Food Kerst Recepten

Kerstkoekjes maken doe je zelf

24 december 2015
Kerstkoekjes maken-basisrecept koekjesdeeg-GoodGirlsCompany

Een van de activiteiten uit de Adventskalander was het maken van Kerstkoekjes. Dit maak je eigenlijk net zoals gewone koekjes. Alleen gebruikten we nu uitsteekvormpjes die met Kerst te maken hebben. Denk aan een bel, ster, kerstboom of engel. Dit gold ook voor de decoratie. Fonkelende sterretjes, gekleurde balletjes in de kleuren groen en rood. Dit natuurlijk aangebracht op roze en witte glazuur. Het resultaat zag er leuk uit en smaakte ook lekker. Vandaag deel ik mijn recept. Lees je mee?

basisrecepti koekjesdeeg- Kerstkoekjes maken-GoodGirlsCompany

Mijn dochters zijn dolo op koekjes bakken. Zelf vind ik het ook altijd erg gezellig om samen in de keuken druk bezig te zijn. Muziekje aan op de achtergrond, twee enthousiaste meisjes om mij heen dartelend die allebei dolgraag willen helpen. Miss B wil altijd het deeg maken. Zij is ook degene die maar al te graag ook ondertussen even proeft.  Miss G is altijd erg hulpvaardig met het klaarzetten van spullen. Dat we samen kerstkoekjes moest maken, stond natuurlijk vast.

Benodigdheden kerstkoekjes

Benodigdheden:

 • 2 kommen
 • 2 dessert lepels
 • mixer met deeghaken
 • uitsteekvormpjes
 • deegroller
 • bakplaat
 • bakpapier
 • decoratie

Ingrediënten:

 • 240 gram bloem
 • 160 gram boter
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 1 ei (dooier)
 • mespuntje zout
 • poedersuiker
 • water

Voor het glazuur

 • 200 gram poedersuiker
 • 1 eetlepel water
 • voedselkleurstof

Zo maak je kerstkoekjes

Het basisrecept voor koekjesdeeg kan je hier vinden. Als je dit hebt gemaakt bestrooi je het aanrecht met een beetje bloem. Rol het deeg uit met de deegroller tot een mooie plak van 1 cm. Steek vervolgens met de uitsteekvormpjes figuurtjes uit het deeg. Leg de figuurtje sop de bakplaat.

glazuur maken met poedersuiker-basisrecept voor koekjesdeeg-GoodGirlsCompany

Bak de koekjes vervolgens in 20 minuten goudbruin. Laat de koekjes een half uur afkoelen. Terwijl de koekjes afkoelen, kan jet het glazuur maken. Hier lees je hoe je glazuur maakt met poedersuiker.

Verdeel het galzuur vervolgens over 2 kommen en voeg aan 1 het rode voedingskleurstof toe. Smeer de glazuur uit over de koekjes en bestrooi deze met de kerstdecoratie.

Alle Kerstkoekjes versierd? Laat het glazuur uitharden.

Tip:

 • Moeite om het deeg uit de koekjesvormpjes te krijgen? Haal ze dan door een bodempje meel.

Houd jij ook van bakken en bak jij ook wel eens zelf koekjes met je kinderen?

kerstkoekjes bakken met kinderen

 

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!