Gelderland Gratis uitjes Nederland Uitstapjes met kinderen

World Street Paint Festival 2016

28 juli 2016
World Street Paint Festival 2016_GoodGirlsCompany_animatiefilm Rio

Samen met Miss C bezocht ik het World Street Paint Festival 2016 in de binnenstad van Arnhem. Zo konden we meteen onze 5de Mama challenge opdracht uitvoeren: doe een activiteit in de buitenlucht (met kind).

World Street Paint Festival 2016_GoodGirlsCompany_MamaChallange2016_Christus de Verlosser

Toen ik in 2015 voor het eerst aan de Mamachallenge meedeed, lukt het niet om alle opdrachten uit te voeren. Sommige opdrachten waren gewoon net iets makkelijker uit te voeren dan de ander. Maar dit jaar heb een doel; ik wil alle opdrachten invullen! Van de 10 opdrachten kunnen we er nu al 5 afstrepen. We zijn op de goede weg dus nog 5 te gaan!

World Street Paint Festival 2016_GoodGirlsCompany_The Olympics

Buitenactiviteit met kind

Nu de oudste dochters de komende weken bij hun vader verblijven, heb ik alleen dreumesje om mij overdag gezelschap te houden. Gelukkig wel want zonder haar zou ik nu waarschijnlijk een heel ongestructureerd leven lijden van bloggen en in mijn ondergoed Netflix kijken. Lang leve mijn dreumes die mij gewoon om 6 uur uit bed brult en mij overdag bezighoudt. Om aan de eentonigheid van alledag te ontsnappen gingen we samen de binnenstad in. Ik had over het World Street Paint Festival 2016 gelezen.

World Street Paint Festival 2016_VR bril_GoodGirlsCompany

Ik doe altijd wel alsof ik in de grote stad woon, maar in werkelijkheid woon ik behoorlijk buiten het centrum. Een tripje naar het centrum is dus echte en activiteit waarvoor ik de bus pak. (Ik denk altijd dat het beter is voor het milieu als ik zo nu en dan de auto laat staan).

World Street Paint Festival 2016_Aart het aartvarken_GoodGirlsCompany

World street Paint Festival 2016

Vorig jaar bracht men een ode aan Vincent van Gogh. Maar dit jaar is het thema van het World Street Paint Festival 2016 The Olympics. Als over een aantal dagen het feestje in Rio losbarst, snap je precies wat ik bedoel. 10 juli werd de expositie geopend door boxer Enrico La Cruz. Maar als je Arnhem bezoekt kan je deze zomer tot 4 oktober genieten van 3D straattekeningen van de beste internationale artiesten.

World Street Paint Festival 2016_GoodGirlsCompany_pianoman

Wat ik leuk vind aan het World street Paint Festival 2016 is dat de locaties van de tekeningen altijd verspreid zijn over de hele binnenstad. Zo liepen we bij het station Arnhem waar we het wereldberoemde Christus de Verlosser beeld spotten. En een vrolijke tekening van de kinderfilm Rio.

World Street Paint Festival 2016_Olympische spelen Rio_GoodGirlsCompany

Mijn favoriete World street Paint Festival 2016 tekening

Wat ik haast net zo indrukwekkend vond was een tekening die de andere kant van de medaille laat zien. Het organiseren van de Olympische Spelen gaat ten koste van de aller zwaksten van de samenleving. Straatkinderen uit de favella’s van Rio. Zij worden aan de kant geschoven of verplaatst omwille van brood en spelen voor de rest van de wereld. Ik vind het mooi om te zien dat er ook een artiest is die deze kant toont. En ons zo laat nadenken over de vraag of vermaak ten kosten van anderen mag gaan.

World Street Paint Festival 2016_GoodGirlsCompany_3D straattekeningen

De locaties van het World street Paint Festival 2016 zijn: Stations Arnhem, Museum Arnhem, Willemsplein, Bartokplein en het Velperplein.

Wat deden de andere bloggers?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!