Zwangerschap

zwangerschap week 15

6 december 2014
Week 15 zwangerschap

De tijd vliegt! Inmiddels ben ik al weer 15 weken in verwachting van baby nummer 3.Hoewel ik al twee keer eerder een kind op de wereld hebt gezet, moet ik wel weer wennen.  In een aantal jaren tijd, zijn er toch wel wat dingen verandert. Zwangerschap en bevallen in Nederland is blijkbaar niet iets waarbij de tijd en ontwikkelingen stilstaan. En dat is misschien maar goed ook.

Miss G. werd gebaard in een periode dat je niet eens kon rekenen op pijnbestrijding. Nu werd mij bij de allereerste intake gewoon gevraagd of ik hier interesse in had. Zo ja van welke opties ik dan gebruik wilde maken.

Bevallen in Rijnstate

Na de informatiebijeenkomst ‘Bevallen @ Rijnstate’ wist ik welke mogelijkheden  er zijn en wat de voor-en nadelen zijn. Extra leuk was het dat je de verloskamers kon bekijken. En ook deze zijn inmiddels aardig gemoderniseerd. Je hebt zelfs Wifi! Zo kan je tijdens de bevalling eventueel live je volgers per Twitter op de hoogte houden van hoe het er voor staat. Althans mocht je die behoefte hebben.

Zwangerschap week 15

Maar zover is het voor mij nog niet. Ik zit in de fase waarbij je nog maar 1 keer per maand de verloskundige hoeft te bezoeken. De laatste check up van afgelopen week, was bijzonder. Ik hoorde voor het eert het hartje van ons kindje kloppen. Van mijn andere zwangerschappen wist ik nog dat een babyhartslag heel anders klinkt dan van een volwassenen. Maar ook al was dit al weer enkele jaren geleden, ik herkende het geluid meteen. Het was een krachtige hartslag.

Ook heb ik de verloskundige maar meteen mijn vraag gesteld. “Is het mogelijk dat ik de baby nu al kan voelen bewegen?” Al enkele weken voel ik namelijk iets bewegen. Het viel me op dat wanneer ik ’s nachts wakker word vanwege een van mijn vele toiletbezoeken, ik regelmatig een ‘bult’ voel in mijn buik. Zodra ik mijn hand er op leg, verdwijnt het dan. Omdat het steeds vaker gebeurt, was ik toch wel nieuwsgierig. In de afgelopen weken had ik op al op Google gezocht naar ‘leven voelen’ en ’je baby voelen bewegen’, maar de informatie die ik daar vond, gaf aan dat dit pas vanaf week 17 a 20 mogelijk is.  Tot die tijd zijn het waarschijnlijk je darmen.

De Baby voelen

De eerste keer dat ik iets meende te voelen was ik nog maar 13 weken zwanger. Bovendien waren het niet de vlinderachtige bewegingen waar zwangere vrouwen op zwangerschapsfora over spreken. Het was meteen klein en krachtig.

Verrassend genoeg bevestigde  mijn verloskundige mijn vermoeden. Sterker nog, ze wilde het juist vragen of ik al iets voelde. In mijn geval is het heel goed mogelijk dat ik al zo vroeg iets kan voelen. “het is je derde zwangerschap en je bent van jezelf ook niet zo dik, dus dat is best mogelijk.” Met het vorderen van de weken voel ik de baby steeds vaker bewegen.

Opeens is het echt

Leven voelen, is voor mij toch wel het teken dat je zwanger bent. Natuurlijk wist ik dat ook wel. In mijn lichaam merkte ik de veranderen. In de afgelopen tijd dronk ik minder dan in mijn studententijd, maar hing ik vaker boven het toilet. Veel dingen smaken niet lekker en vermoeidheid heeft een nieuwe betekenis  gekregen. Allemaal leuk en aardig, maar je voelt niets. En als je het dan leven voelt, is het opeens heel echt: hier doe ik het voor.

Dit was mijn eerste persoonlijke blog. Er zullen vast meer blogs volgen. Voor volgende week staat  een bezoek aan de gynaecoloog gepland.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!