Moeder & Kind

Peuterpubertijd Payback time | 6x zo jaag je je tiener op de kast

31 mei 2019
zo jaag je je tiener op de kast

Voor de zoveelste keer blikken moeten ontwijken omdat je peuter middenin een drukke supermarkt vol drama op de grond lag te krijsen omdat het geen snoep kreeg? Relax! Je peuter weet namelijk niet:over 10 jaar is het peuterpubertijd payback time. En jaag je je tiener makkelijk op de kast met onderstaand akward gedrag. Dus pak je telefoontje erbij, loop na dat koffiezetapparaat of zucht eens diep. Jouw tijd komt nog wel….

6x zo jaag je je tiener op de kast

Mom dancing

Er is niks wat een tiener meer akward vindt dan een dansende ouder. Okay tenzij je nog steeds wekelijks na een streetdance klasje gaat. Maar laten we wel wezen: voor de meeste moeders die ik ken, geldt dat niet. Zoals de vaders hun welbekende moves hebben, die je hier in de evolution of dad dancing ziet, hebben wij moeders dat ook. Werkt gegarandeerd. De horror  van krijsen in de supermarkt verbleekt bij de horror die er van je kinds gezicht afstraalt als je een liedje uit de Nintees hoort en demonstreert welke dansmoves je daar vroeger altijd op deed. 

Aan de telefoon

Terwijl jouw peuterpuber er vroeger voor zorgde dat je geen normaal telefoongesprek kon hebben met je moeder, vriendinnen of ook maar iemand die volwassen is, zijn de rollen nu omgekeerd. Jouw wraakmomentje heeft vaak net iets meer impact omdat er een vrij grote kans is dat je tiener aan het videobellen is. Kijken wie eerder door heeft dat jij op de achtergrond in beeld bent. Degene waarmee ze belt of je tiener zelf?

Mom fashion

Mijn peuter die met knalroze glitterkleding, bonte make up en op hakken mee naar buiten moest? Ik heb het getolereerd. Ook omdat omkleden vaak meer tijd kostte en voor meer drama zorgde. Maar nu zijn de rolle omgekeerd. Nope je hoeft geen outfitje hotter than your daughter aan. Maar hey, je bent een grote meid dus je kan zelf wel beslissen hoe bont je het maken wilt. Als je tiener niet vol afgrijzen zegt “Trek je dát aan?”, heb je het niet goed gedaan.

Wat zeg je nou?!

Kinderen, je krijgt er zoveel voor terug. Waaronder een mond die nooit stilstaat en waar af en toe de meest rare woorden en zinnen uitkomt. Kinderen die tegen je bezoek vertellen dat ze hun kleding niet mooi vinden? Check! Die over straat gillen dat die hond een hele grote roze piemel heeft? Check! Waarschijnlijk hoef je net zoals ik niet eens heel erg je best te doen om zulke momentjes boven water te halen. Ik kan mijn tiener niet beter op de kast krijgen dan te beginnen over mijn vorige relaties, ex-vriendjes of andere dingen waaruit blijkt dat ik een leven had voor dat ik kinderen kreeg.

Opstaan!

Als je moeder bent, heb je heel wat slapeloze nachten achter de rug. Dit in tegenstelling tot de vaders. Sommige ouders hebben zo’n kind die als ze laat naar bed gaat ook ‘s ochtends laat weer wakker wordt. En ik benadruk: sommige. Het merendeel van ons heeft gewoon zo’n special snow flake die als ze de avond ervoor laat naar bed is geweest de volgende morgen ook vroeg op is. En dan ook nog de hele dag chagrijnig is. Bovendien: als het vakantie is zijn ze standaard vroeg wakker. Maar tijdens de schoolweek niet uit bed te krijgen. Heb geduld: als de pubertijd komt gaan ze de lol van uitslapen ontdekken. Beetje jammer dat het slaapritme van jou dan al vaak zo verpest is dat je ze gewoon op tijd wakker maakt…hahaha. Kunnen ze op tijd beginnen aan hun klusjes.

1001 vragen

Weet je het nog? Je peuter die je bestookte met duizenden vragen op een dag? Zich tijdens het  het avondritueel ontpopte als een filosoof met een enorme drang naar kennis? Begint jouw geduld ook een beetje op te raken? Niet nodig! Als ze tiener zijn, zijn de rollen zijn omgekeerd. Kun jij opeens duizenden vragen stellen als ze uit gaan. Met wie? Waar ga je naar toe? Hoe laat ben je thuis? Heb je je huiswerk af? Trek je dat aan? Fietsen jullie samen naar huis? Bel je me als er iets is? Wedden dat jij vroeger meer geduld had?

 

Heb jij ook een tiener? Wat is jouw ultieme tip om ze op de kast te jagen?

 

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨Slaap kindje slaap✨ Overdag slaapt hij het liefst aan een stuk door. 🥰Ik heb geprobeerd dat ritme te doorbreken maar dan zit ik met een hele chagrijnige baby. Wel sliep hij toen de hele nacht door. Dus toch maar doorzetten of hem met rust laten?
.
.
.
#momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
  • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
  • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
  • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist

  Dit zijn wij!