Europa Travel video en vlogs Wales

Zip World Fforest treetop nets | het leukste uitje van Wales

20 mei 2019
Ervaringen Zip World Fforest treetop nets Wales

Van alles wat we in Wales gedaan hebben, vonden de kinderen bouncen in de  Zip World Fforest treetop nets het aller leukst. Dit zijn levensgrote trampoline netten die zijn gespannen tussen de toppen van bomen. Zo’n 18 meter boven de grond hebben kinderen de tijd van hun leven!

Onze eerste ervaring met een bomenparcours was tijdens ons bezoek aan kasteel Egeskov. Dat vonden de kinderen toen helemaal fantastisch. Vandaar dat we in Wales ook echt even langs Zip World Fforest moesten in Betws-y-Coed. Hier hebben ze avontuurlijke activiteiten uitgevonden. Vanaf Anglesey was het zo’n 30 minuten rijden waarbij we werden getrakteerd op een fraai uitzicht aan de voet van Snowdonia National Park.

Lees ook De leukste uitstapjes op Anglesey

Betws-y-Coed wales bezienswaardigheden

Betws-y-Coed

Betws-y-Coed is een klein toeristisch plaatsje aan de voet van het Snowdonia National Park. Door zijn strategische ligging is het een ideale uitvalsbasis voor een van de vele sportieve activiteiten in en rondom het nationale park. In het stadje zijn verschillende romantische hotelletjes, restaurants en toeristische winkeltjes. Groot is het plaatje niet.

Betws-y-Coed wales bezoeken met kinderen

Betws-y-Coed wales uitstapjes kinderen

Maar wat het aan grootte mist, maakt het goed met charme. Vele huisjes zijn nog in hun originele stijl waardoor het voelt alsof de tijd heeft stilgestaan. Auto’s rijden stapvoets en een liefelijk riviertje vindt al kabbelend over rotsen en langs groen zijn weg. Natuurliefhebbers genieten van kleine watervalletjes. En treinliefhebbers kijken hun ogen uit in het nostalgische treinmuseum dat zich tegenover het stationnetje bevindt. Heb je geen interesse om te stoppen? Als je op weg bent naar de Zip World Fforest treetop nets kom je ook door Betws-y-Coed en pik je zo alsnog wat mee van de charme van dit liefelijke dorpje.

Video Zip World Fforest treetop nets

In onderstaande video vertel ik je uitgebreid hoe het trampoline springen in zijn werk gaat. Laat ik je de verschillende netten zien en zie je ook of deze activiteit te doen is met een peuter.

Klik hier als je de video niet kan zien

Alles over Zip World Fforest treetop nets Wales The Millennial Mom

Zip World Fforest treetop nets

Vanaf de gratis parkeerplaats is het een kleine  5 tot 10 minuten lopen voordat je bij de receptie bent. Zoals je bij de naam verwachten mag, bevindt dit gebouw zich midden tussen de bomen. Om je heen en boven je hoofd zijn bezoekers bezig met allerlei leuke outdoor activiteiten. Grote kans dat je kinderen hun ogen uitkijken bij de forest rollercoaster die voorbij zoeft. Op de bewegwijzering is gelukkig goed aangegeven welke richting je op moet lopen voor de verschillende activiteiten.

Aangezien Zip World een geliefd uitstapje is voor Welsh, is er een grote kans dat er een lange rij staat richting de receptie en kassa.Vooral in het weekend en tijdens feest- en vakantiedagen is het er druk. Daarom wordt het aangeraden om van tevoren online tickets te kopen. Heb je die niet? Dan is het het beste om net zoals ons vroeg op pad te gaan, zodat de organisatie jou en je gezin een leeg tijdslot kan aanbieden.

glijbaan Zip World Fforest treetop nets Wales The Millennial Mom

Veiligheid boven alles

Dat Zip World jarenlange ervaring heeft met het organiseren van verschillende outdoor adventures merk je aan alles. Zo moet je een uitgebreide veiligheidshandleiding doornemen en deze per persoon ondertekenen. Ja, ook mijn oudste kinderen.

  • Bij de balie kan je niet pinnen, dus het is handig om het bedrag contant bij je te hebben, of met creditcard te betalen.
  • Sowieso is contact geld handig voor de kluisjes waar je je spullen in wilt stoppen. Je mag namelijk geen tassen en rugzakken meenemen.
  • na betaling ontvang je een polsbandje zodat men weet dat je betaald hebt voor de Zip World Fforest treetop nets.
  • De kluisjes bij de receptie zijn kleiner dan de kluisjes bij de attractie zelf. Het kluisjes geeft je borg niet terug. Moet je tussentijds even iets uit je kluisje halen dan ben je je £1,- kwijt en moet je er een een nieuw muntje instoppen.

Nadat ik £ 65,- had betaald voor een tijdslot van 2 uur, mochten we ons melden bij ingang van de Zip World Fforest treetop nets. Ook daar kreeg ik nogmaals een uitgebreide veiligheidsinstructie. Waarin werd verteld wat de verschillende fluitsignalen betekenen. Welk geluid men maakt als er een noodsituatie is. En wat de verplichte wandelroute is voor de netten en glijbaan.

Dit vonden we er van

Terwijl de treetop nets zo op het eerste gezicht een wir war van netten leek, zat er weldegelijk een logica in. Na de instructies, kon ik 3 verschillende routes onderscheiden. Sommigen zelfs met hun eigen kleur net. Naast trampoline netten bevatte het parcours ook twee glijbanen en verschillende uitkijktorens. Het tofste net vonden de kinderen de ballenbak. Een groot net waar je met ballen kon spelen en zelfs voetballen.

Als laatste is er ook nog een steile helling waar je met een band vanaf kan glijden. Dit was de favoriete attractie van Chloe. Terwijl ik het doodeng vond, gierde mijn peuter het uit van plezier.

Is Zip World Fforest treetop nets geschikt voor peuters

Is het peuter-proof?

De Zip World Fforest treetop nets zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.  Toen wij het bezochten was Chloé 3 waardoor ik met haar ook goed kon testen of de attractie geschikt is voor peuters. Mijn  voornaamste zorgen gingen vooral over:

  • zijn de gaten van de netten smal genoeg
  • is het veilig genoeg om tussen de grotere kinderen te spelen?

Aangezien kinderen onder de 6 jaar door hun ouders begeleid moeten worden, kon ik het zelf direct ervaren. De netten zijn heel stevig en de eventuele gaten tussen netten zijn niet groot genoeg voor kleine kindervoetjes om tussendoor te zakken. Chloe kon al rennend en springend goed vooruitkomen. Wanneer ze oudere kinderen passeerde waren zij vaak heel voorzichtig bij het inhalen. Bovendien had ze al snel door hoe ze zelf aan de kant moest gaan. We ontdekten dat er een speciaal net iet voor kinderen van 3- tot 6 jaar. In deze afgezonderde ruimte kunnen de kleinere kinderen samen met hun ouders rustig spelen. Mijn peuter durfde niet op de netten glijbaan, maar vond de glijbaan vanaf de helling dan wel weer heel leuk.

Is 2 uur niet wat kort?

Toen we begrepen dat je ‘maar’ 2 uur mag springen, was ik een beetje teleurgesteld. Ik verwachtte dat dit veel te kort zou zijn. Maar eenmaal bezig, hadden we het na 1 uur en 15 minuten al gehad. Niet omdat we ons verveelden, maar vooral omdat we moe waren. 2 uur trampoline springen achter elkaar is namelijk behoorlijk intensief!

Ons bezoek aan de Zip World Fforest treetop nets was naast een van de leukste uitstapjes in Wales ook een van de meest vermoeiende. De kinderen sliepen die avond erg vroeg 😉

Tip: Trek stevige wandelschoenen aan. Je enkels kunnen wel de nodige steun gebruiken.

Openingstijden Zip World Fforest treetop nets Wales

Openingstijden en prijzen Zip World Fforest treetop nets

De Zip World Fforest treetop nets zijn dagelijks geopend van 8:30- 17:00 uur. Behalve op Eerste en Tweede Kerstdag. Vanwege de koud zijn er in de winter aangepaste openingstijden. Het park is toegankelijk voor honden en op sommige gedeelten ook voor rolstoelers. Meer informatie vind je hier. Tickets beschikbaar vanaf £13,-

Zipworld

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]