Films & Series Reviews

When calls the heart op Netflix

29 december 2017
When calls the heart-Netflix-GoodGirlsCompany

Toen ik de beste christelijke series op Netflix schreef, zat ik nog maar in seizoen 1 van When calls the heart. In de afgelopen dagen heb ik heel wat afleveringen zitten binchewatchen en zijn we in seizoen 4. Tijd om de balans op te maken en je wat meer te vertellen over deze serie.

When calls the heart is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Janette Oke. Deze schrijfster is vooral bekend vanwege haar historisch christelijke romans. Wellicht heb je ooit De vrouw van de Centurion of De verborgen Vlam gelezen. Een van haar bekendere werken is Love comes softly geregisseerd door Michael Landon Jr. En deze laatste is ook verantwoordelijk voor When Calls the heart. Als zoon van Michael Landon- die jaren Charles Ingalls in kleine huis op de Prairie speelde- zit het regisseren hem in het bloed. En is het neerzetten van een historisch pioniersstadje in Canada in bekwame handen.

When calls the heart op Netflix_GoodGirlsCompany

When calls the heart

 In When Calls the Heart speelt Elizabeth Thatcher (Erin Krakow) de hoofdrol. Ze is afkomstig uit de een goede familie in Hamilton. Samen met haar zussen Julie en Viola zijn ze praktisch de it-girls van hun tijd. Lesgeven in het kleine mijnstadje Coal Valley in het westen van Canada is dan ook geen logische stap. Wordt ze door de bewoners eerste nog wantrouwend gezien als prinsesje al snel blijkt dat Elizabeth meer in haar mars heeft.

Ze weet de inwoners van Coal Valley voor zich te winnen. En ook het hart van de vrijgezelle knappe mountie Jack Thornton (Daniel Lissing). Natuurlijk zie je de romance van mijlenver aankomen. Maar dat maakt het zwijmelen er niet minder leuk op want er zijn heel wat obstakels te overwinnen. En pas in het vierde seizoen zie je eindelijk een aanzoek. En er zijn heel wat kleurrijke personages die de serie leuk maken om naar te kijken.

When Call the Heart seizoen 1 en 2

In de eerste twee seizoen leer je de inwoners van Coal Valley kennen. Voornamelijk vrouwen. Door een mijnramp zijn zij hun mannen en zoons kwijt geraakt. In de eerste twee seizoenen proberen de vrouwen van Coal Valley gerechtigheid te krijgen voor hun mannen, vaders en zoons. Wist de Pacific Mining Company onder leiding van Henry Gowen dat de ventilatie slecht was en heeft zij daarmee de mannen de dood in gejaagd?

We zien Gowen zich in allerlei bochten wringen en om te voorkomen dat de waarheid aan het ligt komt. En daarvoor heiligt het doel echt alle middelen. Omkoping, fraude, geweld. Ach eigenlijk is niks menselijks hem vreemd.

En als je eindelijk de liefde tussen Elizabeth en Jack ziet ontluiken, komt zijn verloofde op bezoek: Rosemary LeVeaux een Broadway actrice die er alles aan doet om Elizabeth op theatrale wijze dwars te zitten. Uiterst vermakelijk!

When calls the heart-GoodGirlsCompany

When Calls the Heart seizoen 3

 In seizoen 3 heet Coal Valley Hope Valley. Een naam die na het sluiten van de kolenmijn zeer symbolisch is. We leren Pastoor Frank kennen. Een veroordeelde crimineel die het Licht gezien heeft en dominee geworden is. Maar zal zijn verleden hem inhalen? Zullen de inwoners van Hope Valley hem accepteren als ze achter zijn geschiedenis komen? En achter hem staan wanneer hij ze het meest nodig heeft? Oh en niet onbelangrijk; zal Abigail Stanton op hem afknappen of niet?

Wat maakt when calls the heart leuk?

In het begin moest ik me nog wel door een aantal afleveringen van When Calls the heart worstelen. Waarom? Omdat ik niet meer gewend ben om series te kijken waarbij het tempo zo rustig is. Moderne tv series switchen veel beelden met catchy achtergrondmuziek en verschillende verhaallijnen.

Toen ik aan When Calls the heart begon, keek ik het alleen. Inmiddels kijken de kinderen mee. De serie ligt in lijn van Het kleine Huis op de prairie, Dr Quinn, Road to Avonlea. Het is het type familieserie dat ik vroeger met veel plezier keek. Waarvan ik hoop dat mijn kinderen dat ook doen. Daarnaast zijn er verschillende belangrijke thema’s die voorbij komen zoals vergeving, genade, rechtvaardigheid, vriendelijkheid, vasthoudendheid, doorzettingsvermogen en mensen een tweede kans geven. Maar het laat ook de strijd tussen goed en kwaad zien en dat geloof in staat is om bergen te verzetten.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]