Persoonlijk

10 herkenbare winter irritaties van 2015-2016

17 januari 2016
winter 2015-2016-GoodGirlsCompany- winter irritaties

Ondanks mijn exotische  verschijning  houd ik van de winter. Altijd al gedaan. Zodra de eerste sneeuwvlokken vielen, moest klein Josannetje naar buiten in de sneeuw. Op mijn dertiende kocht ik van mijn zuurverdiende zakcentjes een sleetje. Als een kind zo blij was ik er mee. Dat ding heb ik nog steeds. De oudste meiden hebben er al eens op gezeten. Ook Baby moet er aan geloven.  In mijn fantasie zou ik haar deze winter ik berenskipakje door het prachtige buitengebied van Arnhem op slee voorttrekken. Maar toen besloot winter 2015-2016 om mijn plannen te dwarsbomen.  Noem het climate change, El Nino, of gewoon het Nederlandse rot weer maar ik kan het geen winter noemen. En ik ben er al helemaal klaar mee. Vandaag deel ik mijn winter irritaties van dit jaar dus lees mee en huiver van de koud..

winter irritaties-GoodGirlsCompany-winter 2015

Mannen op Uggs

Uggs, je komt ze het hele jaar door tegen. Al is het 36 graden dan weten sommigen nog steeds hun kokende voetjes in de met schapenbont gevoerde sloffen te proppen. Meestal zijn dat vrouwen. Maar in de winter, zie je een ander fenomeen; mannen op Uggs. Sorry, maar please doe het niet!

Muggen

Ooit vroeg ik mij af wat muggen in de winter deden. Inmiddels weet ik het. Ze verstoppen zich massaal in mijn slaapkamer. Ook al heeft het hele huis horren, die krengen weten altijd wel een gaatje te vinden. Baby zat onder de muggenbulten. En wie aan Miss C komt, komt aan mij. Vanaf dat moment sloeg ik ze dood. Allemaal. Groot voordeel van muggen in de winter is, dat ze en stuk trager zijn dan in de zomer. Geen idee waarom, maar het helpt wel om ze uit te roeien.

Vals (Weer)alarm

Er hoeft ook maar een mogelijke kleine eventuele kans te zijn dat er iets van nattigheid uit de lucht kan vallen en men strooit met codes zoals mijn kinderen met vruchtenhagel strooien. Geel, rood, oranje, het is een bonte verzameling aan kleurcodes. Wat vind ik het mega irritant wanneer er een weeralarm is afgekondigd en er gebeurt dus niks. En ook dat gebeurt vaker dan mij lief is.

Koude regen

Niet alles wat glinstert is goud  en niet alles wat uit de lucht valt, is sneeuw. In Nederland is het meestal regen. In de zomer voelt dat als een welkome afwisseling. Maar In de winter is het koud en voelt het letterlijk als een koude douche.

Een groene kerst

Al I want for Christmas was een witte kerst. Die kreeg ik niet. In de dagen voorafgaand aan Kerst was het verdacht mooi weer. Kerst zelf was gewoon een beetje motregenachtig. Niets meer en niets minder.

Welke Elfstedentocht?

Ik vind het wel wat hebben. Zodra het een paar dagen vriest, stijgt in Nederland de Elftedenkoorts. De ijsmeesters van de vereniging van de Friesche Elfsteden komt bij elkaar en heel Nederland kijkt vol stille hoop naar ze. Totdat ze met het verlossende telefoontje, appje of wat dan ook komen. Tis al een tijdje geleden dus  ik weet niet hoe modern ze zijn.

IJsvrij

Is het een keer winters, krijgen we en keer vrij, geldt dat alleen maar voor Noord-Nederland! Kijk en daar woon ik dus niet. Dus die 3 dagen ijs-vrij gingen aan mijn neus voorbij.

Sneeuw

Het sneeuwt! appten mensen uit Noord-Nederland mij. Noem het delen van sneeuwplaatjes irritant. Het maakt mij niet uit dat ik ramen heb en het zelf ook kan zien. Mijn ramen lieten namelijk een ander beeld zien.  Een flinterdun laagje poedersuiker dat de naam sneeuw niet eens mag dragen.

Verdopte neus

Ja, ik weet best wel dat het verstopte neus is, maar ik wilde het even schrijven zoals het dus klinkt wanneer ik een verstopte neus heb. Bij kinderen is een verstopte neus, aandoenlijk, smerig. Maar wanneer je als volwassen vrouw moeder een verstopte neus hebt, wordt het direct minder serieus genomen door het kroost. Muitend nageslacht en een verdopte neus zijn geen gelukkige combinatie.

Winterkleding

Eind augustus hingen de rekken al weer vol met winterkleding.  Het waren die bijzondere dagen waarop het bloedheet is, maar je al weer pepernoten kan eten en je in je zomderkleding naar winterkleding zoekt. Maar het werd geen winter, het bleef verrassend warm voor de tijd van het jaar. Echte winterkleding kocht ik dus niet. En toen kwam de uitverkoop. Maar ik zag er niet de logica van in om winterkleding te kopen terwijl het niet koud is. En je zal straks zien dan is het echt winters koud en hangen de winkels vol met zomerkleding.

Zo dit waren mijn winter irritaties van dit jaar. Waar erger jij je deze winter aan?

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

Bron: foto

 • Reply
  Mariska
  17 januari 2016 at 23:42

  Dat de NS meteen niet meer functioneert zodra er ook maar een beetje kou, wind, regen of sneeuw is. En dat ik het constant koud heb in dit seizoen 🙁 een zachte winter doet me goed. Maar stiekem vind ik sneeuw eigenlijk ook wel heel mooi.

 • Reply
  haia
  17 januari 2016 at 21:58

  Ik was blij met de warme mooie dagen en dat laagje sneeuw die we dan krijgen mag gerust ergens anders vallen. Dat is alleen maar miserie op de weg. Als er nu pakken sneeuw zou vallen dan zou ik blij zijn met de winter maar hier in België mogen ze gerust de winter overslaan.

 • Reply
  yvonnevanloon
  17 januari 2016 at 20:34

  Haha, wel een aantal herkenbare irritaties. Vooral die van de weeralarmen…. Ik ben zelf ook helemaal in mijn nopjes in de winter. Het was hier vanmorgen fijn wakker worden met een laagje sneeuw buiten. Heerlijk met de kinderen gesleed. Ik kan me op een dag als vandaag echt ergeren aan mensen die vreselijk klagen over het feit dat het koud, glad en vies is buiten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]