Mama

Serieus, ik krijg jeuk van mannen die zeggen: “Wij zijn zwanger”

7 augustus 2017
mannen_wij_zijn_zwanger_GoodGirlsCompany

Wij zijn zwanger. Correctie: niet ik, maar sommige mannen. En nee, hiermee doel ik niet op een bierbuik. En ook niet op mannen die voorheen vrouwen waren. Ik doel op mannen die als hun vrouw zwanger is, dan durven te zeggen: Wij zijn zwanger. Excuse me?!

Dat de NS je tegenwoordig niet meer aanspreekt met meneer of mevrouw had je natuurlijk gewoon aan kunnen zien komen. Het is namelijk ook al een paar jaar gebruikelijk dat mannen zeggen dat zij zwanger zijn. Daarin namen niet eens altijd de mannen die zogenaamd feministisch ingesteld zijn het voortouw. Ook mannen met zogenaamde hipster baarden (een kale kin is voor vrouwen) laten kloek en klaar uit hun behaarde keeltjes komen dat ze zwanger zijn. Zo groeien de verschillende seksen lekker nog meer naar elkaar toe. Mijn wordt me. En ik vermoed dat hullie of sullie straks ook gewoon kan. Het is in elk geval erg genderneutraal dus ik reken het goed.

mannen _die_zeggen_wij_zijn_zwanger_

Wij zijn zwanger

De zin ‘wij zijn zwanger’ uit een mannenmond klopt natuurlijk voor geen meter. Tenzij elke man nu opeens is uitgerust met een baarmoeder, is het lichamelijk onmogelijk. Taalkundig zou het dus ook moeten zijn: Wij zijn in verwachting. Want dat kan je namelijk als man wel zijn wanneer je vrouw zwanger is. Je vrouw is zwanger, maar jullie verwachten samen een kind. En of zij nu alleen opzwelt tot formaat hormonale kamerolifant en jij er de kantjes van afloopt met last minute een babykamer opleveren, dat maakt dan niet zoveel uit. Als die baby er eenmaal is, weeg je niet meer af wie nu het meeste gedaan of geleden heeft. Al was het alleen maar omdat je vrouw momenteel het geheugen van een vergiet heeft. Samen hebben jullie dat blijde verwachten toch maar mooi even gedaan. Hulde!

Was het maar zo’n feest dat mannen zwanger zijn…

Dat het taal technisch niet zo correct is zou ik nog mee kunnen leven. Ik ben niet echt een taalnazi, want voor zover ik weet zijn dat nooit leuke mensen. Ook ben ik niet jaloers. Stiekem ben ik namelijk gewoon een beetje teleurgesteld als een aanstaande vader zegt “ Wij zijn zwanger”. Ja echt. Ergens hoop ik dat hij dan ook fraai vormgegeven buikfoto’s online gaat gooien. En alhoewel ik niet 100% zeker weet of ik een man met een babybuik nu aantrekkelijk ga vinden, geef ik eerlijk toe dat ik bij sommigen graag elk excuus aangrijp om ze zonder al te veel kleding te zien (Ian Somerhalder lees je mee?). Ook zou ik best wel eens willen weten hoe mannen zouden reageren als de verloskundige hun apparaat aanduidt met ‘onderkantje’. Lijkt me toch een beetje ontmannend, niet?

Maar bovenal is het natuurlijk ook gewoon eigenbelang. Als mannen echt eens een keer meemaakten hoe het is om zwanger te zijn, getoucheerd te worden, te bevallen, ingeknipt te worden, inscheuren of melkborsten te hebben die op ontploffen staan, misschien houden ze dan eindelijk eens op zich zo zielig en kleinzerig te gedragen als ze ook maar een klein beetje denken dat ze grieperig zijn…

foto echo en buikfoto via Shutterstock

Krijg jij ook jeuk als mannen zoiets zeggen of ben ik de enige?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Prenatale screening | twijfel over de 20 weken echo - GoodGirlsCompany
  19 januari 2018 at 22:30

  […] Ik krijg jeuk van mannen die zegen: ” Wij zijn zwanger”. […]

 • Reply
  Fem
  7 augustus 2017 at 18:17

  Ik heb mijn hele zwangerschap volgehouden dat wij zwanger waren, tot ongenoegen van mijn partner.

  Maar ik vond 8 maanden lang 3x per week met spoed naar het ziekenhuis om te controleren of de baby nog leefde en niet oo weg was naar buiten wel een team effort.

  • Reply
   Josan
   7 augustus 2017 at 22:25

   Ik snap dat je het zo ervaart, maar wat ik mij dan afvraag doet de zin ” Wij zijn in verwachting” , iets af aan die gezamenlijke effort?

   • Reply
    Fem
    8 augustus 2017 at 01:07

    Aan de effort misschien niet, maar ik voelde geen verwachting, enerzijds voelde ik me zo beroerd dat ik helemaal geen zin meer in had in die baby, anderzijds heeft het lang geduurd voordat we durfden hopen op een goede afloop.
    Dus ik heb nooit gesproken over in verwachting, alleen maar over zwanger.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger
 • Kraamweek dag 6✨Afscheid nemen en verwelkomen liggen dicht bij elkaar deze week. Vandaag afscheid genomen van de verloskundige. En daarmee ook van een fase in mijn leven. Ik zal nooit meer een baby krijgen. En ondanks dat ik mijn gezin compleet vind, geeft dat toch een dubbel gevoel 🥺 Is dit herkenbaar? .
.
.
#baby #newmama #dutchmom #melaninbeauty #melaninpoppin #tbb #blackgirlmagic #baby #geboortenieuws #zoon #momblogger #mamablogger #mamaleven #momlife
 • ✨Cling to what is good✨De nachten zijn kort en de dagen zijn lang. Maar Novan doet het goed. 💙En nadat ik me maanden door alle ongemakken van de zwangerschap geworsteld heb en eerder het meer voelde als overleven in plaats van leven ben ik nu zo blij dat mijn lichaam zich begint te herstellen. Ik weer gewoon adem kan halen, niet meer ellendig voel vanwege een laag ijzer en hb. En bovenal geen medicijnen meer hoef te gebruiken. Totaal geen last van Baby Blues 💙in mijn geval ben ik er alleen maar op vooruit gegaan 🙏🏾
.
.
.
#newborn #newbornbaby #newbornfotografie #newbornfoto #baby #mama #newbornmommy #mixedbabies #mixedrace
 • De roze wolk is enorm. Ik heb hem lekker een paar dagen voor mijzelf gehouden maar daar is hij dan: Novan Xem Isaiah Nevis 💙 31.01.2020 geboren om 5:37 uur. 
Hij werd ruim tweeënhalf week te vroeg geboren. Perfect getimed anders zou ik worden ingeleid. Nu dankzij @dedoulas en @puurvroedvrouwen een hele mooie hands-off thuisbevalling gehad in bad. Zo mooi om te ervaren dat mijn zwangerschap en bevalling die in principe medisch waren met de juiste mensen om je heen toch natuurlijk verlopen kan. Waarbij jezelf de regie houdt en bepaalt wat jij wilt. Mijn gezin is compleet en deze bevalling was de beste afsluiting 💖
.
.
. #newborn #rainbowbaby #scriptureblanket #modernburlap #isaiah66 #zoon #geboren #helloworld #geboorte #geboortenieuws #baby #mama #mamablogger #mommyblogger #mommy #birthannouncement #birth #rainbowbaby🌈 #rainbowbabies #rainbowbabyannouncement
 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger

Dit zijn wij!