Zwangerschap

Zwangerschap week 17

21 december 2014
Zwangerschap week 17

Zwangerschap week 17 Aan het begin van deze periode was ik nog steeds zwaar verkouden, maar niet meer zo ziek als afgelopen weekend, ben ik deze week aan mijn 17de zwangerschapsweek begonnen.

De drukke week voordat de kerstvakantie begint. Hier bij GoodGirlsCompany zijn we sinds midden november al toe aan kerstvakantie. Het donkere, koude, natte weer zorgde er in de afgelopen weken voor dat elk ochtend voelde als ‘extreme survival’. Dagelijks klaagde miss B dat ze geen zin had in school. Alhoewel het chocolaatjes eten uit de adventskalender al een aantal weken goed gewerkt had als omkooptruc, begon ook deze steeds meer magie te verliezen.

Zwangerschap week 17

Met mij gaat het eigenlijk best goed. Ik weet het, het klinkt niet overtuigd, maar laat ik zo zeggen dat ikzelf ook een beetje verbaasd ben dat het zo goed gaat. De weken van weeïge misselijkheid lijken nu echt definitief voorbij. Ook de energie is weer terug van weggeweest en de slapeloosheid gaat beter. De ene nacht slaap prima en kan ik de volgende dag de hele wereld aan. De andere nacht moet ik naar de w.c. heb ik honger kan ik niet meer in slaap komen en ben ik ’s ochtends gesloopt.

Winkelen in Amsterdam

Ondanks dat ik nog steeds erg verkouden ben, voelde ik mij afgelopen week goed genoeg om voor een paar afspraken naar Amsterdam af te reizen. Ik vond het heerlijk weer in de hoofdstad te zijn. De kerstsfeer op te snuiven en inspiratie op te doen voor de toekomstige babykamer. Natuurlijk moest ik even langs de Pili Carera in de Herenstraat 24A. Een pittoreske boetiek vol prachtige klassieke kindermode en baby essentials. Ik kan niet wachten totdat ik weet of ik een jongetje of meisje krijg. Ze hebben daar zoveel mooie spullen. Als je in de gelegenheid bent deze winkel te bezoeken, moet je ook zeker even een blik werpen op de leuke wieg met aankleding die in de winkel staat. Ook bracht ik een bezoekje aan de Zara Home. Te leuke, lieve babyspulletjes in klassieke tinten hebben voor de babykamer.

Naar de Bijenkorf

Bij de Bijenkorf koste het me toch erg veel moeite om niet meteen een mintgroene ledikantdeken van Koeka en swaddles van Aden & Anaïs te kopen. Vandaag heb ik online toch maar een aantal babyspulletje gekocht. Uiteindelijk heb ik ze toch nodig en ik doe dit liever nu ik mij nog goed voel en er energie voor heb dan dat ik straks te laat ben. Stiekem vind ik het toch wel weer leuk om te bedenken hoe alles er straks uit komt te zien.

Oudere kinderen voorbereiden op komst van de baby

Nu ik 17 weken zwanger ben worden ook  de grote zussen miss G. en miss B voorbereid op de komst van hun nieuwe broertje of zusje. In de afgelopen jaren wilde vooral miss G. heel graag een klein zusje hebben. Van miss B. hoefde het niet zo nodig, ik had haar toch? Maar inmiddels zit ook zij al weer in groep 3, voelt zich best groot en vindt het prima als er een kleintje bij komt. Al was het alleen maar omdat zij dan iemand heeft om te plagen. Het leuke aan hun leeftijd is dat ze alles heel bewust mee maken.

Ze willen weten of de baby hen al hoort en leggen dagelijks even hun hand op mijn buik in de hoop dat ze een schopje voelen. Het is schattig om te zien met hoeveel geduld ze soms tegen mijn buik praten of mijn buik even een knuffel geven. Voor hen is de baby al echt onderdeel van ons gezin en ze kunnen niet wachten om hem of haar te ontmoeten.

Kinderboeken over zwangerschap

Dagelijks lezen we het boek ‘Grote zus’ van Willemijn de Weerd. Van deze kinderboekenschrijfster hebben wij al verschillende boeken in huis. Als peuter las ik miss G ‘Ik ben een echte prinses’ voor. Tegenwoordig leest ze zelf graag ‘Ik stuur je de zon’. Afgelopen herfst waren we nog druk met ‘Winnaars’ en deze kerst krijgt miss G het boekje ‘Rosa en Rahim’. Als moeder houd ik van de manier waarop Willemijn de Weerd op een eigentijdse en voor kinderen begrijpbare manier verschillende thema’s aansnijdt.

Grote Zus

Ook het boek ‘Grote zus’ is hier een mooi voorbeeld van. Aan de ene kant neemt het oudere broertjes en zusjes mee in het proces van gezinsuitbreiding. Aan de andere kant zijn de hoofdstukken luchtig en sluiten ze regelmatig af met iets grappigs waardoor mijn dochters al weer reikhalzend uitkijken naar de volgende avond waarop ik ze weer een hoofdstuk zal voorlezen.

Dit was mijn terugblik op deze periode. Ik vind het super fijn dat ik al weer 17 weken zwanger ben. We gaan de goede kant op. Wij wensen iedereen alvast een Prettige kerst toe!

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
  • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
  • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness

  Dit zijn wij!