Kerst Lifestyle

Zo overleef je Eerste Kerstdag

25 december 2016
Tips-Zo-overleef-je-eerste-kerstdag-GoodGirlsCompany

Is Eerste Kerstdag nog volop aan de gang maar ben je het nu al zat? No worries GoodGirlsCompany to the rescue om je uit die negatieve vibe te halen. Beetje mindfull omdenken, in het moment zijn en genieten van de kleine dingen….

 Momenteel zit ik lekker in een comfy pyjamabroek in bed. Ik had vanochtend zondagsschool in de kerk. Kerst is altijd zo’n moment waarop het extreem druk. Vandaar dat ik het nu wat rustiger aan wil doen. Kerst vind ik vooral fijn als ik niet allerlei verplichtingen heb en zelf mijn tijd kan indelen. Dreumes slaapt en man kijkt een of andere kerstfilm af waar ik geen drol aan vond. Maar het is Eerste Kerstdag dus ik gun het hem dat hij hem mag afkijken.

Zo-overleef-je-eerste-kerstdag- GoodGirlsCompany

Eerste Kerstdag Survival kit

Er heerst rust en vrede in huize GoodGirlsCompany. Tegelijkertijd besefte ik dat er misschien ook wel een deel van mijn lezers is die het op dit moment iets minder getroffen heeft. Voor ze zoveelste keer moet uitleggen dat er echt geen gezinsuitbreiding komt. Huisvrouw zijn ook hard werken is. En het ongevraagde opvoedadvies niet meer aan kan horen. Nou voor die mensen ben ik er…trek je even terug op het toilet met je telefoon en lees dit.

Stuur een SMS of whats app bom

Ik weet het; wie smst er nu nog? Nou ik! Vooral rond Eerste Kerstdag als je provider je laat weten dat je deze dagen gratis onbeperkt data krijgt. Gezellig iedereen afzonderlijk hetzelfde plaatje sturen en dan kijken hoeveel je terug krijgt. En aangezien het toch geen drol kost, bedoel ik met iedereen dan ook meteen iedereen. Mensen van wie ik de achternaam niet eens weet…HOPPA de beste wensen. School moeders die ik alleen maar herken door de omschrijving of bijnaam die ik ze gegeven heb. Hastjikidee…ook de beste wensen. Uiteraard wel allemaal zonder mijn naam te vermelden. Hahaha eens kijken hoe lang het duurt voordat men weet wie ik ben…EPIC!

Groepsappen

Start een groepsapp. Spreekt voor zich dat het hier om alleen maar gelijkgestemden mag gaan. Niks leukers om met elkaar te typkletsen en de meeste stompzinnige GIFjes en plaatjes door te sturen. Kies er bijvoorbeeld voor om allemaal massaal telkens het 7de plaatje uit je galerij in de app te droppen…leer je een ander heel goed door kennen. Kuch…

Eerste Kerstdag wandeling

Natuurlijk kunnen jullie achter elkaar als een stel zombies door de buurt gaanwandelen. Netjes over het trottoir, kinderen voorop en ouders daar achteraan. Maar het wordt natuurlijk veel leuker als je zoiets in het donker doet ( gezellig lantaartjes/hond mee). Of als je nog even de tijd hebt, even naar ene locatie rijden en daar lekker uitwaaien.

Kerst cliché Bingo

Bingo is voor mensen van een zekere leeftijd. Meer het mooie van Kerst cliché Bingo is: Iedereen kan het spelen. Het draait allemaal om clichés en die zijn er momenteel genoeg. Maak je eigen kaart en streep daar een aantal clichés vanaf. Om je alvast een beetje op weg te helpen:

 • Het gerecht brandt aan
 • Iemand zet een kerstliedje in ( alsof je die de afgelopen 10 dagen nog niet gehoord hebt)
 • Er is een ingrediënt vergeten van het gerecht
 • We zouden allemaal iets meenemen maar….is het natuurlijk weer ‘vergeten’
 • De moeder wiens kinderen alleen maar biologisch eten mag, gaat flippen bij al het ongezonde voedsel
 • Het stel wiens huwelijk onder druk staat, maakt ruzie…zo gênant…
 • In het kader van de beste wensen word je net iets te lang gezoend door die engerd…
 • Een moeder is de luierdoekjes/fles/speen f iets anders essentieels voor haar kind vergeten
 • Je oom die niet grappig is, kan zich niet inhouden en vertelt een (niet grappige) mop
 • Het kind dat teveel hapjes gegeten heeft, moet spugen

Je wet natuurlijk zelf het beste welke clichés en gênante familiegeheimen je hier kan invullen.

Helemaal leuk wordt het als je een gelijkgestemd iemand weet te vinden waar je het samen mee kan doen…Kijken wie de kaart eerder vol heeft.

Verhaal zonder eind

Neem een pen en papier. Laat iemand daar alvast 2 regels op zetten. De volgende mag de regel ervoor lezen en maximaal 2 zinnen aan het verhaal toevoegen….Uiteindelijk zal er een verhaal ontstaan. Hopelijk erg geestig.

Tel je zegeningen

Laat iedereen noteren waar hij/zij blij mee is. Wat maakte afgelopen jaar voor hem of haar bijzonder. Natuurlijk kan je een papier ergens ophangen, maar als je in de gelegenheid bent, kijk dan of het lukt om iedereen face to face te spreken. En zelf er iets over te vertellen. Als je toestemming hebt, is het mooi wanneer je op een gepast moment iets mag delen. Om via de mooie momenten, groet succes en kleine geluksmomenten terug te kijken op het afgelopen jaar.

Dit zijn wat tips om Eerste Kerstdag door te komen. Hoe je Tweede Kerstdag (*klik) door komt, hebben we ook al eens beschreven.

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Patricia | TwijfelMoeder
  26 december 2016 at 00:57

  Fijne tips. Wij hebben bewust rust ingebouwd, omdat ik zwanger ben. Nu zo relaxt dat ik hele avond blogs heb gelezen en net ontdekt heb dat het eigenlijk veel te laat is. Mijn kerst beschreven in mijn nieuwste blog. Zou kerst volgend jaar zo anders zijn?

  • Reply
   Josan
   27 december 2016 at 08:10

   Gefeliciteerd Patrica. Je bent dus geen twijfelmoeder. Hoe ouder ik word, hoe meer ik die rust en het ‘niet verplicht iets moeten’ kan waarderen.

 • Reply
  Annemiek Visser
  25 december 2016 at 16:35

  Inderdaad, tel je zegeningen. Op dit moment ligt malief op bed met hoofdpijn, maar hij is nog steeds bij ons. Nee hij is niet ziek of zo maar er zijn genoeg kinderen die hun vader niet bij zich hebben om de een of andere reden. Ook ligt zoonlief op bed te slapen. Het had ook anders gekund en we hadden in het ziekenhuis gezeten. Hij is gisteren lelijk gevallen maar gelukkig niks ernstig opgelopen. Met dat ik dit typ komt mijn man beneden. Ik was van plan om hem lekker te laten liggen :). Als dit de enigste lastige dingen zijn heb ik geluk. Iedereen die dit ook leest. Fijne dagen en kijk naar de goede dingen.

  • Reply
   Josan
   27 december 2016 at 08:11

   Fijn Annemiek dat alles uiteindelijk toch is goed gekomen. Wat moet dat enorm schrikken zijn als je je zoontje zo ziet vallen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]