Dierentuin Gelderland Nederland Reviews Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Zoë & Silos de Desert musical; leuk uitstapje voor de zomervakantie

8 juli 2018
Zoë & Silos De Desert Musical

Zoë & Silos de Desert musical is de nieuwste samenwerking van Van Hoorne Entertainment & Koninklijke Burgers Zoo. Tijdens deze zomervakantie kun je van deze leuke familietheatershow genieten. En er is maar een conclusie: deze musical is leuk voor jong en oud.

Vanaf 7 juli tot en met 26 augustus draait Zoë & Silos de Desert musical in het Safari Meeting Centre van de Burgers’s Zoo in Arnhem. De samenwerking van Burgers’ Zoo en Van Hoorne Entertainment lijkt qua opzet op eerdere successen zoals de Mangrove Musical en de Diepzee monsters. En net zoals in de voorgaande jaren leren kinderen spelenderwijs allerlei leuke feitjes over de Mojave-woestijn in Arizona.

Video Zoë & Silos de Dessert musical

Klik hier als je het niet goed kan zien

musical Zoe en silos Burgers zoo

Zoë & Silos de Desert musical

In deze musical staat de uitgestrekte Mojave-woestijn in Arizona centraal. Hier ontmoeten hoofdrolspelers Zoë & Silos Paco. Paco is een halsbandpekari. Door een harde regenbui is hij zijn familie kwijt geraakt. En hij ziet het somber in: in zijn eentje overleefd hij natuurlijk nooit in de droge, uitgestrekte woestijn. Waar ook nog eens rode lynxen en ratelslangen wonen.

Paco de Halsbandpekari

Daarom vraagt hij vraagt Zoë & Silos om hem te helpen. Met de bedoeling om zijn familie terug te vinden. Zij besluiten om hem te helpen. Maar hoe vinden ze ze Paco’s familie terug in de grote woestijn? Het wordt een avontuurlijke reis. Onderweg komen ze verschillende kleurrijke personage tegen die hen helpen bij hun zoektocht. Randy de renkoekoek, Bobby de Lynx en Seth de ratelslang.

Zoe en silos Burgers zoo

Mojave-woestijn in Arizona

In Zoë & Silos de Desert musical speelt de grootse Mojave woestijn in Arizona de hoofdrol. Ook de dieren die hier wonen, staan in de schijnwerpers. En dat zijn hele leuke en bijzondere beesten. Zo kan een lynx bijvoorbeeld goed horen met de pluimpjes aan haar oren. De slang kan goed ruiken met zijn tong. En tenslotte rent de renkoekoek ontzettend snel!

Mojave-woestijn in Arizona

Er is een educatieve combinatie gemaakt met de Burgers’ desert. In de Arnhemse woestijn vind je verschillende informatiebordjes met de welbekende gezichten van Zoë & Silos. Op de bordjes staan allerlei leuke feitjes over dieren, planten en leven in de woestijn.

Desert musical Burgers Zoo

Onze ervaringen met Zoë & Silos De Desert Musical

Ik bezocht het muzikale spektakel Zoë & Silos De Desert Musical samen met mijn driejarige dochter. De vorige jaren was ze er ook bij, maar ik merk dat nu ze ouder wordt, het steeds meer gaat leven. Voor haar leven de poppen echt. En dat levert hele leuke momenten op. Zoals zwaaien naar poppen en ook reageren op wat er op het podium gebeurt en gezegd wordt.

seth de ratelslang

Enkele kinderen in ze zaal vonden het moment met Seth de slang een beetje spannend. Voor mij zag ik een ouder een kind meenemen. Maar persoonlijk vind ik niet dat de musical ooit spannend wordt op een nare manier. Kortom: er zit een happy end aan. En niet geheel onbelangrijk, er zit ook erg veel humor in. En als laatste zijn de verschillende, vrolijke liedjes stuk voor stuk meezingers die je makkelijk snel mee zingt.

bobby de lynx

Ten slotte heeft de voorstelling net zoals voorgaande jaren een diepere boodschap. Iedereen heeft verschillende kwaliteiten. En gaven die je op je eigen manier mag inzetten om iets tot een succes te maken. Samengevat kan je wel zeggen dat een bezoekje aan deze familievoorstelling zeer zeker de moeite waard is.

show Zoe en silos Burgers zoo

Extra optreden

 • Elke dag is er om 12:30 een extra optreden bij het Park restaurant. De hoofdrolspelers zingen dan 1 liedje dus zorg dat je er op tijd bent anders mis je de show.

Zoë & Silos de Desert musical

Informatie & handige tips

 • Zoë & Silos De Mangrove Musical draait tot en met zondag 26 augustus 2018 5x per dag in het auditorium van het Safari Meeting Centre.
 • De musical duurt 30 minuten. Dat is goed te doen met kleine kinderen. Ze kijken hun ogen uit want er gebeurt van alles op het podium.
 • Na afloop van de musical is er gelegenheid voor het maken van een foto en meet & greet met Zoë & Silos. Neem dus je fotocamera mee.
 • De musical is bij de entreeprijs inbegrepen
 • Raken jij en je kinderen niet uitgezongen? In het parkwinkeltje kan je een cd kopen waarop alle leuke liedjes uit de musical staan. Zo kan je in huiselijke kring nog eens heerlijk nagenieten van de sfeer.
 • Klik hier voor meer informatie en show tijden

randy de renkoekoek

Ben jij ook van plan om naar Zoë & Silos de Desert musical te gaan?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]