Fashion Girls Outfit

GIRLS OUTFIT: roze wollen winterjas

6 december 2016
winterjas-koukleum-goodgirlscompany

Ik geef het toe: ik ben een koukleum. Zodra augustus voorbij is, trek ik een winterjas aan. Maakt mij helemaal niet uit hoeveel warme nazomerdagen we dan nog krijgen. Op koude dag zijn ik, warme laarzen en mijn winterjas onafscheidelijk.

het-winterjas-dilemma-van-iedere-koukleum-goodgirlscompanyAls het op winterjassen aankomt, ben ik eigenlijk gewoon een simpele ziel. Knip het model van een middellange jas uit in mijn winterdekbed. Plaat als binnenvoering iets wat op een elektrische deken lijkt. Nog een riempje voor de taille en voila ik ben winterproof. Echt mensen, als je mij de kans zou geven, zou ik zo door het leven gaan. Beetje jammer dat mijn onwijs kritische kinderen gewoon glashard in mijn gezicht zouden zeggen dat ze niet bij mij in de buurt gevonden willen worden. En tja…die man des huizes heeft zo nu en dan ook zijn eigen mening. Dus helaas, ik moest het met iets fatsoenlijkers op de proppen komen.

i-need-a-ride-to-the-mall-tee-goodgurlscompany

 

Het winterjas dilemma van iedere koukleum

Als je net zoals ik een koukleum bent, zul je dit waarschijnlijk wel herkennen; ga je voor stijlvol of voor warm? De laatste optie klinkt het meest aantrekkelijk. Zo doe ik het ook al jaren. Ooit kocht ik hem op de kinderafdeling. Nee, het is niet het meest sexy modelletje. Man noemt mij zijn Michelin vrouwtje. En de keren dat men dacht dat ik een kind was, toen ik hem droeg zijn echt niet meer op 1 hand te tellen. Bovendien kon ik hem zonder problemen zelfs in het laatste trimester van mijn zwangerschap dragen, dus… . Maar hey ik durf best wel toe te geven dat hij niet al te charmant is. Lekker warm…dat dan weer wel.

Of ik het nu wil of niet, ik kom dan toch uit bij een nette jas. Vroeger (lees voordat ik kinderen had), droeg ik altijd een jas in een mantelmodel. Klassiek, mooi en perfect wanneer ik het in de winter eens in mijn hoofd haalde om een jurk te dragen. Op kerstavond of zo. Maar ja das war einmal.

winterjas-dilemma-van-iedere-koukleum-goodgirlscompany

De klassieke winterjas

Elke winter zeg ik dat ik hoognodig een nieuwe jas moet hebben. Maar zul je zien, kan ik net in de opruiming niet mijn maat, juiste kleur of een model vinden dat mij aanspreekt. En zo gaat het nu dus al weer 4 winters. Ik blijf het voor mij uit schuiven en smoesjes verzinnen. Tot deze maand. Ik mocht bij Sansonline een jas uitzoeken. Na weken van wikken en wegen, voor- en nadelen tegen elkaar afstrepen ging ik toch overstag. Ik stopte een mooie zachtroze mantel in mijn digitale winkelmandje. En een dag later lag het pakketje bij mij op de deurmat.

Prachtig! Hij zit als gegoten. En wat blijkt nu achteraf. Glunderen vanwege complimentjes, krijg je het ook warm van. Ik kan en wil me niet weer letterlijk een winter verschuilen in mijn te grote jas. De zwangerschapskilo’s zijn er af zonder dat ik daar nu extreem voor gesport heb. Maar bovenal; ik voel me goed in mijn lijf. En dat mag je zien. Dit jaar ga ik dus dat mooie kerstjurkje dragen met een mooie klassieke winterjas en als het me lukt ook nog een paar stijlvolle laarzen.

Heb jij vaste kledinggewoontes die je eigenlijk kwijt zou willen?

Liefs JosanVolg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog is een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

 • Reply
  Lesley
  7 december 2016 at 06:19

  Zo herkenbaar! Ik ben nu ook opzoek naar een jas die wat stijlvoller is, ipv een dik dekbed ;-). Ik twijfel alleen steeds omdat ik bang ben dat die jas dan te koud is. Dit is een leuk model! Van welk merk is deze jas? Of lees ik daar nou giga overheen?

 • Reply
  Cassandra
  6 december 2016 at 19:12

  Hij blijft mooi die kapsones foto hahah! Die jas staat je geweldig en ik kan het weten want ik heb je in RL in dat pareltje gezien!

  • Reply
   Josan
   6 december 2016 at 22:17

   Dank je. Hij is geweldig. Thanks!

 • Reply
  Sabine Kohino
  6 december 2016 at 06:58

  Best lekker hoor, om je te kunnen verschuilen in een winterjas! In de zomer is alles zo “zichtbaar” ,zal ik maar zeggen… ?

 • Reply
  Lotte en Saar
  6 december 2016 at 06:29

  Ik loop dus juist altijd té lang zonder jas..
  verkouden, keelpijn.. je kent het wel..
  Ik vind winterjassen vervelend.. zeker omdat ik echt vaak, als ik er wel een aan heb.. loop te puffen want het is zo warm zeker als je gestrest in de winkel loopt en ja, dat doe ik best wel vaak..

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!