Gelderland Gratis uitjes Nederland Uitstapjes met kinderen

World Street Paint Festival 2016

28 juli 2016
World Street Paint Festival 2016_GoodGirlsCompany_animatiefilm Rio

Samen met Miss C bezocht ik het World Street Paint Festival 2016 in de binnenstad van Arnhem. Zo konden we meteen onze 5de Mama challenge opdracht uitvoeren: doe een activiteit in de buitenlucht (met kind).

World Street Paint Festival 2016_GoodGirlsCompany_MamaChallange2016_Christus de Verlosser

Toen ik in 2015 voor het eerst aan de Mamachallenge meedeed, lukt het niet om alle opdrachten uit te voeren. Sommige opdrachten waren gewoon net iets makkelijker uit te voeren dan de ander. Maar dit jaar heb een doel; ik wil alle opdrachten invullen! Van de 10 opdrachten kunnen we er nu al 5 afstrepen. We zijn op de goede weg dus nog 5 te gaan!

World Street Paint Festival 2016_GoodGirlsCompany_The Olympics

Buitenactiviteit met kind

Nu de oudste dochters de komende weken bij hun vader verblijven, heb ik alleen dreumesje om mij overdag gezelschap te houden. Gelukkig wel want zonder haar zou ik nu waarschijnlijk een heel ongestructureerd leven lijden van bloggen en in mijn ondergoed Netflix kijken. Lang leve mijn dreumes die mij gewoon om 6 uur uit bed brult en mij overdag bezighoudt. Om aan de eentonigheid van alledag te ontsnappen gingen we samen de binnenstad in. Ik had over het World Street Paint Festival 2016 gelezen.

World Street Paint Festival 2016_VR bril_GoodGirlsCompany

Ik doe altijd wel alsof ik in de grote stad woon, maar in werkelijkheid woon ik behoorlijk buiten het centrum. Een tripje naar het centrum is dus echte en activiteit waarvoor ik de bus pak. (Ik denk altijd dat het beter is voor het milieu als ik zo nu en dan de auto laat staan).

World Street Paint Festival 2016_Aart het aartvarken_GoodGirlsCompany

World street Paint Festival 2016

Vorig jaar bracht men een ode aan Vincent van Gogh. Maar dit jaar is het thema van het World Street Paint Festival 2016 The Olympics. Als over een aantal dagen het feestje in Rio losbarst, snap je precies wat ik bedoel. 10 juli werd de expositie geopend door boxer Enrico La Cruz. Maar als je Arnhem bezoekt kan je deze zomer tot 4 oktober genieten van 3D straattekeningen van de beste internationale artiesten.

World Street Paint Festival 2016_GoodGirlsCompany_pianoman

Wat ik leuk vind aan het World street Paint Festival 2016 is dat de locaties van de tekeningen altijd verspreid zijn over de hele binnenstad. Zo liepen we bij het station Arnhem waar we het wereldberoemde Christus de Verlosser beeld spotten. En een vrolijke tekening van de kinderfilm Rio.

World Street Paint Festival 2016_Olympische spelen Rio_GoodGirlsCompany

Mijn favoriete World street Paint Festival 2016 tekening

Wat ik haast net zo indrukwekkend vond was een tekening die de andere kant van de medaille laat zien. Het organiseren van de Olympische Spelen gaat ten koste van de aller zwaksten van de samenleving. Straatkinderen uit de favella’s van Rio. Zij worden aan de kant geschoven of verplaatst omwille van brood en spelen voor de rest van de wereld. Ik vind het mooi om te zien dat er ook een artiest is die deze kant toont. En ons zo laat nadenken over de vraag of vermaak ten kosten van anderen mag gaan.

World Street Paint Festival 2016_GoodGirlsCompany_3D straattekeningen

De locaties van het World street Paint Festival 2016 zijn: Stations Arnhem, Museum Arnhem, Willemsplein, Bartokplein en het Velperplein.

Wat deden de andere bloggers?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Kleine Prinses
  2 augustus 2016 at 23:38

  echt super mooi!

 • Reply
  Jessica
  28 juli 2016 at 18:57

  Wat een gaaf festival, ga ik onthouden voor volgend jaar! 🙂

  • Reply
   Josan
   31 juli 2016 at 21:38

   Graag gedaan. Als je volgend jaar de kans hebt, moet je echt even gaan kijken.

 • Reply
  Lotus Writings
  28 juli 2016 at 14:02

  Wow, schitterend! Je ziet bijna niet dat het tekeningen zijn. Leuk!

 • Reply
  ByJon
  28 juli 2016 at 08:08

  Wat een gave tekeningen.
  Leuke activiteit.

  • Reply
   Josan
   28 juli 2016 at 11:47

   Dank je wel Marjon

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]