Dreumes Moeder & Kind Peuter

Met de zindelijkheidsbox maak je je kind in 1 week zindelijk

14 februari 2019
zindelijkheidsbox

Het moment waarop je kind zindelijk is en geen luier meer hoef te dragen, is voor veel ouders een mijlpaal.  Het scheelt een hoop afval, geld en vooral gedoe. Met de zindelijkheidsbox kan je je kindje binnen 1 week zindelijk maken. Het trainingspakket benadert zindelijk worden vanuit een positieve houding. Zindelijkheidsbox wil ouders het vertrouwen geven dat je een kind vanaf 2,5 jaar zindelijk kan leren worden. Zodat je je kind meteen gerust hart naar de basisschool kan brengen.

Kinderen worden steeds later zindelijk

Kinderen worden steeds later zindelijk. Of dit nu komt door de goede luiers, werkende ouders of onkunde van ouders weet ik niet. Het was al zo toen mijn oudste dochter klein was. Hoewel mijn dochters altijd zo rond 2,5 jaar zindelijk waren, vond ik het altijd wel een dingetje. Vooral de combinatie van werken en kinderen opvoeden, maakt het een uitdaging. Bij mij kwam het dan ook altijd op de zomervakantie. Dat was het moment om mijn meiden zonder luier rond te laten lopen. Een potje buiten, stickers, stempelkaart en lekker weer deden de rest.

Maar veel ouders ervaren het niet zo. En omdat sommige ouders dit moment uitstellen totdat hun kind echt bijna naar de basisschool gaat, staat er ook meteen een enorme druk op. Het moet lukken. Want leraren op de basisschool mogen een kind dat luiers draagt weigeren. Zij zijn er om les te geven. Niet om luiers te verschonen. Eerder zindelijk zijn heeft bovendien voordelen:

  • je kind is minder gewend aan ene luier waardoor het sneller gaat
  • heeft nog geen angst/negatieve associaties met een potje of wc
  • is voldoende zelfstandig als het naar school gaat
  • er is een verband tussen een zwakke blaasbeheersing en laat zindelijk zijn

Zindelijk in een week

De zindelijkheidsbox kan je gebruiken vanaf 2,5 jaar. Maar eerder mag ook. Zodra je je kind iets duidelijk kan maken en ze dat begrijpt, is de trainingsbox geschikt. De zindelijkheidstraining is ook geschikt voor ouders van kinderen waarbij de eerste poging niet helemaal succes vol was.  Het fijne aan de zindelijkheidsbox is dat het al een kant en klaar trainingsschema bevat. Het enige wat jij hoeft te doen is een week vrij plannen. En van zindelijkheidstraining een feestje maken.

Inhoud Zindelijkheidsbox

Van de buitenkant ziet de zindelijkheidbox er een beetje uit zoals een pakketje milestone cards. De  illustraties zijn zowel leuk voor kind als Pinterest bewuste ouder. Verder zit er in het pakket het volgende:

trainingsprogramma zindelijkheidsbox

Trainingsprogramma

Het meest belangrijke onderdeel van de zindellijkheidstraining is het trainingsboekje. Deze is gemaakt als hulpmiddel voor de ouders. In het boekje staat welke voorbereidingen je treffen kunt, hoe het werkt, veelgestelde vragen, benodigdheden en handige checklist.  En ook niet onbelangrijk: toegang tot een Facebook community. Hier delen andere ouders hun tips en tricks, kun je vragen stellen of gewoon even een oppepper krijgen als je er even doorheen zit.

kind zindelijk binnen week

Instructiekaarten

De training duurt een week. Dus het pakketje bevat voor elke dag een instructiekaart.  Per dag is er een beknopte instructie die past bij de fase waarin je training zit. Op dag 1 heb je heel veel uitgebreide instructies. Terwijl dag 6 beknopter is.

Instructiekaarten

Complimentenkaarten

Hierop staan complimentjes die je kan geven. Maar ook hoe je het beste kan handelen bij een ongelukje. De kaarten hebben een positieve ondertoon en zijn motiverend.

zindelijkheidsschema

Zindelijkheidsschema

De box bevat 7 zindelijkheidsschema’s. Deze schema’s kun je beschrijven zodat je hier tijdens je trainingsweek op kan bijhouden hoeveel je kind heeft gedronken, wat ze at en wanneer ze op het potje of de wc ging. Daarbij is er ook ruimte voor eigen notities. Super handig want zo kun je ook eventuele vooruitgang zien.

stickerkaarten

Stickerkaarten

Het pakket bevat maar liefst 10 stickerkaarten. Hierop kan je aan de voor- en achterkant stickers plakken en de naam van je kind op schrijven. En voorzien van de naam van je kind, Wel handig als je met meerdere kinderen tegelijk traint.

stickers voor zindelijkheidstraining

Vrolijke dierenstickers

In de box zitten maar liefst 6 vellen met 20 stickers. Kortom je kan los gaan met 120 stickers van leuke, vrolijke dieren. Van zebra, schaap, en bij tot aan eenhoorn, giraf en olifant. Je kind kan haar lol op.

plasdiploma

Diploma

En als je kind dat zindelijk is, kan je deze mijlpaal vieren met een echt diploma. Maak er een feestje van met taart, slingers en een cadeautje. Ook voor jouzelf want als ouder heb je dit maar mooi gedaan. Complimenten!

Onze ervaring

Mijn jongste dochter is al zindelijk. Dus daarom heb ik de methode inhoudelijk niet kunnen testen. Maar de opbouw en achtergrondinformatie spreekt mij aan. Dustin en Janneke van de Sane hebben echt uit hun eigen ervaring als ouders geput. Waardoor de box net dat beetje steun in de rug is om voor ouders die er als een berg tegenop zien en hen motiveert om er op een positieve manier mee om te gaan.

Ook leuk om te lezen:

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]