Babyspullen Moeder & Kind

Zo gebruik ik mijn draagdoek #5 Marsha

31 oktober 2015
Marsha-zo gebruik ik mijn draagdoek

In een van mijn eerste draagdoekposts beantwoordde Marsha Leinweber een aantal vragen over de voordelen van een draagdoek in vergelijking tot de kinderwagen. Dat zij hier veel over weet te vertellen is misschien ook niet zo raar als je bedenkt dat zij draagdoekconsulente is. Daarnast is ze ook nog waarnemend verloskundige. Een veelzijdige vrouw met interesse in natuurlijk ouderschap, borstvoeding, baby dragen en Babyzindelijkheidscommunicatie. Vandaag vertelt zij over haar draagdoek en in welke situaties zij hem gebruikt.

1. Heb je je drager voor de geboorte of na de geboorte van je kind aangeschaft?
Nee, ik ben pas na een paar maanden gaan dragen. Ik kwam door mijn visie op ouderschap (Attachment parenting) er achter dat het we heel fijn was om onze dochter daar in te laten slapen. Het hielp ook heel erg goed bij de refluxklachten die ze kreeg doordat ik een overproductie van borstvoeding had.

2. Heb je van tevoren informatie opgezocht over dragen? ( Zo ja waarom wel/niet)
Nee, eigenlijk ben ik het gewoon gaan doen en al doende heb ik er over geleerd. Tijdens de cursus kwam de theoretische verdieping pas..

3. Wat voor drager heb je?
Uhm, ik heb er ondertussen al heel wat verzameld (je raakt snel verslaafd aan het kopen van de mooiste, leukste, bijzondere doeken. Ik heb vanalles in huis. Draag zelf het meeste met de draagzak van het merk Tula. Ik heb een wrap conversion “geklikt” een paar maanden geleden en onze dochter past er eindelijk in. Hij is echt prachtig maar zit ook lekker. Het gemak waarmee ik de draagzak om doe (het moet zo snel mogelijk bij de situaties waarvoor we hem gebruiken) maakt dat ik daar het meeste mee draag.

4. Waarom heb je voor dit type gekozen?
De printjes (het zijn limited editions, eenmaal een bijzondere print gevonden dan geeft dat een gevoel dat je uniek bent) & het gebruikersgemak + de pasvorm.

5. Wat vind jij voordelen van dragen?
Mijn kindje continue dichtbij me kunnen houden en ik haar behoeftes voorzien terwijl ik ook mijn eigen “ding” kan blijven doen.

6. Wanneer gebruik je je draagdoek/drager?
Ik draag dagelijks, overdag en zelfs s’ nachts als Eva niet in slaap komt. Bij elkaar zeker zo’n 3 uur per dag, als we een dagje uit zijn meer.

7. Heb je een foto waarop je draagt?
Ik heb veel foto’s waarop ik draag alleen plaatsen we geen foto van Eva online. Ze is pas 21 maanden en ik wil haar graag behoeden voor het misbruik op internet.

Heb je de andere blogs gemist? Lees hieronder de blogs van:

 • Reply
  CrazyGreatLife
  10 november 2015 at 20:35

  wat een leuk onderwerp! Hier een doek en een drager en tot op de dag van vandaag geen spijt van. Al gebruik ik ook veel mijn kinderwagen

 • Reply
  Josan
  1 november 2015 at 08:35

  test test

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!