Persoonlijk

Zieke mannen maken meer kapot dan je lief is…

13 augustus 2017
Zieke mannen maken meer kapot dan je lief is-GoodGirlsCompany

Weken had ik uitgekeken naar het mannenuitje van mijn man. Ik wist precies wat ik ging doen. Laat man ’s ochtends weten dat het niet doorgaat omdat zijn vriend ziek is… (zucht)

Okay, het waren misschien geen weken. Man liet pas aan begin van deze week weten dat er al héél lang een uitje gepland stond tussen hem en zijn beste vriend. Nu hanteer ik in principe de regel: alles wat niet in MIJN agenda staat, gaat niet door. Helaas pindakaas. Maar ik ik ben er ook niet het type vrouw na om nu heel moeilijk te doen. Zeker niet in de zomer als man ’s avonds geen bezigheden heeft (lees politiek). Elke avond waarop hij niet op de bank hangt om op zo’n stomme mannenzender een James Bond film te kijken (die hij allang gezien heeft) is er weer één.

Vandaar dat ik zo enthousiast mogelijk -zonder teveel door te laten schemeren dat mijn hart sprongetjes van vreugde maakte bij het idee dat hij de hele avond weg is – reageerde. Leuk zo’n mannenavondje! Nee, het maakt me zelfs niet uit dat ze weer eens een actiefilm willen kijken. Inmiddels weet ik dat beiden de diepgang van een garnaal hebben en mannen in te strakke panty pakjes (lees superhelden outfits) helemaal hun ding zijn. Het goede nieuws is: hij is een avond weg.

Me time in optima forma

Ik zag mijzelf al lekker het laatste bakje ijs eten. Gevolgd door Apple crumble. Zonder te delen. Een vrouwenfilm op Netflix kijken terwijl ik met een oog gericht op mijn telefoon de meest flauwe en foute memes bekijk oh en af en toe hardop in de lag schiet vanwege de conversatie in het appgroepje. Gewoon omdat het kan. Een warm bad nemen. Mijn nagels lakken op de badrand (jahaa, ik ruim het op). En mijn verzameling make-up kwasten wassen (zonder dat hij vraagt of ik de wasbak ook nog even schoonmaak). Shoppen op internet (Goh, heb je al niet genoeg geld uitgegeven aan de kinderkamers?). Ik ben een expert in time management dus hij zal nooit weten wat ik allemaal uitspook tijdens zijn afwezigheid. Tegen de tijd dat hij terugkeert is het huis aan kant en elk spoor gewist.

Zieke mannen

Maar het is mij niet gegund. Zijn beste vriend is ziek. Het etentje vanavond gaat niet door (bah, moet ik gezond eten), de film ook niet. En het ergste van alles: mijn avondje ME-time ook niet. Het is dat ik vermoed dat er ergens in Nederland een vrouw is die nog meer baalt – zieke mannen zijn verschrikkelijk- want anders… .

En wat voor een leuks gaan jullie vandaag allemaal doen? Tips voor een avondje gezamenlijk bankhangen zijn welkom.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

foto via Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]