Gelderland Gratis uitjes Nederland Uitstapjes met kinderen

World Statues 2015

11 oktober 2015
World Statues 2015-GoodGirlsCompany-Arnhem-levende standbeelden

Naast het Streetpaint Festival is er nog een reden om Arnhem te bezoeken. Elk jaar vindt in Arnhem World Statues plaats. Levende standbeelden vanuit heel de wereld nemen dan de binnenstraten in. De een nog mooier en indrukwekkender dan de ander.Elk jaar probeer ik toch wel even om hier bij aanwezig te zijn. Of het nu regent, de zon schijnt of dat ik zwanger ben. Ik moet en zal tussen de mensenmassa door struinen. Hier en daar foto’s maken en ( wanneer ik het bij mij heb) geld in het bakje gooien zodat ze hopelijk iets gaan doen.

Living Statues 2015-GoodGirlsCompany

World Statues-Living Statues2015-Arnhem-GoodGirlsCompany

World Statues 2015

World Statues 2015 was een beetje ander dan de voorgaande edities. Dit jaar was sowieso een bijzondere editie omdat Living Statues waarschijnlijk voor het laatst in Arnhem is. Iets met gemeentelijke bezuinigingen.  In plaats van gebruik te maken van de Rijnkade, koos men er deze editie voor met name de binnenstad te gebruiken. Voordeel is dat dit weer een stukje lopen scheelt. Iets wat ik niet erg vond. Vanwege de drukte koos ik er voor Miss C in een draagdoek te vervoeren. Ik had er namelijk geen belang bij om mensen te irriteren door tegen hun hakken aan te rijden met de kinderwagen. Daarnaast waarderen weinig menden het wanneer je met een kinderwagen pontificaal vooraan gaat staan zodat ze niks zien en je de boel blokkeert.

Living Statues-World Statues-GoodGirlsCompany

Vincent van Gogh-Living Statues-GoodGirlsCompany

Levende standbeelden

Over het algemeen houd ik niet van levende standbeelden. Vaak vind ik het gewoon net niet. Of misschien komt het ook wel omdat ik mij er een beetje onbehaaglijk bij voel. Sommige artiesten doen leuke dingen wanneer je ze een muntje geeft. Bij anderen krijg je er spijt van dat je je zuurverdiende centjes in het bakje stopt. Maar op World Statues is het dus leuk. Wanneer je ene muntje in het bakje legt, gaat een artiest iets doen. Dat kan van alles zijn. Bellenblazen, liedjes zingen, of je krijgt een snoepje. Deze laatste beloning maakt dat mijn beide meiden altijd erg fanatiek zijn en de 5 cent muntjes rondstrooien alsof het niets kost. Ook zij gaan al vele edities mee. Vanaf dat ze konden lopen.

WK Levende standbeelden-2015-GoodGirlsCompany

World Statues

Zeker op kleine kinderen maken de standbeelden een imposante indruk. Je ziet die koppies kijken van ‘Is het nu een mens of niet?” De meeste straatartiesten weten hier op een leuke manier mee om te gaan. Ook is het leuk dat het een mengeling is van professionals en amateurs. Het trekt mensen uit de hele wereld aan in allerlei leeftijden.

Hoewel je de laatste jaren ook steeds meer moderner ( of abstracte) standbeelden ziet blijven mijn favorieten degenen die er uitzien alsof ze van brons, lood of een ander metaal gemaakt zijn.

Wat vind jij van levende standbeelden? Leuk of doe toch maar niet?

  • Reply
    monika
    5 juni 2016 at 15:19

    ik zie deze site nu pas. Mijn dochter staat er prachtig op ( statue saurus, het meisje met de dinosaurus) Dank u wel. Leuk verslag van deze mooie dag

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]