DIY Winter

DIY | Maak een winter fruit ijskrans

9 februari 2021
fruit-ijskrans-themillennialmom

Deze fruit ijskrans maakte ik zoals de naam al aangeeft van ijs en fruit. Een leuk idee om te knutselen in de winter als het buiten ijskoud is.  Laat de kou zijn werk doen en je hebt een leuke hanger om de buitenruimte te versieren. De winter is mijn favoriete seizoen. Vooral wanneer het overdag steenkoud is en de zon overdag warm straalt. Heerlijk vind ik dat. Het is ook het seizoen waarin ik het heerlijk vind om samen met de kinderen aan de keukentafel te knutselen. We maken samen de leukste winterknutsels zoals sneeuwvlokken, sneeuw van meel en babyolie. Om het buiten nog vrolijker te maken, maakte ik een ijskrans met fruit. Deze hangt nu in de boom voor ons huis en fleurt het hele landschap op.

Benodigdheden

winterknutsels-themillennialmom

Benodigdheden:

  • tulband vorm
  • stuk touw
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 sinaasappel
  • water
  • vriezer

Winter fruit ijskrans maken

kerstkrans met fruit

Stap 1 vul de tulband vorm met water

Vul de tulbandvorm met water. Het moet voldoende water zijn zodat als je het fruit erin legt dat het vast vriest. Maar je kan zelf beslissen of je het mooi vindt dat het fruit onder water ligt of dat het er een beetje uitsteekt. Ik zelf koos voor deze laatste optie. Ook zodat vogels er eventueel nog van kunnen eten

Stap 2 voeg het fruit toe

grijs winterweer

Snijd het fruit in stukken. Ik koos voor gewone sinaasappels en bloedsinaasappels vanwege het natuurlijke contrast dat dit geeft. Het fleurt meteen je buitenruimte op. Zelfs op een grijze winterdag.

Stap 3 maak een patroon

Leg het fruit in een patroon in de tulbandvorm. Doe dit voorzichtig zodat het vruchtvlees niet losraakt.

Stap 4 invriezen

Leg de tulbandvorm in de vriezer en laat het een nacht invriezen.

Stap 5 verwijder de vorm

Haal de vorm uit de vriezer en maak hem voorzichtig open. Ik gebruikte een springvorm met tulbandbodem. Maar als je een siliconen bakvorm gebruikt kan je het nog makkelijker verwijderen.

Stap 6 bind er een touw aan

Maak een touw vast aan de winter fruit ijskrans en hang hem op een plek die jij mooi vindt. In plaats van touw kun je eventueel ook een lint gebruiken.

winterknutsels-diy-themillennialmom

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]