Interieur Lifestyle Persoonlijk

Droomhuis | Zo ziet onze woonkamer er dus uit

13 januari 2021
Woonkamer inspiratie-themillennialmom

Sinds juni wonen we dan officieel in ons nieuwe huis. Nu ik steeds vaker het goede adres invul voor mijn online bestellingen, leek het me leuk om jullie op mijn blog ook te laten zien hoe we wonen. Daarom trap ik vandaag af met onze woonkamer.

In onze vorige woning waren alle muren wit. Ik wist al heel lang dat ik in ons nieuwe huis wat kleur op de muren wilde hebben. In eerste instantie zat ik te denken aan een grijze tint. Grijs wijkt niet te veel af van wit, is ingetogen en met de juiste accenten kun je alle kanten op. Maar omdat ik ook wat meer kamerplanten in huis wilde, werd het al snel een compromis: een vergrijsde groentint. Of in ons geval Flexa Early Dew.

Wooninspiratie Flexa Early Dew

Deze keuze voor deze kleur, kwam niet geheel onverwacht uit de lucht vallen. Ondanks dat hij al een paar jaar op de markt is, is hij nog steeds ontzettend geliefd. Je kan hem goed combineren met een industriële look. Maar ook in een Scandinavische of Boho styling van je woonkamer. Daarnaast is deze verfkleur ook goed te combineren met andere kleuren als wit, zwart, grijs en zelfs okergeel. Voor mijzelf wilde ik de optie houden om eventueel poeder roze accenten aan te brengen in het interieur. Ik ben een blijf een meisje en als ik dan toch in een volwassen huis moet wonen, wil ik ook af en toe met meubelopstellingen kunnen schuiven en met kleuren kunnen spelen.

Op pinterest vind je dan ook genoeg borden met woonkamer inspiratie voor Flexa Early Dew. Daar begon ook mijn zoektocht. Ik maakte een bord aan met wooninspiratie voor ons nieuwe huis en vulde mijn hoofd met ideeën.

Hometour woonkamer

Sommer by Sidde steel grey

Sommer by Sidde steel grey

De eyecatcher in onze woonkamer is de enorme donkergrijze hoekbank. Deze is van het Deense interieurmerk By Sidde. Officieel heet hij Sommer By SIDDE. In onze opstelling hebben we de donkergrijze Sommer met hoek op rechts. Daar hebben we bewust voor gekozen omdat aan de linkerkant de openslaande deuren naar het terras zijn. Bovendien, wordt zo de looproute naar de bijkeuken mooi afgebakend. De kinderen moeten langs de bank lopen en lopen dus niet door het zitgedeelte.

In eerste instantie wilde ik de versie in silver grey. Maar aangezien ik nog een baby heb, leek me dit qua schoonmaken niet heel praktisch. Daarom kozen we voor een iets donkere variant. Mocht er dan een vlekje op komen, dan valt dit minder snel op.

Sierkussens

sierkussens-antraciet-themillennialmom

Op de bank liggen ontzettend veel sierkussens. Dat wilde ik graag want ik vind het leuk staan en bovendien zit, hangt en ligt het fijn op de bank. Voor de rest van het gezin zijn die kussen iets minder heilig.  Chloe vind het super leuk om ze van de bank af te halen en ze op de grond te leggen zodat ze van kussen naar kussen kan springen. Vind ik prima, zolang ze maar niet op de bank springt.

Het kleurenpallet is wit, grijs, antraciet en taupe. Ik kocht er een heel aantal bij de Woondock (hier) in Duiven. In hun winkel hebben ze hele stellages vol kussens gesorteerd op kleur. Super handig als je een bepaals kleurenschema wilt aanhouden. Maar sinds ik bezig ben het inrichten van mijn interieur heb ik ook Pronto Wonen (hier) ontdekt.  Een super leuke interieurwinkel met betaalbare accessoires voor je woning. Maar er komen ook aan aantal kussenhoezen van H&M Home en zelfs twee van de Action.

Fotowand

ervaringen posterstore-themillennialmom

Aan de linkerkant achter de bank ben ik nog bezig met een fotowand. Hier wil ik allerlei posters in lijsten neerzetten die binnen het interieur passen. Ik heb er een heel aantal besteld via Posterstore. Maar ik heb ook een aantal christelijke posters van Liferints. Eigenlijk zijn de muren in de woonkamer nog niet helemaal af. Dat komt omdat de juiste maten fotolijsten telkens op waren. De verschillende lock downs maken dat ook niet makkelijker. In elk geval vind ik het leuk om de komende tijd te blijven schuiven en veranderen totdat het naar mijn zin is. Als we dan toch veel binnen zitten, mag het ook wel een beetje gezellig zijn in huis.

Salontafel

bijzettafeltje- kwantum-wooninspiratie-

Als het aan mij ligt, hebben we een woonkamer zonder salontafel. Ik hoor je denken: maar wat als je nu bezoek krijgt? Persoonlijk houd ik er niet van om mijn huis permanent in te richten op basis van dat soort incidentele momenten. Laten we eerlijk zijn: zoveel bezoek mochten we het afgelopen jaar niet ontvangen. Waardoor ook maar heel weinig mensen ons nieuwe huis gezien hebben. 

Bovendien kan je er dan altijd een bijzettafeltje bij pakken.  Daar hebben we er twee van Een dient er als pronktafeltje. Daar zet ik woonaccessoires op die Novan er dan met veel enthousiasme weer vanaf haalt of op de grond gooit. Momenteel staat er een vaas op met Paastakken die  ik overdag naar de eettafel verhuis en ‘s avonds als de kleine sloper in bed ligt, weer terug zet. Naast de bank staan twee planten in houten bloempotten een grote en een kleine. Eigenlijk is het een bamboe houten lantaarn, maar ik vond ze perfect passen bij de lampen. Dus daarom maakte ik er bloempotten van. Nu staat mijn Strelitzia erin en nog een andere plant.

Vloerkleed

Karwei-Varamin-vloedkleed-inspiratie-

Een vloerkleed maakt een woonkamer af. Het verbindt de verschillende meubels in de woonkamer met elkaar. Maakt het af en geeft een huiselijk gevoel. Toch denk ik bij een vloerkleed ook aan huisstofmijt en andere dingen die daar in gaan zitten. Zoals kinderen die misselijk zijn en hun maaginhoud natuurlijk net bovenop je kleed legen. Ik was dan ook niet meteen enthousiast.  Nu werken dingen voor mij het beste dat wanneer ik niet helemaal overtuigd ben, ik het dan naar mijn hand zet. Kort samengevat: een kleed kies dat ik vooral mooi vindt.

Het vloerkleed past ook helemaal binnen de huidige interieurtrend van zwart met wit. Het is de Varamin van Karwei. Een vloerkleed die je bij veel interieur lovers terugziet. Gewoon omdat hij eigenlijk overal bij kan. Regelmatig verkrijgbaar is met korting. En als je hem online bestelt, zoals ik deed, brengen ze hem ook nog bij je thuis. Je hebt hem in een grijs met witte variant, maar ik koos voor het exemplaar met zwart.

Lampen

Woonkamer inspiratie early dew

Een lichtplan is belangrijk voor een woonkamer. Licht geeft sfeer aan een ruimte. In de hoek stonden twee vloerlampen, maar deze vond ik niet mooi. Ze zijn inmiddels weg, maar ik moet er nog een nieuw exemplaar voor in de plaats zetten. Daarbij zit ik te denken aan een industriële tripod lamp. Maar deze moet wel stevig zijn want sinds Novan kruipt, is niks wat op de grond staat veilig voor hem. Op het tv-meubel staat deze tafellamp. Als hij aan geeft hij soort sterrenhemel patroon. Dat vond ik leuk.

houten hanglampen-wooninspiratie

Maar de echte blikvangers zijn deze twee grote houten hanglampen boven de salontafeltjes. Officieel moet ik het functionele licht nog vervangen door gezellige peertjes. Van die filament lampen die niet alleen licht geven maar ook mooi gloeien. Maar nadat ik maanden moest wachten voordat de lampen er waren en hingen, ben ik nu allang blij dat er ligt is.

Onze woonkamer heeft een U vorm. Daardoor zijn eethoek en keuken met elkaar verbonden. Binnenkort laat ik je zien hoe onze eetkamer eruit ziet. Maar dit was alvast een eerste voorproefje.

Liefs Josan Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

  • Reply
    Liess
    27 december 2016 at 14:53

    Mijn oudste heet trouwens Lotte en jongste Bram

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]