Bloggen

Ziekenhuis of tapas babyshower?

25 maart 2017
Sylvias-babyshower-GoodGirlsCompany-

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Terwijl jij je tijd uitzit, kan dit voor familie en vrienden een uitgelezen kans zijn om je te verrassen met een babyshower. Maar wat als je nu echt geen zin hebt en onvoorziene situaties thuis roet in het eten dreigen te strooien? Gastblogger Sylvia miste bijna haar eigen babyshower.

Welke van de twee zou het worden? Ten eerste was ik totaal niet voorbereid op een babyshower. Op dit moment zie ik eruit als een geïnfecteerde plofkip op haar einde, en dat is niet hoe je erbij wilt zitten in gezelschap. Zelfs niet als dat gezelschap uit familie en goede vriendinnen bestaat.

Take me in de maling babyshower

En daar was niet veel voor nodig! Ik ben de kalenders met daarop groot geschreven “Syls babyshower” voorbij gelopen. Mijn vriend had meerdere minnaressen via de telefoon kunnen hebben. Dat zijn app gedrag extreem was toegenomen heb ik niet gemerkt. Meerdere complotten waren opgezet en volledig overbodig. Het kon mij niet schelen waarom iemand mijn polsmaat moest hebben, of wie haar pinpas was vergeten. Het enige wat ik zeker wist was dat de gemaakte afspraak om te gaan shoppen echt niet door kon gaan.

Mijn babyshower dag breekt aan…

En ik wist nog steeds niets! Toen mijn ontstoken ogen besloten wat meer pijn te doen, mijn bekken in staking ging, de insuline verhoogd werd en tot slot onze jongste besloot de vloer onder te spugen, appte ik mijn afspraak dus af. Zoals een goede vriendin – die mij op de locatie had moeten krijgen!- betaamt, werd er gezeurd en koppig volgehouden. Natuurlijk ben ik koppiger, dus toen ze uiteindelijk toch gewoon in mijn woonkamer stond heb ik met tranende ogen gezegd dat niemand mij meer mocht zien tot de baby eruit was en ik er weer een beetje uitzag.

De lieve koppige vriendin gaf op, en appte in het geniep naar de 11 dames in het tapas restaurant dat ik echt niet mee ging. Of ik dan misschien even mee wilde de vergeten pinpas ophalen? Hm ok, zitten in een auto kan ik wel.

its-a-boy-Sylvia-babyshower-GoodGirlsCompany

 

Jaaaa dit is je moeder aan de lijn….

Als mijn moeder had gezegd dat zij het was was ik wellicht wat vriendelijker geweest. Maar omdatzij met een ander nummer belde, herkende ik haar stem niet (hormonen moeders, sorry) En toen deze stem commandeerde dat ik “Heel erg snel op moest schieten want iedereen was aan het wachten” was ook de pinpas van de baan want “Wat is er allemaal aan de hand” en “Ik zie er niet uit!”

Tapas, here we come!

Na wat gepraat, en uitleg, toch in de auto gestapt. Haar nog even opgefluft (dan kijken ze iets minder naar je plofkop) en toch richting het tapa restaurant. De dames daar aanwezig snel weer naar binnen want “Ja, ze komt toch!” De eigenaar, die normaal zaterdag overdag dicht is, was zo vriendelijk om alles weer in gang te zetten. En een ruim uur te laat kwamen we dan toch binnen, ik waggelend, vriendin opgelucht. Vriend zat thuis opgelucht adem te halen dat ik toch vertrokken was, en spuug aan het dweilen hoorde ik achteraf. Gnagna.

Tapas goed, babyshower goed

Aan het eind van de dag hadden we een grillige start, maar een geweldige babyshower. Hoeveel vriendinnen verrassen je nou in je favo tapasrestaurant, met cadeautjes en gezelligheid? De blauwe ballonnen overheersten, de “It’s a boy” slinger mocht niet ontbreken, het eten was lekker, en na mijn actie hadden we nog meer gespreksstof.

En het ziekenhuis? Daar waren we 4 dagen later. De laatste weken zullen vooral draaien om ctg, bloedprikken, en andere ellende. Het gaat niet 100% perfect, maar we komen er wel. Met als leuk extraatje een babyshower die zeker een verrassing was, en genoeg lieve mensen om ons heen die het toch maar mooi volhouden met deze geïnfecteerde ontplofte hormonenbom 😉

Liefs Sylvia

 • Reply
  Yvonne
  25 maart 2017 at 09:45

  Agossie! Wat naar dat je je zo voelde! Snap helemaal dat je er geen zin in had.

  • Reply
   Sylvia
   17 mei 2017 at 20:44

   Ik zie nu jouw reactie pas haha. Geplaatst 1 dag na de geboorte van Boz ?
   Ja die dag zeg pffff maar met een beetje gedimd licht hebben we het toch overleefd, en nu enkel nog leuke herinneringen.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ⭐️It’s beginsignaal to look a lot like christmas⭐️ Het maakt niet uit hoe crappy ik me ook voel van kerst kitsch wordt ik echt mega blij. Stiekem hoop ik zelfs op sneeuw ⛄️ ❄️ dit jaar #christmasdecor #christmas #kerstboom #kerst #kerstdecoratie #kerstmis #kerstcadeau
 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime

Dit zijn wij!