Moeder & Kind

Peuterpubertijd Payback time | 6x zo jaag je je tiener op de kast

31 mei 2019
zo jaag je je tiener op de kast

Voor de zoveelste keer blikken moeten ontwijken omdat je peuter middenin een drukke supermarkt vol drama op de grond lag te krijsen omdat het geen snoep kreeg? Relax! Je peuter weet namelijk niet:over 10 jaar is het peuterpubertijd payback time. En jaag je je tiener makkelijk op de kast met onderstaand akward gedrag. Dus pak je telefoontje erbij, loop na dat koffiezetapparaat of zucht eens diep. Jouw tijd komt nog wel….

6x zo jaag je je tiener op de kast

Mom dancing

Er is niks wat een tiener meer akward vindt dan een dansende ouder. Okay tenzij je nog steeds wekelijks na een streetdance klasje gaat. Maar laten we wel wezen: voor de meeste moeders die ik ken, geldt dat niet. Zoals de vaders hun welbekende moves hebben, die je hier in de evolution of dad dancing ziet, hebben wij moeders dat ook. Werkt gegarandeerd. De horror  van krijsen in de supermarkt verbleekt bij de horror die er van je kinds gezicht afstraalt als je een liedje uit de Nintees hoort en demonstreert welke dansmoves je daar vroeger altijd op deed. 

Aan de telefoon

Terwijl jouw peuterpuber er vroeger voor zorgde dat je geen normaal telefoongesprek kon hebben met je moeder, vriendinnen of ook maar iemand die volwassen is, zijn de rollen nu omgekeerd. Jouw wraakmomentje heeft vaak net iets meer impact omdat er een vrij grote kans is dat je tiener aan het videobellen is. Kijken wie eerder door heeft dat jij op de achtergrond in beeld bent. Degene waarmee ze belt of je tiener zelf?

Mom fashion

Mijn peuter die met knalroze glitterkleding, bonte make up en op hakken mee naar buiten moest? Ik heb het getolereerd. Ook omdat omkleden vaak meer tijd kostte en voor meer drama zorgde. Maar nu zijn de rolle omgekeerd. Nope je hoeft geen outfitje hotter than your daughter aan. Maar hey, je bent een grote meid dus je kan zelf wel beslissen hoe bont je het maken wilt. Als je tiener niet vol afgrijzen zegt “Trek je dát aan?”, heb je het niet goed gedaan.

Wat zeg je nou?!

Kinderen, je krijgt er zoveel voor terug. Waaronder een mond die nooit stilstaat en waar af en toe de meest rare woorden en zinnen uitkomt. Kinderen die tegen je bezoek vertellen dat ze hun kleding niet mooi vinden? Check! Die over straat gillen dat die hond een hele grote roze piemel heeft? Check! Waarschijnlijk hoef je net zoals ik niet eens heel erg je best te doen om zulke momentjes boven water te halen. Ik kan mijn tiener niet beter op de kast krijgen dan te beginnen over mijn vorige relaties, ex-vriendjes of andere dingen waaruit blijkt dat ik een leven had voor dat ik kinderen kreeg.

Opstaan!

Als je moeder bent, heb je heel wat slapeloze nachten achter de rug. Dit in tegenstelling tot de vaders. Sommige ouders hebben zo’n kind die als ze laat naar bed gaat ook ‘s ochtends laat weer wakker wordt. En ik benadruk: sommige. Het merendeel van ons heeft gewoon zo’n special snow flake die als ze de avond ervoor laat naar bed is geweest de volgende morgen ook vroeg op is. En dan ook nog de hele dag chagrijnig is. Bovendien: als het vakantie is zijn ze standaard vroeg wakker. Maar tijdens de schoolweek niet uit bed te krijgen. Heb geduld: als de pubertijd komt gaan ze de lol van uitslapen ontdekken. Beetje jammer dat het slaapritme van jou dan al vaak zo verpest is dat je ze gewoon op tijd wakker maakt…hahaha. Kunnen ze op tijd beginnen aan hun klusjes.

1001 vragen

Weet je het nog? Je peuter die je bestookte met duizenden vragen op een dag? Zich tijdens het  het avondritueel ontpopte als een filosoof met een enorme drang naar kennis? Begint jouw geduld ook een beetje op te raken? Niet nodig! Als ze tiener zijn, zijn de rollen zijn omgekeerd. Kun jij opeens duizenden vragen stellen als ze uit gaan. Met wie? Waar ga je naar toe? Hoe laat ben je thuis? Heb je je huiswerk af? Trek je dat aan? Fietsen jullie samen naar huis? Bel je me als er iets is? Wedden dat jij vroeger meer geduld had?

 

Heb jij ook een tiener? Wat is jouw ultieme tip om ze op de kast te jagen?

 

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]