Lifestyle Zomer

10 lifehacks om een dagje strand met je gezin makkelijker te maken

27 juni 2019

Zon, zee en strand. Bij mooi weer hoort natuurlijk ook een dagje naar het strand. Daarom staan er op warme zomerse dagen lange files richting Scheveningen en Zandvoort. Als je dan met je gezin een dagje uit gaat naar zee, moet je heel wat meenemen. Maar met deze simpele strand hacks maak je het net iets relaxter.

Voordat ik kinderen had, stond een dagje strand gelijk aan ontspanning. Ik vond het heerlijk om aan zee even de boel de boel te laten en weg te zijn van de alledaagse sleur. Maar zodra ik een baby kreeg, ontdekte ik dat naar het strand gaan een hele onderneming is. Niet langer was mijn inpaklijst voor mijn strandtas beperkt tot een bikini, strandjurkje, zonnebrandcreme, strandlaken, boek en slippers. Nee, opeens had ik ook van alles en nog wat nodig voor ons mini-mensje. En geloof me een kinderwagen door het mulle zand duwen, is geen pretje in de brandende zon.

10 lifehacks voor een dagje strand

Talkpoeder

talkpoeder strand

Talkpoeder is een absolute musthave voor een dagje naar het strand. Deze handige life hack voorkomt namelijk dat er zand aan je lichaam blijft plakken. Of zoals bij kinderen, dat je kilo’s zand mee sleept in hun schoenen, vervolgens in de auto en je huis. Strooi de poeder op je zanderige huid. De talkpoeder zorgt er voor dat het zand uitdroogt en je het makkelijk verwijderen kan. Hier meer informatie over hoe je dat doet.

Aloe vera after sun blokjes

zelf after sun maken

Ga je een dagje naar het strand? Koop dan van tevoren Aloe vera gel, giet het in ijsblokjesvormpjes en vries het in. Als ze bevroren zijn, kan je de blokjes in een apart zakje stoppen of gewoon thuis in de vriezer laten. Ze zijn in elk geval perfect om rode of verbrande huid te verzachten en te verzorgen. Hier lees je het hele recept.

Drankje voor mama

water met een smaakje

Terwijl je kinderen genieten van hun pakjes fruitwater of minder verantwoorde sapjes en drankjes mag je jezelf ook best verwennen. Deze zakjes met water met een smaakje zijn perfect voor moeders. Mix je favoriete (non) alcoholische cocktail en voeg er wat vers fruit en een rietje aan toe. Hier lees je het recept.

Hoeslaken

hoeslaken voor strand

Een zacht zeebriesje is fijn om af te koelen. Maar voor je handdoek is het minder. Je blijft bezig hem uit te kloppen en zandvrij te maken. Hoe je dit voorkomt? Neem een hoeslaken mee. Plaats in elk van de 4 hoeken een zwaar  hoog voorwerp. Bijvoorbeeld een koelbox. Zo maak je je eigen zandvrije spot. Super fijn wanneer je een baby meeneemt naar het strand en wilt voorkomen dat ze constant zand in haar gezichtje krijgt. Hier meer info.

Strandlaken met zakken

handdoek met zakken

Sommige strand hacks zijn zo simpel dat je bij jezelf denkt “waarom heb ik daar nu niet aan gedacht? Dat geldt ook voor bovenstaande. Een badhanddoek met zakken is super handig om je spullen in op te bergen. Zo heb je ze binnen handbereik en raak je ze niet kwijt. Hier vind je de tutorial om het te maken.

Strandbadje

strand badje

Als je met kleine kinderen een dagje naar zee gaat, moet je ze constant in de gaten houden. Ze kunnen makkelijk kwijtraken. Bovendien is kinderen en water geen gelukkige combinatie. Wil jij ook gewoon af en toe op je handdoekje liggen en nu eindelijk eens dat boek uitlezen? Maak dan een pierenbadje voro ze vlak bij jullie zitplaats. Dit doe je met een oud douchegordijn en deze verdere uitleg.

Cupcake vormpjes

popsicle-hack-smaller-the millannial mom

Waterijsjes zijn heerlijk. Bovendien helpen ze je kind om af te koelen. Maar als het erg warm is smelten ze snel en zorgt dat voor veel plakkerige handjes. Dit kan je voorkomen door een cupcake vormpje om het stokje te doen. Alles wat naar beneden druppelt blijft in het papiertje achter.

slimme beach hacks The Millennial Mom

Daarnaast zijn ze ook superhandig om insecten en bijen uit bekertjes te houden.

Zonnebrandcreme opberg

Cupcake vormpjes Waterijsjes zijn heerlijk. Bovendien helpen ze je kind om af te koelen. Maar als het erg warm is smelten ze snel en zorgt dat voor veel plakkerige handjes. Dit kan je voorkomen door een cupcake vormpje om het stokje te doen. Alles wat naar beneden druppelt blijft in het papiertje achter.Is het een fles zonnebrandcreme? Nee, het is een handige opberger voor je sleutels en geld. Xo hoef je niet je hele portemonnee mee te nemen naar het strand. Maar heb je het toch bij de hand voor als je het nodig hebt. Hier vind je er meer over.

Plastic zakje

beach hacks The Millennial Mom

Een plastic zakje met een ziplock is perfect om je telefoon in te stoppen. Zo komt er geen zand of water in je toestel. En kan je nog steeds als je berichten zien. Hier meer informatie.

Opbergnet voor speelgoed

zandzak

Dit soort netten worden vaak gebruikt als wasmand. Door de structuur kan wasgoed er goed in ventileren. Maar dat maakt ze ook perfect als opbergzak voor strandspeelgoed. Zo houd je alle speeltjes bij elkaar terwijl het zand door de gaatjes valt en achterblijft op het strand. Deze moeder bedacht dit idee.

life hacks voor strand

Ook leuk om te lezen:

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Denise
  28 juni 2019 at 23:30

  Haha, het meeste kende ik wel, maar dat hoeslaken is echt briljant. Mits je genoeg zware dingen hebt tenminste, anders erger je je nog dood, maar het idee is leuk.

 • Reply
  Lori
  27 juni 2019 at 11:37

  Jaar dat hoeslaken lijkt me een gouden tip haha. Die ga ik zeker een x uitproberen 😎

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!