Babyspullen Moeder & Kind

Zo gebruik ik mijn draagdoek #2 Linda

15 september 2015
Draagdoek-Linda van Aken-Mamaliefde-GoodGirlsCompany

Zoals jullie weten, laat ik de komende weken elke week een dragende blogger aan het woord. Vorige week trapten we af met Gwen van Mijn leven als Mama. Zij geeft deze week het stokje door aan een andere blogger. Linda van Aken is eigenaresse van het blog Mamaliefde. Linda is moeder van een dochter en een zoontje. Ze combineert haar pedagogische achtergrond met een oog voor creativiteit. Aanraders zijn haar blogs over sensopathisch spel, reviews van kinderspeelgoed en ze heeft zo ongeveer elke speelzand getest dat er in Nederland verkrijgbaar is. Daarnaast is Linda ook een moeder die bepaalde aspecten van het Natuurlijk Ouderschap hoog in het vaandel draagt. Daar past dan ook het dragen van je kindje bij. Deze week is het de beurt aan deze creatieve duizendpoot om over haar ervaringen en beweegredenen voor het gebruik van een draagdoek te vertellen. 

Draagdoek-Linda van Aken-Mamaliefde-GoodGirlsCompany

 

Heb je je drager voor de geboorte of na de geboorte van je kind aangeschaft?
Voor de geboorte; twee stuks; zowel een minimonkey want die kon je ook gebruiken als hangmat en zijwaarts was een verschrikking dus nooit gebruikt en een draagdoek van ByKay die ik het eerste half jaar veelvuldig heb gebruikt en samen met de kraamverzorgster heb uitgevogeld hoe dat om moet.

Heb je van tevoren informatie opgezocht over dragen? ( Zo ja waarom wel/niet)
Ja en nee, ik las veel positief over Bykay dus die gekocht. Bij de aanschaf van de draagzak wel, hadden in een opwelling de Baby Björrn gekocht en daar veel commentaar op gehad. Bij schoonzus de Manduca geprobeerd en dat beviel goed.

Wat voor drager heb je?
Draagdoek van Bykay die ik vooral het eerste half jaar gebruik en een draagzak van Manduca.

Linda van Aken-Mamaliefde-GoodGirlsCompany-Draagdoek

Waarom heb je voor dit type gekozen?
Zit prettig en is goed te verstellen.

Wat vind jij voordelen van dragen?
Dat je je kind altijd bij je hebt, in de draagdoek / zak slapen ze sneller en je houdt je handen vrij. Is ook makkelijker meenemen als je op de fiets weg gaat. Of als het laat wordt bij een etentje. Vind het ook meer geborgenheid uitstralen en zeker de eerste paar manden bij onze dochter was ik er vanwege de krampjes enorm blij mee. Ze wilde helemaal niets.

Wanneer gebruik je je draagdoek/drager?
Als we een dag weg gaan en er geslapen moet worden, op de rug slapen ze sneller. Of als we ergens heen gaan zoals een kasteel met trappen, dan is het op de rug en je kan alle kanten op. Lange dagjes nemen we de wandelwagen en draagzak mee zodat ook onze 3-jarige peuter in de buggy / achterop de rug kan.

 • Reply
  tineke
  16 september 2015 at 11:19

  Hier een kind dat altijd heel snel sliep (en nog steeds!) in de kinderwagen gelukkig, maar ook de draagdoek/zak vind ik heel fijn! 🙂

  • Reply
   Josan
   16 september 2015 at 18:27

   Ik hoop dat naarmate dochter ouder wordt, dit er ook in zit 🙂

 • Reply
  Sylvie
  15 september 2015 at 19:33

  Leuke vrolijke foto van jou Linda, die tweede. Leuk ook om te lezen hoe iedereen de draagdoek/zak op z’n eigen momenten gebruikt. Heb je er veel mee gefietst? Ik heb dat een paar keer gedaan, maar vond het toch wel een beetje eng..

 • Reply
  lin mommysworld
  15 september 2015 at 14:10

  Ah inderdaad die laatste foto is echt te lief!!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  15 september 2015 at 11:09

  Ik had een Babybundler en een Babybjörn. De babybundler zat het fijnst maar de Babybjörn had ik sneller om. Baby’s dragen vind ik echt geweldig.

 • Reply
  Tamara
  15 september 2015 at 08:27

  Ahhhhh die laatste foto is zooooo schattig!!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]