Kerst Lifestyle

8x survival tips: zo overleef je Tweede Kerstdag

26 december 2015
Kerst 2015-GoodGirlsCompany-zo overleef je Kerst met je familie

Eerste Kerstdag zit er op! Voor sommige mensen is dat een hele opluchting. Zij zijn klaar. Tweede Kerstdag is een dag om lekker te besteden aan jezelf, uitslapen, gamen of noem iets waar je normaliter te weinig aan toe komt. Nu je vrij bent, kan je dat weer nieuw leven inblazen.

Anderen moeten nog even vol houden. Voor hun duurt het nog een paar uur voordat ze weer opgelucht adem kunnen halen. De beentjes omhoog en geruststellend kunnen denken: Dit heb ik overleefd, nu ben ik er weer voor een jaar vanaf. Tuurlijk we houden van familie, broer zus, ooms tantes. Maar zet vele mensen in een kleine ruimte. Voeg daar wat stress aan toe omdat alles perfect moet zijn en er ontstaat een explosieve situatie. En zoiets is natuurlijk jammer. Daarom geef ik je een aantal survival tips zo overleef je Tweede Kerstdag’

Zo overleef je Kerst met je familie

Zet je beste beentje voor

Ken je dat: iets is zo erg als je het zelf maakt. Als jij van tevoren al denkt dat het erg wordt; is dat een selffulfilling prophecy. Dikke kans dat het verschrikkelijk is. Dus ook al vind je het verschrikkelijk; fake it untill you make it. Als je er niet onder uit kan komen, kun je er maar beter het beste van maken.

Goed voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Moet jij een gerecht maken? Doe dit dan niet last minute maar kijk wat je van tevoren al kan doen. Met kleine kinderen kun je nooit zo even de deur uit. Eem verzorgingstas met luiers, reserve kleding, eten en speelgoed? Je met kleine kinderen op stap gaan, kan voelen alsof je bezig bent met een mini volksverhuizing, Mogelijk sleep je ook nog een campingbedje of iets van een kinderstoeltje mee. Maar beter mee dan mee verlegen. Dus pak alles van tevoren in. De kinderwagen, de luierstas, of het gerecht dat jij mee zou nemen. Begin op tijd met inpakken, dat voorkomt haasten waardoor je spullen vergeet.

Speel een spelletje

Van uren bij elkaar hangen wordt natuurlijk geen enkel mens beter. Speel een spelletje Dit mag gewoon een ouderwets bordspel zijn zoals Ganzenbord, Kolonisten van Catan, Monopoly, Cluedo, Levensweg of iets anders. Geen uitgebreide collectie spellen in huis? Gaan dan met je tijd mee? Wel een Wii U? Doe een Just Dance marathon, Speel Mario Party 10, of iets anders. Maar ook een lipsync battle inclusief het maken van grappige filmpjes is een leuk tijdverdrijf.

Even uitwaaien

Een luchtje scheppen doet wonderen. Het verzet de zinnen en op een dodelijk inzakmoment kan dit wel eens het enige zijn wat je nodig hebt. Natuurlijk si even wandelen langs de woeste kustlijn en met rozige wangen terugkeren heerlijk. Maar geen zee in de buurt tja zoek een zwemplas of loop desnoods gewoon even een blokje om in de buurt.

Vermijd moeilijke thema’s

Kerst is niet bedoeld voor het uitvechten van meningsverschillen, familieruzies of je zin doordrijven. Houd het gezellig en vermijd moeilijke thema’s. De vluchtelingen crisis,de Teeven Deal, Rellen in Geldermalsen,  het bijna-faillissement van V&D? Voor alles is er een tijd en die tijd is niet nu. Stel het uit tot na de Kerstdagen.

Entertain de kinderen

Als de kinderen het leuk hebben, heb jij het ook leuk. Niks zo irritant als een kind dat zich verveelt en van gekkigheid niet meer weet wat het doen zal. Het is zo jammer als heel je opvoedkundige vermogen op Tweede Kerstdag keihard onderuit geschoffeld wordt. Dus wees lief voor jezelf en verzin iets leuks voor de kids om te doen. Laat ze hun favoriete speelgoed mee nemen, ga met uitwaaien in het bos, knutsel iets creatiefs in elkaar. Kijk of ze naar de plaatselijke bioscoop kunnen zodat ze de volwassenen niet voor de voeten lopen terwijl die het eten maken. Kleine moeite, en de kids zijn je eeuwig dankbaar.

Zo overleef je Kerst-Tips om Kerst te overleven

Let it go

Gaat het toch niet helemaal zo als je gewild had? Maak je niet druk en laat het lekker gaan. Bedenk dat het niet draait om perfectie maar om bijvoorbeeld leuk samen-zijn met familie Probeer te sturen daar waar je invloed op uit kan oefenen en wind je niet op over al het andere.

Een kleinigheidje

Wie vindt het niet leuk om iets te krijgen? Ook al doe je dan misschien niet aan cadeautjes met Kerst, neem een aardigheidje mee voor de gastvrouw. Bijvoorbeeld een bosje bloemen, Een kleinigheidje voor de eventueel aanwezige kinderen. Iets leuks voor je (schoon)moeder. Een kleine moeite met soms een ongekend mooi resultaat.

Zo dit waren onze tips om Tweede Kerstdag te overleven met familie en anderen die je na staan, maar daarom soms de te beter weten hoe ze je het bloed onder de nagels vandaan kunnen halen.

Welke ultieme survival tip heb jij om Tweede Kerstdag te overleven?

Tweede kerstdag tip

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]