Bloggen

Ziekenhuis of tapas babyshower?

25 maart 2017
Sylvias-babyshower-GoodGirlsCompany-

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Terwijl jij je tijd uitzit, kan dit voor familie en vrienden een uitgelezen kans zijn om je te verrassen met een babyshower. Maar wat als je nu echt geen zin hebt en onvoorziene situaties thuis roet in het eten dreigen te strooien? Gastblogger Sylvia miste bijna haar eigen babyshower.

Welke van de twee zou het worden? Ten eerste was ik totaal niet voorbereid op een babyshower. Op dit moment zie ik eruit als een geïnfecteerde plofkip op haar einde, en dat is niet hoe je erbij wilt zitten in gezelschap. Zelfs niet als dat gezelschap uit familie en goede vriendinnen bestaat.

Take me in de maling babyshower

En daar was niet veel voor nodig! Ik ben de kalenders met daarop groot geschreven “Syls babyshower” voorbij gelopen. Mijn vriend had meerdere minnaressen via de telefoon kunnen hebben. Dat zijn app gedrag extreem was toegenomen heb ik niet gemerkt. Meerdere complotten waren opgezet en volledig overbodig. Het kon mij niet schelen waarom iemand mijn polsmaat moest hebben, of wie haar pinpas was vergeten. Het enige wat ik zeker wist was dat de gemaakte afspraak om te gaan shoppen echt niet door kon gaan.

Mijn babyshower dag breekt aan…

En ik wist nog steeds niets! Toen mijn ontstoken ogen besloten wat meer pijn te doen, mijn bekken in staking ging, de insuline verhoogd werd en tot slot onze jongste besloot de vloer onder te spugen, appte ik mijn afspraak dus af. Zoals een goede vriendin – die mij op de locatie had moeten krijgen!- betaamt, werd er gezeurd en koppig volgehouden. Natuurlijk ben ik koppiger, dus toen ze uiteindelijk toch gewoon in mijn woonkamer stond heb ik met tranende ogen gezegd dat niemand mij meer mocht zien tot de baby eruit was en ik er weer een beetje uitzag.

De lieve koppige vriendin gaf op, en appte in het geniep naar de 11 dames in het tapas restaurant dat ik echt niet mee ging. Of ik dan misschien even mee wilde de vergeten pinpas ophalen? Hm ok, zitten in een auto kan ik wel.

its-a-boy-Sylvia-babyshower-GoodGirlsCompany

 

Jaaaa dit is je moeder aan de lijn….

Als mijn moeder had gezegd dat zij het was was ik wellicht wat vriendelijker geweest. Maar omdatzij met een ander nummer belde, herkende ik haar stem niet (hormonen moeders, sorry) En toen deze stem commandeerde dat ik “Heel erg snel op moest schieten want iedereen was aan het wachten” was ook de pinpas van de baan want “Wat is er allemaal aan de hand” en “Ik zie er niet uit!”

Tapas, here we come!

Na wat gepraat, en uitleg, toch in de auto gestapt. Haar nog even opgefluft (dan kijken ze iets minder naar je plofkop) en toch richting het tapa restaurant. De dames daar aanwezig snel weer naar binnen want “Ja, ze komt toch!” De eigenaar, die normaal zaterdag overdag dicht is, was zo vriendelijk om alles weer in gang te zetten. En een ruim uur te laat kwamen we dan toch binnen, ik waggelend, vriendin opgelucht. Vriend zat thuis opgelucht adem te halen dat ik toch vertrokken was, en spuug aan het dweilen hoorde ik achteraf. Gnagna.

Tapas goed, babyshower goed

Aan het eind van de dag hadden we een grillige start, maar een geweldige babyshower. Hoeveel vriendinnen verrassen je nou in je favo tapasrestaurant, met cadeautjes en gezelligheid? De blauwe ballonnen overheersten, de “It’s a boy” slinger mocht niet ontbreken, het eten was lekker, en na mijn actie hadden we nog meer gespreksstof.

En het ziekenhuis? Daar waren we 4 dagen later. De laatste weken zullen vooral draaien om ctg, bloedprikken, en andere ellende. Het gaat niet 100% perfect, maar we komen er wel. Met als leuk extraatje een babyshower die zeker een verrassing was, en genoeg lieve mensen om ons heen die het toch maar mooi volhouden met deze geïnfecteerde ontplofte hormonenbom 😉

Liefs Sylvia

 • Reply
  Yvonne
  25 maart 2017 at 09:45

  Agossie! Wat naar dat je je zo voelde! Snap helemaal dat je er geen zin in had.

  • Reply
   Sylvia
   17 mei 2017 at 20:44

   Ik zie nu jouw reactie pas haha. Geplaatst 1 dag na de geboorte van Boz ?
   Ja die dag zeg pffff maar met een beetje gedimd licht hebben we het toch overleefd, en nu enkel nog leuke herinneringen.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger
 • Kraamweek dag 6✨Afscheid nemen en verwelkomen liggen dicht bij elkaar deze week. Vandaag afscheid genomen van de verloskundige. En daarmee ook van een fase in mijn leven. Ik zal nooit meer een baby krijgen. En ondanks dat ik mijn gezin compleet vind, geeft dat toch een dubbel gevoel 🥺 Is dit herkenbaar? .
.
.
#baby #newmama #dutchmom #melaninbeauty #melaninpoppin #tbb #blackgirlmagic #baby #geboortenieuws #zoon #momblogger #mamablogger #mamaleven #momlife
 • ✨Cling to what is good✨De nachten zijn kort en de dagen zijn lang. Maar Novan doet het goed. 💙En nadat ik me maanden door alle ongemakken van de zwangerschap geworsteld heb en eerder het meer voelde als overleven in plaats van leven ben ik nu zo blij dat mijn lichaam zich begint te herstellen. Ik weer gewoon adem kan halen, niet meer ellendig voel vanwege een laag ijzer en hb. En bovenal geen medicijnen meer hoef te gebruiken. Totaal geen last van Baby Blues 💙in mijn geval ben ik er alleen maar op vooruit gegaan 🙏🏾
.
.
.
#newborn #newbornbaby #newbornfotografie #newbornfoto #baby #mama #newbornmommy #mixedbabies #mixedrace
 • De roze wolk is enorm. Ik heb hem lekker een paar dagen voor mijzelf gehouden maar daar is hij dan: Novan Xem Isaiah Nevis 💙 31.01.2020 geboren om 5:37 uur. 
Hij werd ruim tweeënhalf week te vroeg geboren. Perfect getimed anders zou ik worden ingeleid. Nu dankzij @dedoulas en @puurvroedvrouwen een hele mooie hands-off thuisbevalling gehad in bad. Zo mooi om te ervaren dat mijn zwangerschap en bevalling die in principe medisch waren met de juiste mensen om je heen toch natuurlijk verlopen kan. Waarbij jezelf de regie houdt en bepaalt wat jij wilt. Mijn gezin is compleet en deze bevalling was de beste afsluiting 💖
.
.
. #newborn #rainbowbaby #scriptureblanket #modernburlap #isaiah66 #zoon #geboren #helloworld #geboorte #geboortenieuws #baby #mama #mamablogger #mommyblogger #mommy #birthannouncement #birth #rainbowbaby🌈 #rainbowbabies #rainbowbabyannouncement
 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger

Dit zijn wij!