Baby's en kinderen Babyspullen

Zo bescherm je je baby tegen de zon

26 februari 2016
Dooky by lief-GoodGirlsCompany-GoodHolidayWeek-winactie

Tussen de (natte) sneeuwbuien en hagelbuiten van de afgelopen dagen voelt het een beetje raar om het vandaag te hebben over hoe je  je je baby tegen de zon beschermt. Maar misschien is het juist wel nodig dat we in zo’n wisselvallige winterweek stilstaan bij de mooie dingen in het leven; vakantie. Dat is uiteindelijk ook de reden dat ik de #GoodHolidayWeek begon. Vandaag maak je kans op een Dooky uit de Lief! for Dooky collectie. Hoe? Dat lees je verder.

Dooky -GoodGirlsCompany-GoodHolidayWeek-winactie- win een Dooky

Dat baby’s niet in de zon mogen weten veel ouders wel. Een kind dat op jonge leeftijd al veelvuldig wordt blootgesteld aan zonlicht, ontwikkeld een grotere kans op huidkanker. Maar hoe bescherm  je je baby dan makkelijk tegen?

Parasol

Als je baby nog in een kinderwagen ligt, is het eigenlijk vrij makkelijk. De grote merken kinderwagens, verkopen parasolletjes, die je gemakkelijk op de bak van je kinderwagen kan bevestigen. Wanneer de stang ook nog flexibel meebuigt, kan je hem zo vouwen dat er een goed hoek ontstaat waardoor je kindje uit het zonlicht blijft.  Maar bij elke bocht die je maakt, is het een surprise of je kindje nog in de schaduw ligt. Wat op de heenreis de goede kant was, blijkt soms op de terugweg weer niet de goede kant te zijn. Om nog maar te zwijgen over wat voor een uitdaging het is om een kinderwagen met parasol door een drukke winkel (straat) te loodsen. Ik heb het echt een aantal keer geprobeerd maar kom meestal tot de conclusie dat ik het meer hinder dan beschutting vind geven.

Zonnekap
Gelukkig hebben de merken kinderwagens ook aan iets anders gedacht: namelijk de zonnekap. Deze zit standaard op de meeste kinderwagens.  Tegen de zomer komen de meeste merken dan aan met een summer kit. Zo waren de pasteltinten van Stokke afgelopen jaar helemaal geweldig. Zelf heb ik een Bugaboo Cameleon 3.Groot voordeel van de bekleding van deze kinderwagen vind ik dat je de kap los kan ritsen. Zo kan je de kap eigenlijk een beetje verlengen. Er blijft een opening tussen het bovendekje en de kap maar er kan geen zonlicht meer in komen.

Maar als het snikheet is, is het natuurlijk wel warm daar binnen. Gelukkig heeft Bugaboo al jaren de Easy Breezy sun cap. Deze heb ik met Miss B tijdens onze vakantie op Rhodos geprobeerd en dat beviel goed.

De Hydrofiel/deken
Afgelopen zomer verbaasde ik mij er over hoeveel ouders  met een kinderwagen rondliepen waarbij ze over de kap een hydrofiel luiers hadden gelegd. Dat was in het gunstigste geval.  Een hydrofiel luier is nog enigszins lucht doorlatend. Maar ik heb ook wagens gezien waarbij er dekentjes over de kap lagen. Arme baby je zou haast last krijgen van oververhitting.

Dooky -GoodGirlsCompany-GoodHolidayWeek-winactie-ikbenzomooi

Dooky

Gelukkig zie ik ook steeds meer ouders die een Dooky gebruiken. Dooky is zoals de naam als zegt een doekje. Dit doekje is universeel dus je kan hem gebruiken voor kinderwagen, autostoel en zelfs buggy. Binnen enkele seconden maak je hem vast. En door de hippe kleurtjes is er een Dooky voor iedereen.

Voordelen Dooky:

 • Makkelijk te bevestigen aan verschillende producten
 • Gemaakt van 100% biologisch katoen
 • Filtert 99% van de schadelijke UVA en UVB straling
 • Houdt wind en regen buiten de kinderwagen
 • Oprolbaar en makkelijk mee te namen

Dooky -GoodGirlsCompany-GoodHolidayWeek-winactie

Inhoud van dit blog

Win een Dooky

In samenwerking met de leuke webwinkel Ikbenzomooi mag GoodGirlsCompany een Dooky ter waarde van € 24,95. Een geweldige prijs die je natuurlijk niet zomaar verdient. Dus wat moet je daar voor doen?

 • Like GoodGirlsCompany op Facebook
 • Like & share dit bericht op Facebook
 • Laat in de reactie hieronder je naam achter (met een geldig e-mailadres) en wie weet ben jij dan wel de winnaar.

Let op: Om kans te maken op deze leuke prijs moet je lid zijn van de GoodGirlsCompany Facebookpagina. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname.

Deze actie loopt tot en met 4 maart 2016. Op 8 maart 2016 maken wij de winnaars van de #GoodHolidayWeek bekend. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Klik hier voor de #GoodHoliday winacties van:

Maandag

Dinsdag

Woensdagochtend

Woensdagavond

Donderdagavond

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ deze prijs is tot stand gekomen door een samenwerking.

 • Reply
  De winnaars GoodHolidayweek zijn bekend
  8 maart 2016 at 14:15

  […] Jollein Koolske Win een Dooky […]

 • Reply
  Ghaytrie
  7 maart 2016 at 00:48

  Spannend!! Dinsdag weten we wie er heeft gewonnen ☝

 • Reply
  Nadia
  1 maart 2016 at 19:01

  Zon is gezond maar met mate en dat geldt in het bijzonder voor baby’s. Onze kinderwagen heeft geen zonparaplu meer, is toen afgebroken. Trouwens, onze kinderwagen is zwart (nog van mijn zoontje,) en met deze roze zonbescherming lijkt hij voor een meisje. Perfect voor ons dochtertje! 🙂
  Ik volg je op Facebook en heb deze actie geliked & gedeeld.

 • Reply
  mamaminke
  29 februari 2016 at 12:07

  Ik doe heel graag mee. Super handig voor mijn kleine meid. Soms best wel last van de zon en wind in de wandelwagen.

 • Reply
  Saskia's wereld
  29 februari 2016 at 11:12

  Wat een mooie winactie. Ik maak graag kans. Ideaal voor dit zonnige weer. Hopelijk komen er nog meer van deze zonnige dagen aan. En dan met een ideale bescherming ertegen. Hij is natuurlijk ook ideaal voor regen en wind zoals je hierboven al aangeeft. Maar ja liever met zonnige dagen gebruiken dan met regenachtige dagen.

 • Reply
  Naomi
  27 februari 2016 at 20:53

  Ja zou leuk zijn voor mn vriendinnetje dr kleintje ????

 • Reply
  Ghaytrie
  27 februari 2016 at 17:13

  Heel graag voor m’n kleine meid die ook bijna oorbellen krijgt! Zo heb ik je ook gevonden, kwam je artikel tegen op Google en dacht meteen dit had ik kunnen zijn. Zo tof geschreven!

 • Reply
  Tamara
  27 februari 2016 at 08:12

  Leuk! Perfect voor mijn lieve meisje. ????
  Lees altijd met veel plezier jouw blogs.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!