Persoonlijk Zwangerschap

Zwangerschap week 16

12 december 2014
Zwangerschap week 16-GoodGirlsCompany

Zoals ik in zwangerschap week 15 schreef, stond er deze week een bezoek aan de gynaecoloog op de agenda. Zwangerschap week 16 was ik ziek. Benieuwd of het uiteindelijk toch nog goed kwam? Ik vertel je er meer over.

Zwangerschap week 16

Ochtendmens als ik ben, had ik hem in de ochtend laten inplannen. Dan heb ik de rest van de dag lekker voor mijzelf. Maar nu het moment daar was, zat ik met een ander probleem: ik was ziek. Het soort ziek waarbij je brandende ogen hebt, zere keel, zwaar hoofd en hoofdpijn. Maar ik wilde de afspraak liever ook niet verzetten want dan duurt het weer een tijdje voordat je weer aan de beurt bent. Buiten stormde het en in mijn hoofd bonkte het. Via een sluiproute- omdat de binnenstad vaststond vanwege een file- kwam ik ternauwernood op tijd aan bij Rijnstate. Een assistente nam mijn bloeddruk op en keek hoeveel kilo ik woog. Ondanks ziekte en afwezigheid van eetlust, was ik al weer een halve kilo extra aangekomen.

zwangerschap en sikkelcelanemie

De reden dat ik naar de gynaecoloog moest is omdat ik sikkelcelanemie en alpha-thalassemie heb. Tot aan de zwangerschap van mijn eerste kind was ik mij hier totaal niet bewust van. Tot dan toe, ondervond ik er geen enkele hinder van. Ik was altijd erg gezond en sportief. Maar een van de vele bloedtesten die je tijdens je zwangerschap krijgt, had het onthuld. Tijdens die zwangerschap wist men totaal niet hoe men er mee om moest gaan. Men hield met alles rekening en was voorbereid. Tijdens de bevalling stond er veel medisch personeel paraat. Maar het ging allemaal heel goed. Met een verplicht consult langs de internist, werd ik uiteindelijk enkele maanden na de bevalling ontslagen van medisch toezicht.

Inmiddels heb ik 2 gezonde dochters. En normaliter heb weinig last van mijn sikkelcel. Maar zodra ik in verwachting ben, speelt het op de achtergrond weer mee. Gelukkig had de gynaecoloog goed nieuws. De uitslagen van mijn bloedonderzoek waren positief. Mijn Hb is (voor mijn doen) hoog genoeg en de ijzervoorraad in mijn bloed is ook prima. Voorlopig hoef ik niet meer langs te komen en kan ik mij concentreren op zwanger zijn, babyspullen kopen en mij oriënteren op een goede ‘puf-cursus’.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]