Lifestyle

Vroeger ging ik regelmatig zonder mobiele telefoon op pad…

4 april 2018

Nog niet zo heel lang geleden dachten we echt heel anders over de mobiele telefoon. Zo ging ik vroeger regelmatig zonder mobieltje op pad. En was ik er van overtuigd dat ik hem echt alleen maar zou gebruiken om te bellen. Herkenbaar?

Op het internet is er een hilarisch filmpje van Frans Bromet waarin hij op straat mensen interviewt over de mobiele telefoon. In 1998 vond een groot deel het niet nodig om een mobieltje te hebben. Als hij het mij toen gevraagd had – en oud genoeg geweest was om er een te bezitten- durf ik te wedden dat ik er hetzelfde over dacht. Overal bereikbaar zijn? Waarom zou je dat willen?

Dingen die ik vroeger met mijn mobiele telefoon deed versus nu

Waarom moet ik overal bereikbaar zijn?

Mijn toenmalige vriend werd er gek van. Ging ik op pad, liet ik mijn mobiel thuis of zette ik hem uit. Paniek! Waarom heb je hem dan? Ik genoot juist enorm van die dagen. Heerlijk ongestoord mijn ding doen. Als ik wilde, zette ik hem echt wel aan hoor!

Anno 2018 is het soms juist omgekeerd. Ik ben bereikbaar via mobiel, Facebook, Twitter, Instagram, What’s App. Super belangrijk allemaal. Als ik dan per ongeluk mijn smartphone thuis laat liggen, voel ik toch enige spanning. Vooral als de benzine tank half gevuld is. Serieus ik heb levendige fantasieën over hoe ik vervolgens strand en niet thuis kan komen want waar moet ik bellen en er zijn geen ANWB paaltjes meer. Slaat nergens op natuurlijk, maar stiekem, vind ik het een stuk prettiger als ik zelf kan kiezen niet bereikbaar te zijn. Doordat ik meestal het geluid uit heb staan, scheelt dat al enorm veel prikkels.

Als het belangrijk is, spreek je maar de voicemail in

Dat dacht ik vroeger. Maar stiekem nu nog steeds. Het is echt verbazingwekkend om te zien hoe weinig mensen dat dus doen. Vroeger luisterde ik die dingen nog wel eens af. Vond ik het leuk om hele hippe tekstjes in te spreken. Tegenwoordig luister ik zelden naar dat bandje.Yep, ik ga ook met mijn tijd mee.

Ik bel wel terug wanneer ik daar zin in heb

Vroeger verwachtte niemand dat je meteen terugbelde. Dat was prettig. Maar dwingende what’s app vinkjes? Ik heb er geen last van. Ik leef zelf heel erg volgens de filosofie dat ik de baas ben over mijn eigen telefoon. En daarmee ook mijn tijd. Natuurlijk als het echt dringend is, bel ik wel terug. Inmiddels is bellen vooral vervangen door appen. Daar doe ik nu hetzelfde voor. Een hele rits aan berichtjes in een app groep teruglezen? Meh. Ik lees het niet en reageer meestal super traag. Gevolg: mensen gaan mij weer echt opbellen omdat ik in zo’n groep nooit reageer.

Ik ga echt alleen met mijn telefoontje bellen hoor

Ja er was een tijd dat ik het vertikte om iets anders met dat ding te doen dan bellen. En okay wat simpele, maar o zo verslavende spelletje te spelen. Meer was niet nodig, toch? Sterker nog, toen ik mijn eerste Samsung kreeg (met screen die op pen reageerde) heb ik hem een hele tijd in het doosje laten zitten omdat ik de toetsjes miste. Wat vond ik dat semi touch screen irritant zeg! Dan hebben we het nog niet eens gehad over die krakkemikkige foto’s die je er mee maakte. En waar je ook nog trots op was! Met de huidige Samsung Galaxy S9 is dat echt ondenkbaar. Daar kan je zelfs super slo-mo mee filmen!

Mijn eerste mobiele telefoon

Mijn eerste mobiele telefoon was dan ook geen fancy aparaat met touch screen of vingerafdrukscanner zoals de Samsung Galaxy S9 . Het was de welbekende koelkast met een klein antennetje. Oerlelijk, maar oerdegelijk. Na 1 dag niet bellen, was de batterij nog vol. Gezellig want dan kon ik ’s avonds nog snake spelen. Ik was helemaal happy als mijn toenmalige vriendje mij een sms stuurde. Niet te vaak, want dan moest ik terug antwoorden en dat was duur. Ik had een prepaid kaartje met beltegoed. Eerst lekker krassen, krassen en daarna van je schamele 10 euro een hele maand overleven. Andere serieuze life goals had ik niet als uit huis wonende student die een beetje hip wilde meedoen. Soms deed ik wild en maakte ik er 20 euro van.

Aan het eind van mijn studie werd mijn koelkastje ingewisseld voor een nieuw mobieltje. Nee, ik werd niet de eigenaar van de legendarische Nokia 3310. In plaats daarvan kreeg ik een merkloos ander toestel met iets meer beltegoed (ik werkte inmiddels) en een kleurenscherm. Kon ik 2D spelletjes in kleur spelen. Beter dan dit werd het leven niet. Dacht ik.

Toekomstige telefoon

In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Ook ervaren wat er in 20 jaar mobiele telefonie allemaal is veranderd: Samsung Galaxy S9 bestellen.

Ook leuk om te lezen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

♥ Dit blog is een samenwerking.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
  • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger
  • Kraamweek dag 6✨Afscheid nemen en verwelkomen liggen dicht bij elkaar deze week. Vandaag afscheid genomen van de verloskundige. En daarmee ook van een fase in mijn leven. Ik zal nooit meer een baby krijgen. En ondanks dat ik mijn gezin compleet vind, geeft dat toch een dubbel gevoel 🥺 Is dit herkenbaar? .
.
.
#baby #newmama #dutchmom #melaninbeauty #melaninpoppin #tbb #blackgirlmagic #baby #geboortenieuws #zoon #momblogger #mamablogger #mamaleven #momlife
  • ✨Cling to what is good✨De nachten zijn kort en de dagen zijn lang. Maar Novan doet het goed. 💙En nadat ik me maanden door alle ongemakken van de zwangerschap geworsteld heb en eerder het meer voelde als overleven in plaats van leven ben ik nu zo blij dat mijn lichaam zich begint te herstellen. Ik weer gewoon adem kan halen, niet meer ellendig voel vanwege een laag ijzer en hb. En bovenal geen medicijnen meer hoef te gebruiken. Totaal geen last van Baby Blues 💙in mijn geval ben ik er alleen maar op vooruit gegaan 🙏🏾
.
.
.
#newborn #newbornbaby #newbornfotografie #newbornfoto #baby #mama #newbornmommy #mixedbabies #mixedrace
  • De roze wolk is enorm. Ik heb hem lekker een paar dagen voor mijzelf gehouden maar daar is hij dan: Novan Xem Isaiah Nevis 💙 31.01.2020 geboren om 5:37 uur. 
Hij werd ruim tweeënhalf week te vroeg geboren. Perfect getimed anders zou ik worden ingeleid. Nu dankzij @dedoulas en @puurvroedvrouwen een hele mooie hands-off thuisbevalling gehad in bad. Zo mooi om te ervaren dat mijn zwangerschap en bevalling die in principe medisch waren met de juiste mensen om je heen toch natuurlijk verlopen kan. Waarbij jezelf de regie houdt en bepaalt wat jij wilt. Mijn gezin is compleet en deze bevalling was de beste afsluiting 💖
.
.
. #newborn #rainbowbaby #scriptureblanket #modernburlap #isaiah66 #zoon #geboren #helloworld #geboorte #geboortenieuws #baby #mama #mamablogger #mommyblogger #mommy #birthannouncement #birth #rainbowbaby🌈 #rainbowbabies #rainbowbabyannouncement
  • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
  • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
  • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
  • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
  • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
  • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger

  Dit zijn wij!