DIY Sensopatisch spelen Winter

Sneeuw verven – binnenactiviteit in de winter voor kinderen

11 februari 2021
binnenspelletjes-met-sneeuw-themillennialmom

Zoek je een leuke winteractiviteit voor met peuters en kleuters? Ga dan samen sneeuw verven. Deze leuke winterknutsel kun je bovendien in huis doen. Perfect wanneer het te koud is om naar buiten te gaan.

ijs-verven-met-kinderen-themillennialmom

Ik houd ervan om samen met de kinderen in de sneeuw te spelen. Zowel buiten als binnen. Sneeuw is namelijk een perfect natuurlijk materiaal om met al je zintuigen te ervaren. Of ook wel sensopathisch mee te spelen. Je kan voelen dat het koud is. De bevroren structuur verandert door een warme aanraking in vloeibaar. Dat sneeuw wit is, weet iedereen. Maar dat betekent niet je het niet je favoriete kleur kan geven. Sneeuw verven is een leuke activiteit voor jonge kinderen. Ze leren de volgende dingen:

  • kleuren mengen
  • absorptievermogen en
  • ze ontwikkelen hun fijne motoriek

Bovendien is het ook gewoon heel erg leuk om in huis met sneeuw te spelen. Je hebt er geen muts, sjaal en handschoenen voor nodig. Voor ons als ouders betekent dit dat wij ook niet naar buiten hoeven. Kortom: een win-winsituatie. Samen met Chloé deed ik deze leuke indoor sneeuw activiteit.

Ook leuk om te lezen: Winter Knutsel | Sneeuwvlokken van ijslolliestokjes

Video Spelen met sneeuw

Sneeuw verven met waterverf

sneeuw-verf-themillannialmom

Na weken van thuisonderwijs zouden afgelopen maandag de scholen weer opengaan. Chloé had zich er ontzettend op verheugd. Maar door de extreme sneeuwval, ging het niet door. Waardoor ze nog een dag langer thuis zat. Hoewel verse sneeuw altijd uitnodigt om in te spelen, was dat afgelopen maandag niet het geval. Het afgelopen steenkoud en het waaide bovendien ook erg hard waardoor de gevoelstemperatuur ook kouder was.

Dus toen mijn kinderen niet buiten met de sneeuw konden spelen, besloot ik de sneeuw naar binnen te halen. Ik schepte een grote hoeveelheid verse sneeuw in een bak. Gaf Chloé haar doos met waterverf en we vermaakten ons binnen door de sneeuw een kleurtje te geven.

Benodigdheden

IJs maken

sensory-play-snow-themillennialmom

Nadat Chloé klaar was met sneeuw verven besloten we om met de gekleurde sneeuw ijsbolletjes te maken. Alles wat je nodig hebt is een ijsschep. en een bakje. Chloe genoot ervan om haar eigen ijs te maken met de kleuren die zij mooi vindt. Maar ook om zelf te bepalen hoe groot haar ijsje moest zijn. Niet alleen kon ze ijsbolletjes in een bakje scheppen. Maar ook kon ze met de bolletjes een sneeuwpop maken.

senospatisch-spelen-met-sneeuw-themillennialmom

spelen-met-sneeuw-themillennialmom

Ook leuk om te lezen:

sneeuw verven met kinderen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]