Babyspullen Moeder & Kind Opvoeding

Zo gebruik ik mijn draagdoek #1 Gwen

9 september 2015
Gwen-mijn leven als mama-draagdoek-voordelen draagdoek

In mijn eerste blog over de draagdoek vertelde ik over een aantal voordelen van het dragen van je kindje. Natuurlijk kan ik je heel goed vertellen waarom ik draag, maar ik vond het leuker om ook een aantal dragende moeders en bloggers aan het woord te laten. Een van deze moeders is Gwen. Op Mijn leven als mama schrijft ze met veel liefde, humor en nuchterheid over haar gezin en de opvoeding van haar twee dochters. Regelmatig bezoek ik haar blog en keer in terug met nieuwe tips.

Maar naast bloggen, is Gwen ook een trotse draagmama. Vandaar dat ik haar naar haar ervaringen vroeg.

Draagdoek-Gwen-borstvoeding-natuurlijk ouderschap-borstvoeden in draagdoek

Heb je je drager voor de geboorte of na de geboorte van je kind aangeschaft?
Ik heb hem aangeschaft toen ons eerste kindje een halfjaar was, nadat ik er eerst een van een vriendin geleend had. Omdat ik bij de eerste al laaiend enthousiast was, maar niet zoveel heb gedragen als ik achteraf had gewild, heb ik bij de tweede – nog voor ze geboren was, nog een drager aangeschaft.”

Heb je van tevoren informatie opgezocht over dragen? ( Zo ja waarom wel/niet)
Nee, ik heb niets vooraf opgezocht, behalve de goede ervaring van een vriendin aangehoord en haar drager even uitgeprobeerd”

Draagdoek of kinderwagen-voordelen van draagdoek-Gwen-mijn leven als mama

Quinn 3 weken oud

Wat voor drager heb je?
Een geweven draagdoek. Of eerlijk gezegd, drie stuks nu 😉

Waarom heb je voor dit type gekozen?
Omdat het met ontzettend gezellig leek en handig. Ik heb me laten vertellen dat je het knopen door het doen snel onder de knie zou krijgen en dat klopt inderdaad. Ik knoop nu moeiteloos midden in de rij van een attractie in de Efteling met 100 paar ogen op me gericht en een huilende baby, die vervolgens binnen 2 minuten stil is omdat ze zo dicht tegen mij aan zit.

Wat vind jij voordelen van dragen?
Het allergrootste voordeel vond ik nu bij de 2e om mijn handen vrij te hebben en dus met de 1e naar de speeltuin te kunnen, of te kunnen koken tijdens het bekende huiluurtje. Maar, ook krampjes, sprongetjes, eigenlijk alles wat zo veranderlijk is het eerste halfjaar … ik snap niet dat ik het ooit zonder kon bij eerste. We hebben toen uren met haar rondgelopen en getroost, terwijl ik de 2e in de doek deed en ze zich na 5 minuten overgaf en in slaap viel. Heerlijk!”

Wanneer gebruik je je draagdoek/drager?

Ik heb sinds kort een zomerdoek, die afgelopen weekend in de Efteling echt onmisbaar bleek. En op vakantie trouwens ook. Als ik de jongste van 7 maanden draag, kan de oudste van ruim 2,5 in de buggy. Ideaal! En daarbij ben ik niet gebonden aan slaapjes, want zodra de jongste moe wordt gaat ze in de doek en valt ze (soms na even verzetten) in slaap. Tja en die huiluurtjes en spitsuur tijdens het koken enzo. Onmisbaar, zeker als je al een kindje rond hebt lopen.”

 • Reply
  Fleur
  10 september 2015 at 00:19

  Leuk om de antwoorden van Gwen te lezen. Afgelopen zomer vond ik de draagdoek in de Efteling ook erg fijn voor in de rij:)

 • Reply
  Sylvie
  9 september 2015 at 14:07

  Leuke rubriek! Ik heb ook veel gehad aan de draagdoek de eerste maanden, al gebruikte ik ‘m voornamelijk buitenshuis 🙂

  • Reply
   Josan
   9 september 2015 at 22:05

   Ah jij hebt ook al de voordelen ervaren. Ik gebruik hem ook steeds vaker buitenshuis

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]