Kerst Lifestyle

8x survival tips: zo overleef je Tweede Kerstdag

26 december 2015
Kerst 2015-GoodGirlsCompany-zo overleef je Kerst met je familie

Eerste Kerstdag zit er op! Voor sommige mensen is dat een hele opluchting. Zij zijn klaar. Tweede Kerstdag is een dag om lekker te besteden aan jezelf, uitslapen, gamen of noem iets waar je normaliter te weinig aan toe komt. Nu je vrij bent, kan je dat weer nieuw leven inblazen.

Anderen moeten nog even vol houden. Voor hun duurt het nog een paar uur voordat ze weer opgelucht adem kunnen halen. De beentjes omhoog en geruststellend kunnen denken: Dit heb ik overleefd, nu ben ik er weer voor een jaar vanaf. Tuurlijk we houden van familie, broer zus, ooms tantes. Maar zet vele mensen in een kleine ruimte. Voeg daar wat stress aan toe omdat alles perfect moet zijn en er ontstaat een explosieve situatie. En zoiets is natuurlijk jammer. Daarom geef ik je een aantal survival tips zo overleef je Tweede Kerstdag’

Zo overleef je Kerst met je familie

Zet je beste beentje voor

Ken je dat: iets is zo erg als je het zelf maakt. Als jij van tevoren al denkt dat het erg wordt; is dat een selffulfilling prophecy. Dikke kans dat het verschrikkelijk is. Dus ook al vind je het verschrikkelijk; fake it untill you make it. Als je er niet onder uit kan komen, kun je er maar beter het beste van maken.

Goed voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Moet jij een gerecht maken? Doe dit dan niet last minute maar kijk wat je van tevoren al kan doen. Met kleine kinderen kun je nooit zo even de deur uit. Eem verzorgingstas met luiers, reserve kleding, eten en speelgoed? Je met kleine kinderen op stap gaan, kan voelen alsof je bezig bent met een mini volksverhuizing, Mogelijk sleep je ook nog een campingbedje of iets van een kinderstoeltje mee. Maar beter mee dan mee verlegen. Dus pak alles van tevoren in. De kinderwagen, de luierstas, of het gerecht dat jij mee zou nemen. Begin op tijd met inpakken, dat voorkomt haasten waardoor je spullen vergeet.

Speel een spelletje

Van uren bij elkaar hangen wordt natuurlijk geen enkel mens beter. Speel een spelletje Dit mag gewoon een ouderwets bordspel zijn zoals Ganzenbord, Kolonisten van Catan, Monopoly, Cluedo, Levensweg of iets anders. Geen uitgebreide collectie spellen in huis? Gaan dan met je tijd mee? Wel een Wii U? Doe een Just Dance marathon, Speel Mario Party 10, of iets anders. Maar ook een lipsync battle inclusief het maken van grappige filmpjes is een leuk tijdverdrijf.

Even uitwaaien

Een luchtje scheppen doet wonderen. Het verzet de zinnen en op een dodelijk inzakmoment kan dit wel eens het enige zijn wat je nodig hebt. Natuurlijk si even wandelen langs de woeste kustlijn en met rozige wangen terugkeren heerlijk. Maar geen zee in de buurt tja zoek een zwemplas of loop desnoods gewoon even een blokje om in de buurt.

Vermijd moeilijke thema’s

Kerst is niet bedoeld voor het uitvechten van meningsverschillen, familieruzies of je zin doordrijven. Houd het gezellig en vermijd moeilijke thema’s. De vluchtelingen crisis,de Teeven Deal, Rellen in Geldermalsen,  het bijna-faillissement van V&D? Voor alles is er een tijd en die tijd is niet nu. Stel het uit tot na de Kerstdagen.

Entertain de kinderen

Als de kinderen het leuk hebben, heb jij het ook leuk. Niks zo irritant als een kind dat zich verveelt en van gekkigheid niet meer weet wat het doen zal. Het is zo jammer als heel je opvoedkundige vermogen op Tweede Kerstdag keihard onderuit geschoffeld wordt. Dus wees lief voor jezelf en verzin iets leuks voor de kids om te doen. Laat ze hun favoriete speelgoed mee nemen, ga met uitwaaien in het bos, knutsel iets creatiefs in elkaar. Kijk of ze naar de plaatselijke bioscoop kunnen zodat ze de volwassenen niet voor de voeten lopen terwijl die het eten maken. Kleine moeite, en de kids zijn je eeuwig dankbaar.

Zo overleef je Kerst-Tips om Kerst te overleven

Let it go

Gaat het toch niet helemaal zo als je gewild had? Maak je niet druk en laat het lekker gaan. Bedenk dat het niet draait om perfectie maar om bijvoorbeeld leuk samen-zijn met familie Probeer te sturen daar waar je invloed op uit kan oefenen en wind je niet op over al het andere.

Een kleinigheidje

Wie vindt het niet leuk om iets te krijgen? Ook al doe je dan misschien niet aan cadeautjes met Kerst, neem een aardigheidje mee voor de gastvrouw. Bijvoorbeeld een bosje bloemen, Een kleinigheidje voor de eventueel aanwezige kinderen. Iets leuks voor je (schoon)moeder. Een kleine moeite met soms een ongekend mooi resultaat.

Zo dit waren onze tips om Tweede Kerstdag te overleven met familie en anderen die je na staan, maar daarom soms de te beter weten hoe ze je het bloed onder de nagels vandaan kunnen halen.

Welke ultieme survival tip heb jij om Tweede Kerstdag te overleven?

Tweede kerstdag tip

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness

Dit zijn wij!