Kinderkamer

Zo maak je een inspirerende speelkamer

16 augustus 2016
Tips voor speelkamer voor kinderen_GoodGirlsCompany

Het is belangrijk dat kinderen lekker kunnen spelen en hun creativiteit kwijt kunnen. En waar kan dat beter dan in een speelkamer? Laat die actieve dreumes en het mooie prinsesje lekker spelen en verkleden op hun eigen plekje. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden voor een speelkamer? Lees dan vooral verder.

Zo maak je een inspirerende speelkamer

Hoe houd je de speelkamer netjes?

In een speelkamer is het belangrijk voor het kind dat ze kunnen spelen en hun creativiteit kunnen uitten. Kies je voor een hippe speelkamer? Deze trend wordt vertaald in het gebruik van stoere materialen, zoals steigerhout. Door de kamer af te maken met rustige kleuren als taupe, grijs, zwart voor jongens of rose, goud of zilver voor de meisjes, blijft het toch een rustige basis in villa kakelbont. Natuurlijk is het wel belangrijk om het kinderlijk te maken, zo is het leuk om schoolbordverf of magneetverf op de muren te gebruiken.

Een natuurlijke woonstijl is dus net zo belangrijk in de speelkamer als in de woonkamer. Denk wel aan functionele kindermeubels. Plaats voor de ruige kinders veel opbergdozen in de kamer zodat het toch nog netjes blijft.

Niet alleen opbergdozen zijn erg handig, maar ook opbergmeubels zijn helemaal trending. Denk aan een tafel waarbij je het tafelblad op kan tillen en spullen in kan bewaren.

Kinderbureautje

Krijgt je kindje al huiswerk mee of vinden ze knutselen helemaal geweldig? Dan is het handig wanneer ze een eigen werktafeltje hebben om de meest creatieve ideeën uit te werken.

Accessoires

Ben je geen handy-man, maar vind je een leuke speelkamer wel belangrijk? Door gebruik te maken van accessoires kom je een heel eind. Denk hierbij aan een tipi tent, een prinsessenhoekje of een klauterbaan. De creativiteit komt naar boven en ze leren op spelenderwijs. Ook een vloerkleed is onmisbaar in de kamer. Leg een lekkere vloerkleed in het midden van de kamer zodat je kindje ook lekker op de grond kan spelen. Denk aan een vloerkleed van een autobaan, een hinkspel of gewoon een grappig figuur.

Weinig plek voor een speelkamer?

Wanneer je weinig plek hebt voor een speelkamer biedt een aanbouw vele voordelen. Een aanbouw zorgt namelijk voor een flinke meerwaarde van de woning en door er voor te kiezen om de aanbouw aan de achterkant van jouw woning te plaatsen, trek je de tuin en woning mooi naar elkaar toe. Een aanbouw geeft voor een relatief lage investering een enorme hoeveelheid ruimte. De kosten van een aanbouw liggen gemiddeld tussen de € 16.000 en € 20.000. Door het toepassen van een speelkamer hou je al het speelgoed mooi bij elkaar en hebben de kinderen een eigen plekje. Zorg wel dat je de ruimte op een gezellige, veilige en praktische manier inricht. Bij het laten realiseren van een aanbouw komen er een aantal dingen kijken. Door prijzen te vergelijken van aannemers bespaar je al snel op de kosten, die je kan gebruiken voor een leuke inrichting.

Laat jouw inspiratie dus lekker de vrije loop en maak er een mooie speelkamer van. Fun voor jou en fun voor je kinderen.

♥ Dit blog is tot stand gekomen door een samenwerking.

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Fleur
  16 augustus 2016 at 11:31

  Vorig jaar zijn we verhuisd en hebben nu een vide. Deze hebben we aangewezen als speelkamer. Momenteel is het ook een beetje de werkplek geworden van mijn vrienden. De kinderen maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit, ze spelen er nu ook lekker hoor. Deze winter zullen we hem echt onderhanden nemen. Je tips zijn dus zeer welkom en we gaan binnenkort maar eens een goed plan en indeling maken

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  16 augustus 2016 at 10:24

  Ik moet zeggen dat die eerste foto me erg aanspreekt: wat een vrolijke kamer. Maar het lijkt me wel een beetje druk, en snel vervelen zo’n bont behang.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]