze week aan mijn 17de zwangerschapsweek begonnen.

De drukke week voordat de kerstvakantie begint. Hier bij GoodGirlsCompany zijn we sinds midden november al toe aan kerstvakantie. Het donkere, koude, natte weer zorgde er in de afgelopen weken voor dat elk ochtend voelde als ‘extreme survival’. Dagelijks klaagde miss B dat ze geen zin had in school. Alhoewel het chocolaatjes eten uit de adventskalender al een aantal weken goed gewerkt had als omkooptruc, begon ook deze steeds meer magie te verliezen.

Zwangerschap week 17

Met mij gaat het eigenlijk best goed. Ik weet het, het klinkt niet overtuigd, maar laat ik zo zeggen dat ikzelf ook een beetje verbaasd ben dat het zo goed gaat. De weken van weeïge misselijkheid lijken nu echt definitief voorbij. Ook de energie is weer terug van weggeweest en de slapeloosheid gaat beter. De ene nacht slaap prima en kan ik de volgende dag de hele wereld aan. De andere nacht moet ik naar de w.c. heb ik honger kan ik niet meer in slaap komen en ben ik ’s ochtends gesloopt.

Winkelen in Amsterdam

Ondanks dat ik nog steeds erg verkouden ben, voelde ik mij afgelopen week goed genoeg om voor een paar afspraken naar Amsterdam af te reizen. Ik vond het heerlijk weer in de hoofdstad te zijn. De kerstsfeer op te snuiven en inspiratie op te doen voor de toekomstige babykamer. Natuurlijk moest ik even langs de Pili Carera in de Herenstraat 24A. Een pittoreske boetiek vol prachtige klassieke kindermode en baby essentials. Ik kan niet wachten totdat ik weet of ik een jongetje of meisje krijg. Ze hebben daar zoveel mooie spullen. Als je in de gelegenheid bent deze winkel te bezoeken, moet je ook zeker even een blik werpen op de leuke wieg met aankleding die in de winkel staat. Ook bracht ik een bezoekje aan de Zara Home. Te leuke, lieve babyspulletjes in klassieke tinten hebben voor de babykamer.

Naar de Bijenkorf

Bij de Bijenkorf koste het me toch erg veel moeite om niet meteen een mintgroene ledikantdeken van Koeka en swaddles van Aden & Anaïs te kopen. Vandaag heb ik online toch maar een aantal babyspulletje gekocht. Uiteindelijk heb ik ze toch nodig en ik doe dit liever nu ik mij nog goed voel en er energie voor heb dan dat ik straks te laat ben. Stiekem vind ik het toch wel weer leuk om te bedenken hoe alles er straks uit komt te zien.

Oudere kinderen voorbereiden op komst van de baby

Nu ik 17 weken zwanger ben worden ook  de grote zussen miss G. en miss B voorbereid op de komst van hun nieuwe broertje of zusje. In de afgelopen jaren wilde vooral miss G. heel graag een klein zusje hebben. Van miss B. hoefde het niet zo nodig, ik had haar toch? Maar inmiddels zit ook zij al weer in groep 3, voelt zich best groot en vindt het prima als er een kleintje bij komt. Al was het alleen maar omdat zij dan iemand heeft om te plagen. Het leuke aan hun leeftijd is dat ze alles heel bewust mee maken.

Ze willen weten of de baby hen al hoort en leggen dagelijks even hun hand op mijn buik in de hoop dat ze een schopje voelen. Het is schattig om te zien met hoeveel geduld ze soms tegen mijn buik praten of mijn buik even een knuffel geven. Voor hen is de baby al echt onderdeel van ons gezin en ze kunnen niet wachten om hem of haar te ontmoeten.

Kinderboeken over zwangerschap

Dagelijks lezen we het boek ‘Grote zus’ van Willemijn de Weerd. Van deze kinderboekenschrijfster hebben wij al verschillende boeken in huis. Als peuter las ik miss G ‘Ik ben een echte prinses’ voor. Tegenwoordig leest ze zelf graag ‘Ik stuur je de zon’. Afgelopen herfst waren we nog druk met ‘Winnaars’ en deze kerst krijgt miss G het boekje ‘Rosa en Rahim’. Als moeder houd ik van de manier waarop Willemijn de Weerd op een eigentijdse en voor kinderen begrijpbare manier verschillende thema’s aansnijdt.

Grote Zus

Ook het boek ‘Grote zus’ is hier een mooi voorbeeld van. Aan de ene kant neemt het oudere broertjes en zusjes mee in het proces van gezinsuitbreiding. Aan de andere kant zijn de hoofdstukken luchtig en sluiten ze regelmatig af met iets grappigs waardoor mijn dochters al weer reikhalzend uitkijken naar de volgende avond waarop ik ze weer een hoofdstuk zal voorlezen.

Dit was mijn terugblik op deze periode. Ik vind het super fijn dat ik al weer 17 weken zwanger ben. We gaan de goede kant op. Wij wensen iedereen alvast een Prettige kerst toe!

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
  • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
  • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
  • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
  • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
  • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
  • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
  • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
  • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
  • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
  • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

  Dit zijn wij!