Babyspullen Moeder & Kind Opvoeding

Zo gebruik ik mijn draagdoek #1 Gwen

9 september 2015
Gwen-mijn leven als mama-draagdoek-voordelen draagdoek

In mijn eerste blog over de draagdoek vertelde ik over een aantal voordelen van het dragen van je kindje. Natuurlijk kan ik je heel goed vertellen waarom ik draag, maar ik vond het leuker om ook een aantal dragende moeders en bloggers aan het woord te laten. Een van deze moeders is Gwen. Op Mijn leven als mama schrijft ze met veel liefde, humor en nuchterheid over haar gezin en de opvoeding van haar twee dochters. Regelmatig bezoek ik haar blog en keer in terug met nieuwe tips.

Maar naast bloggen, is Gwen ook een trotse draagmama. Vandaar dat ik haar naar haar ervaringen vroeg.

Draagdoek-Gwen-borstvoeding-natuurlijk ouderschap-borstvoeden in draagdoek

Heb je je drager voor de geboorte of na de geboorte van je kind aangeschaft?
Ik heb hem aangeschaft toen ons eerste kindje een halfjaar was, nadat ik er eerst een van een vriendin geleend had. Omdat ik bij de eerste al laaiend enthousiast was, maar niet zoveel heb gedragen als ik achteraf had gewild, heb ik bij de tweede – nog voor ze geboren was, nog een drager aangeschaft.”

Heb je van tevoren informatie opgezocht over dragen? ( Zo ja waarom wel/niet)
Nee, ik heb niets vooraf opgezocht, behalve de goede ervaring van een vriendin aangehoord en haar drager even uitgeprobeerd”

Draagdoek of kinderwagen-voordelen van draagdoek-Gwen-mijn leven als mama

Quinn 3 weken oud

Wat voor drager heb je?
Een geweven draagdoek. Of eerlijk gezegd, drie stuks nu 😉

Waarom heb je voor dit type gekozen?
Omdat het met ontzettend gezellig leek en handig. Ik heb me laten vertellen dat je het knopen door het doen snel onder de knie zou krijgen en dat klopt inderdaad. Ik knoop nu moeiteloos midden in de rij van een attractie in de Efteling met 100 paar ogen op me gericht en een huilende baby, die vervolgens binnen 2 minuten stil is omdat ze zo dicht tegen mij aan zit.

Wat vind jij voordelen van dragen?
Het allergrootste voordeel vond ik nu bij de 2e om mijn handen vrij te hebben en dus met de 1e naar de speeltuin te kunnen, of te kunnen koken tijdens het bekende huiluurtje. Maar, ook krampjes, sprongetjes, eigenlijk alles wat zo veranderlijk is het eerste halfjaar … ik snap niet dat ik het ooit zonder kon bij eerste. We hebben toen uren met haar rondgelopen en getroost, terwijl ik de 2e in de doek deed en ze zich na 5 minuten overgaf en in slaap viel. Heerlijk!”

Wanneer gebruik je je draagdoek/drager?

Ik heb sinds kort een zomerdoek, die afgelopen weekend in de Efteling echt onmisbaar bleek. En op vakantie trouwens ook. Als ik de jongste van 7 maanden draag, kan de oudste van ruim 2,5 in de buggy. Ideaal! En daarbij ben ik niet gebonden aan slaapjes, want zodra de jongste moe wordt gaat ze in de doek en valt ze (soms na even verzetten) in slaap. Tja en die huiluurtjes en spitsuur tijdens het koken enzo. Onmisbaar, zeker als je al een kindje rond hebt lopen.”

 • Reply
  Zo gebruik ik mijn draagdoek #4 Emy - GoodGirlsCompany
  15 oktober 2015 at 06:01

  […] dat ik het vergeten ben. Tijd om het weer even extra leven in te blazen. In de afgelopen weken zijn Gwen, Linda en Marlieke aan het woord geweest. Zij hebben verteld over hun draagdoek en wanneer zij deze […]

 • Reply
  Zo gebruik ik mijn draagdoek...#3Marlieke - GoodGirlsCompany
  23 september 2015 at 21:14

  […] we aftrapten met Gwen die verschillende draagdoeken heeft, deed Linda vorige week haar verhaal. Zij maakte naast rekbare […]

 • Reply
  Zo gebruik ik mijn draagdoek #2 Linda - GoodGirlsCompany
  15 september 2015 at 06:01

  […] Zo gebruik ik mijn draagdoek #1 Gwen […]

 • Reply
  Fleur
  10 september 2015 at 00:19

  Leuk om de antwoorden van Gwen te lezen. Afgelopen zomer vond ik de draagdoek in de Efteling ook erg fijn voor in de rij:)

 • Reply
  Sylvie
  9 september 2015 at 14:07

  Leuke rubriek! Ik heb ook veel gehad aan de draagdoek de eerste maanden, al gebruikte ik ‘m voornamelijk buitenshuis 🙂

  • Reply
   Josan
   9 september 2015 at 22:05

   Ah jij hebt ook al de voordelen ervaren. Ik gebruik hem ook steeds vaker buitenshuis

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!