Babyspullen Moeder & Kind

Zo gebruik ik mijn draagdoek #4 Emy

15 oktober 2015
Zo gebruik ik mijn draagdoek-Emy Cilissen-GoodGirlsCompany

Het was even een tijdje stil, rondom het thema draagdoek maar dat betekent niet dat ik het vergeten ben. Tijd om het weer even extra leven in te blazen. In de afgelopen weken zijn Gwen, Linda en Marlieke aan het woord geweest. Zij hebben verteld over hun draagdoek en wanneer zij deze gebruiken. Deze keer is het de beurt aan Emy Cilessen,moeder van 3 jongens en blogger voor Kaboutertuinwinkel. Een webwinkel met leuke spulletjes voor kleine kinderen. Je vindt er handgemaakte exclusieve producten en leuke kraam- en verjaardagscadeautje.

Heb je je drager voor de geboorte of na de geboorte van je kind aangeschaft?
Ik draag met geweven doek en met een voorgevormde drager. Een van de doeken heb ik voor de geboorte al gekocht. De drager heb ik gekocht toen F 1,5 jaar was.

Heb je van tevoren informatie opgezocht over dragen? ( Zo ja waarom wel/niet)
Echt informatie heb ik deze “draagperiode” niet echt opgezocht. F is mijn derde kindje en ik was al overtuigd dat dragen goed is voor je kindje. Wel heb ik filmpjes bekeken hoe ik de doek moest knopen.

Wat voor drager heb je?
Ik heb twee geweven draagdoeken en een voorgevormde drager, de Wompat.

Waarom heb je voor dit type gekozen?
Mijn twee oudste kindjes heb ik gedragen met een tricot draagdoek, maar het knopen vond ik tegenvallen. Vaak zat het te los en op een gegeven moment ging hij doorhangen. Daarom wilde ik bij de derde een geweven doek. De voorgevormde drager heb ik gekocht om hem sneller op mijn rug mee te kunnen nemen bij het o.a. naar school brengen van de jongens.

Wat vind jij voordelen van dragen?
Ik vind het lichamelijke contact met mijn kindje heel fijn.
Hij neemt echt deel mee in de dagelijkse dingen. Als ik een boodschap doe heeft hij veel meer contact met mensen dan wanneer hij in de kinderwagen zit.
Een drager is ook heel compact. Je kan makkelijk door smalle paadjes in winkels, en ook in de auto neemt het weinig ruimte in.

Wanneer gebruik je je draagdoek/drager?
Ik draag F dagelijks!

 • Reply
  Marjolein
  15 oktober 2015 at 21:52

  Heb mijn draagdoek heel veel gebruikt. Helaas vind ik Marnix nu echt te groot (2 jaar). Maar oh, wat mis ik die tijd dat hij aan me vastgeplakt zat!

 • Reply
  lin mommysworld
  15 oktober 2015 at 09:44

  Ah als ik dit lees mis ik het dragen van Jay en Luca best erg! Geniet er nog heerlijk van !!

 • Reply
  Kaboutertuin
  15 oktober 2015 at 09:16

  Hey wat leuk! Je hebt mijn artikel online gezet 🙂 ik ga hem even delen op social media 😉

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]