Babyspullen Moeder & Kind

Zo gebruik ik mijn draagdoek…#3Marlieke

22 september 2015
Zo gebruik ik mijn draagdoek-Marlieke-GoodGirlsCompampany

Enige tijd geleden, deelde ik mee dat ik op mijn blog wat meer ruimte wilde bieden aan dragende moeders. Een kinderwagen wordt, vaak als een must gezien op de uitzetlijst. Maar sinds ik lid ben van een groep voor dragende moeders gaat er een wereld voor mij open. Sommige vrouwen schaffen zelfs niet eens een kinderwagen aan. Zo ver is het bij mij nog niet. Maar ik ben wel een fan van het dragen van mijn kindje. We beleven er allebei veel plezier aan en dat is voor mij het meest waardevol: dat zowel mijn kindje als ik ons hier goed bij voelen. Daarom wilde ik op mijn blog ook wat meer aandacht aan dragen en verschillende draagdoeken geven. Zo kunnen meerdere aanstaande mama’s zich  laten informeren bij het maken van een keuze.

Nadat we aftrapten met Gwen die verschillende draagdoeken heeft, deed Linda vorige week haar verhaal. Zij maakte naast rekbare doek ook gebruik van een drager. Deze week is het de beurt aan Marlieke van Love That. Deze blogger woont zelfs helemaal in Zwitserland! Benieuwd waarom zij draagt? Lees dan snel verder.

Voor Nederlandse begrippen, lijkt her misschien raar om geen kinderwagen aan te schaffen. Maar om ons heen zijn er natuurlijk ook landen waar moeders geen kinderwagen hebben. Omdat het niet bestaat of omdathet onpraktisch is. Niet elk land heeft mooie wegen. En laten we eerlijk zijn…zit je baby te wachten op een wagen van boven de 500 euro?! Daarom vond ik het ook leuk om met jullie te delen hoe een moeder die in het buitenland woont dit doet.

 Heb je je drager voor de geboorte of na de geboorte van je kind aangeschaft?
Na de geboorte van nummer 2 heb ik bewust gekozen voor een Hoppediz Hop-tye.

Heb je van tevoren informatie opgezocht over dragen? ( Zo ja waarom wel/niet)
Ja, deze vond ik naar mijn mening het makkelijkste te gebruiken en de kleurtjes zijn natuurlijk ook leuk.

Wat voor drager heb je?
Ik ben begonnen met en Hoppediz Hop-tye, na een half jaar ben ik overgestapt op een ergobaby.

Waarom heb je voor dit type gekozen?
De eerste was heerlijk voor een kleine baby, de Ergobaby is heerlijk voor een ouder kind.

Wat vind jij voordelen van dragen?
ik woon in Zwitserland. Lopen in de bergen is veel makkelijker met een kind in draagzak, dan met de buggy. Daarom gebruik ik hem nu ook wel veel. Maar voor de momenten dat we vlak land hebben, dan gebruik ik nog steeds met liefde de buggy. Daarmee heb ik ook meteen de vraag “ Wanneer gebruik je je draagdoek/drager?”, beantwoord.

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    22 september 2015 at 11:43

    Wat een mooie doek! Ik had destijds een vrij saaie, beige doek. Maar wel van hetzelfde materiaal. Hij droeg fantastisch en ik had lekker mijn handen vrij. En in de winter was het lekker warm, zo’n kindje tegen me aan ; )

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]