Lifestyle

Vroeger ging ik regelmatig zonder mobiele telefoon op pad…

4 april 2018

Nog niet zo heel lang geleden dachten we echt heel anders over de mobiele telefoon. Zo ging ik vroeger regelmatig zonder mobieltje op pad. En was ik er van overtuigd dat ik hem echt alleen maar zou gebruiken om te bellen. Herkenbaar?

Op het internet is er een hilarisch filmpje van Frans Bromet waarin hij op straat mensen interviewt over de mobiele telefoon. In 1998 vond een groot deel het niet nodig om een mobieltje te hebben. Als hij het mij toen gevraagd had – en oud genoeg geweest was om er een te bezitten- durf ik te wedden dat ik er hetzelfde over dacht. Overal bereikbaar zijn? Waarom zou je dat willen?

Dingen die ik vroeger met mijn mobiele telefoon deed versus nu

Waarom moet ik overal bereikbaar zijn?

Mijn toenmalige vriend werd er gek van. Ging ik op pad, liet ik mijn mobiel thuis of zette ik hem uit. Paniek! Waarom heb je hem dan? Ik genoot juist enorm van die dagen. Heerlijk ongestoord mijn ding doen. Als ik wilde, zette ik hem echt wel aan hoor!

Anno 2018 is het soms juist omgekeerd. Ik ben bereikbaar via mobiel, Facebook, Twitter, Instagram, What’s App. Super belangrijk allemaal. Als ik dan per ongeluk mijn smartphone thuis laat liggen, voel ik toch enige spanning. Vooral als de benzine tank half gevuld is. Serieus ik heb levendige fantasieën over hoe ik vervolgens strand en niet thuis kan komen want waar moet ik bellen en er zijn geen ANWB paaltjes meer. Slaat nergens op natuurlijk, maar stiekem, vind ik het een stuk prettiger als ik zelf kan kiezen niet bereikbaar te zijn. Doordat ik meestal het geluid uit heb staan, scheelt dat al enorm veel prikkels.

Als het belangrijk is, spreek je maar de voicemail in

Dat dacht ik vroeger. Maar stiekem nu nog steeds. Het is echt verbazingwekkend om te zien hoe weinig mensen dat dus doen. Vroeger luisterde ik die dingen nog wel eens af. Vond ik het leuk om hele hippe tekstjes in te spreken. Tegenwoordig luister ik zelden naar dat bandje.Yep, ik ga ook met mijn tijd mee.

Ik bel wel terug wanneer ik daar zin in heb

Vroeger verwachtte niemand dat je meteen terugbelde. Dat was prettig. Maar dwingende what’s app vinkjes? Ik heb er geen last van. Ik leef zelf heel erg volgens de filosofie dat ik de baas ben over mijn eigen telefoon. En daarmee ook mijn tijd. Natuurlijk als het echt dringend is, bel ik wel terug. Inmiddels is bellen vooral vervangen door appen. Daar doe ik nu hetzelfde voor. Een hele rits aan berichtjes in een app groep teruglezen? Meh. Ik lees het niet en reageer meestal super traag. Gevolg: mensen gaan mij weer echt opbellen omdat ik in zo’n groep nooit reageer.

Ik ga echt alleen met mijn telefoontje bellen hoor

Ja er was een tijd dat ik het vertikte om iets anders met dat ding te doen dan bellen. En okay wat simpele, maar o zo verslavende spelletje te spelen. Meer was niet nodig, toch? Sterker nog, toen ik mijn eerste Samsung kreeg (met screen die op pen reageerde) heb ik hem een hele tijd in het doosje laten zitten omdat ik de toetsjes miste. Wat vond ik dat semi touch screen irritant zeg! Dan hebben we het nog niet eens gehad over die krakkemikkige foto’s die je er mee maakte. En waar je ook nog trots op was! Met de huidige Samsung Galaxy S9 is dat echt ondenkbaar. Daar kan je zelfs super slo-mo mee filmen!

Mijn eerste mobiele telefoon

Mijn eerste mobiele telefoon was dan ook geen fancy aparaat met touch screen of vingerafdrukscanner zoals de Samsung Galaxy S9 . Het was de welbekende koelkast met een klein antennetje. Oerlelijk, maar oerdegelijk. Na 1 dag niet bellen, was de batterij nog vol. Gezellig want dan kon ik ’s avonds nog snake spelen. Ik was helemaal happy als mijn toenmalige vriendje mij een sms stuurde. Niet te vaak, want dan moest ik terug antwoorden en dat was duur. Ik had een prepaid kaartje met beltegoed. Eerst lekker krassen, krassen en daarna van je schamele 10 euro een hele maand overleven. Andere serieuze life goals had ik niet als uit huis wonende student die een beetje hip wilde meedoen. Soms deed ik wild en maakte ik er 20 euro van.

Aan het eind van mijn studie werd mijn koelkastje ingewisseld voor een nieuw mobieltje. Nee, ik werd niet de eigenaar van de legendarische Nokia 3310. In plaats daarvan kreeg ik een merkloos ander toestel met iets meer beltegoed (ik werkte inmiddels) en een kleurenscherm. Kon ik 2D spelletjes in kleur spelen. Beter dan dit werd het leven niet. Dacht ik.

Toekomstige telefoon

In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Ook ervaren wat er in 20 jaar mobiele telefonie allemaal is veranderd: Samsung Galaxy S9 bestellen.

Ook leuk om te lezen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

♥ Dit blog is een samenwerking.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!