Spelen

Is low budget robot Zoomer Zuppies Flora leuk?

25 januari 2017
Zoomer-Zuppies-Flora-GoodGirlsCompany

Leuk hoor dat robot speelgoed maar, je betaalt er al snel de hoofdprijs voor. Ik testte Zoomer Zuppies Flora, een interactieve robot puppy met een aangenaam prijskaartje. Maar is het ook leuk?!

Review-Zoomer-Zuppies-Flora-GoodGirlsCompany

Zoomer heeft al verschillend interactieve beesten in hun assortiment waaronder de welbekende Chimp en dog. Onwijs leuk speelgoed, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Niet iedere ouder kan/wil dat betalen vals verjaardagscadeautje voor haar kind. Voor minder moet er toch ook iets beschikbaar zijn? Met deze achterhoofd maakte ik al een overzicht met budget robots voor kinderen. En als we toch bezig zijn, dan kan ik er maar meteen een testen.

Review-Zoomer-Zuppies-puppy-Flora-GoodGirlsCompany

Zoomer Zuppies Flora

Wij kregen Zoomer Zuppies Flora opgestuurd. Een interactief robot puppy dat net zoals een echt hondje verzorging nodig heeft. De Zoomer Zuppies zijn er in verschillende varianten. Glam, Cupcake en Candy hebben allemaal kleuren die kleine meisjes aanspreken. Lila, knalroze of lichtroze zijn toch kleuren waar meisjes in de prinsessenfase mee weg lopen. Maar wij zijn uit die fase en bij mijn dochters hoef ik inmiddels niet meer met knalroze speelgoed aan te komen zetten. Vooral niet wanneer het een beest moet voorstellen. Vandaar dat ik voor een neutrale kleur koos. Wel zo veilig.

Ik testte haar samen met mijn dochter van 8 jaar. Het uiterlijk sprak haar meteen aan. Het is echt een theekop formaat puppy. En ze mag dan wel uit de roze fase zijn alles wat schattig is, wordt ook zo behandeld. Het hondje heeft een hanteerbaar formaatje waardoor je haar makkelijk meeneemt. Flora zit in een doorzichtige verpakking waar je haar redelijk makkelijk uit verwijderen kan. Voordat je dochter kan spelen, heb je wel eerst 3 AAA batterijen nodig. Deze zijn niet meegeleverd.

Zoomer-Zuppies-puppy-Flora-GoodGirlsCompany

Review Zoomer Zuppies Flora

Het hondje kan niet echt lopen, maar heeft wieltjes waardoor hij makkelijk vooruit te rollen is en stabiel staat. Op het lichaam zitten een aantal gekleurde bloemenpatches en op de rug zit een knop. Als je hier op drukt, maakt ze muziek. Ook haar neusje is een knop. Wanneer je hier op drukt, gaat ze blaffen, snif-geluidjes, gelukkig zuchten of vrolijke jank geluidjes maken. In de borst zitten vier sensoren. Deze zie je ook duidelijk zitten. De sensoren in de kop zie je niet, maar ze je puppy reageert er wel op. Als je haar over haar hoofd aait, krijgt ze hartjes ogen. Pure liefde dus. Daarnaast schijn je er ook nog een tweetal spelletjes op te kunnen spelen.Review-puppy-Zoomer-Zuppies-Flora-GoodGirlsCompany

Leeftijd

Het is een leuk stukje speelgoed, maar de functies zijn wat beperkt. Voor mij zou dat zeker een afweging zijn in het aanschaffen. Voor iets meer geld, heb je namelijk van hetzelfde merk een meer uitgebreide robot. Mijn dochter van 8 vindt het nog wel leuk, maar die van 10 is veeleisender en vindt het te saai. Zoomer Zuppies Flora is geschikt voor kinderen van 5 – 10 jaar. Persoonlijk vind ik dat een beetje te optimistisch en zou ik de leeftijd verlagen. Hij is echt leuk voor kleine kinderen voor grotere biedt het denk ik te weinig uitdaging. Dat zie je ook bij ons duidelijk terug. Zij van 1 loopt er mee weg. Letterlijk. Er zitten geen kleine onderdelen op, de knoppen zijn goed in te drukken door haar en Flora is door haar wieltjes robuust genoeg voor kleine dreumeshandjes. Van mij zouden ze de leeftijdsgrens dus wel mogen verlagen naar 3 jaar.

Is jouw kind ook dol op robot speelgoed?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!