Fashion Girls Outfit

GIRLS OUTFIT: roze wollen winterjas

6 december 2016
winterjas-koukleum-goodgirlscompany

Ik geef het toe: ik ben een koukleum. Zodra augustus voorbij is, trek ik een winterjas aan. Maakt mij helemaal niet uit hoeveel warme nazomerdagen we dan nog krijgen. Op koude dag zijn ik, warme laarzen en mijn winterjas onafscheidelijk.

het-winterjas-dilemma-van-iedere-koukleum-goodgirlscompanyAls het op winterjassen aankomt, ben ik eigenlijk gewoon een simpele ziel. Knip het model van een middellange jas uit in mijn winterdekbed. Plaat als binnenvoering iets wat op een elektrische deken lijkt. Nog een riempje voor de taille en voila ik ben winterproof. Echt mensen, als je mij de kans zou geven, zou ik zo door het leven gaan. Beetje jammer dat mijn onwijs kritische kinderen gewoon glashard in mijn gezicht zouden zeggen dat ze niet bij mij in de buurt gevonden willen worden. En tja…die man des huizes heeft zo nu en dan ook zijn eigen mening. Dus helaas, ik moest het met iets fatsoenlijkers op de proppen komen.

i-need-a-ride-to-the-mall-tee-goodgurlscompany

 

Het winterjas dilemma van iedere koukleum

Als je net zoals ik een koukleum bent, zul je dit waarschijnlijk wel herkennen; ga je voor stijlvol of voor warm? De laatste optie klinkt het meest aantrekkelijk. Zo doe ik het ook al jaren. Ooit kocht ik hem op de kinderafdeling. Nee, het is niet het meest sexy modelletje. Man noemt mij zijn Michelin vrouwtje. En de keren dat men dacht dat ik een kind was, toen ik hem droeg zijn echt niet meer op 1 hand te tellen. Bovendien kon ik hem zonder problemen zelfs in het laatste trimester van mijn zwangerschap dragen, dus… . Maar hey ik durf best wel toe te geven dat hij niet al te charmant is. Lekker warm…dat dan weer wel.

Of ik het nu wil of niet, ik kom dan toch uit bij een nette jas. Vroeger (lees voordat ik kinderen had), droeg ik altijd een jas in een mantelmodel. Klassiek, mooi en perfect wanneer ik het in de winter eens in mijn hoofd haalde om een jurk te dragen. Op kerstavond of zo. Maar ja das war einmal.

winterjas-dilemma-van-iedere-koukleum-goodgirlscompany

De klassieke winterjas

Elke winter zeg ik dat ik hoognodig een nieuwe jas moet hebben. Maar zul je zien, kan ik net in de opruiming niet mijn maat, juiste kleur of een model vinden dat mij aanspreekt. En zo gaat het nu dus al weer 4 winters. Ik blijf het voor mij uit schuiven en smoesjes verzinnen. Tot deze maand. Ik mocht bij Sansonline een jas uitzoeken. Na weken van wikken en wegen, voor- en nadelen tegen elkaar afstrepen ging ik toch overstag. Ik stopte een mooie zachtroze mantel in mijn digitale winkelmandje. En een dag later lag het pakketje bij mij op de deurmat.

Prachtig! Hij zit als gegoten. En wat blijkt nu achteraf. Glunderen vanwege complimentjes, krijg je het ook warm van. Ik kan en wil me niet weer letterlijk een winter verschuilen in mijn te grote jas. De zwangerschapskilo’s zijn er af zonder dat ik daar nu extreem voor gesport heb. Maar bovenal; ik voel me goed in mijn lijf. En dat mag je zien. Dit jaar ga ik dus dat mooie kerstjurkje dragen met een mooie klassieke winterjas en als het me lukt ook nog een paar stijlvolle laarzen.

Heb jij vaste kledinggewoontes die je eigenlijk kwijt zou willen?

Liefs JosanVolg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog is een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

 • Reply
  Lesley
  7 december 2016 at 06:19

  Zo herkenbaar! Ik ben nu ook opzoek naar een jas die wat stijlvoller is, ipv een dik dekbed ;-). Ik twijfel alleen steeds omdat ik bang ben dat die jas dan te koud is. Dit is een leuk model! Van welk merk is deze jas? Of lees ik daar nou giga overheen?

 • Reply
  Cassandra
  6 december 2016 at 19:12

  Hij blijft mooi die kapsones foto hahah! Die jas staat je geweldig en ik kan het weten want ik heb je in RL in dat pareltje gezien!

  • Reply
   Josan
   6 december 2016 at 22:17

   Dank je. Hij is geweldig. Thanks!

 • Reply
  Sabine Kohino
  6 december 2016 at 06:58

  Best lekker hoor, om je te kunnen verschuilen in een winterjas! In de zomer is alles zo “zichtbaar” ,zal ik maar zeggen… ?

 • Reply
  Lotte en Saar
  6 december 2016 at 06:29

  Ik loop dus juist altijd té lang zonder jas..
  verkouden, keelpijn.. je kent het wel..
  Ik vind winterjassen vervelend.. zeker omdat ik echt vaak, als ik er wel een aan heb.. loop te puffen want het is zo warm zeker als je gestrest in de winkel loopt en ja, dat doe ik best wel vaak..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]