Interieur Lifestyle

Wereldmilieudag | 7 duurzame tips

29 mei 2016
7 DUURZAME TIPS VOOR WERELDMILIEUDAG
Zondag 5 juni is het Wereldmilieudag. Op deze dag staat de hele wereld stil bij het milieu. Ook Zweeds woonwarenhuis Ikea komt die dag in actie voor onze planeet.

Een beter milieu begint namelijk bij jezelf en een duurzaam leven thuis draagt daar in elk geval al een beetje aan bij.  Niet iedereen heeft meteen het budget om zonnepanelen om haar dak aan te brengen. Dat hoeft ook helemaal niet want ook kleine besparingen kunnen een verschil maken. Ikea geeft je tips over hoe je je slimmer om kan gaan met energie, water bespaart in de keuken en minder plastic tasjes nodig hebt. Producten die je helpen je leven een beetje groener te maken. En vanaf nu ook gewoon bij je plaatselijke Zweedse woonwarenhuis om de hoek verkrijgbaar zijn.

7 duurzame tips voor Wereldmilieudag

7 tips voor Wereldmilieudag-GoodGirlsCompany

Schoonmaken zonder elektriciteit

Stofzuigers (vooral die geen zuigkracht verliezen) zijn natuurlijk ontzettend handig. Maar in plaats van een stofzuiger en stroom te gebruiken, kan je natuurlijk ook gewoon een bezem pakken. De ANVÄNDBAR stoffer en blik zijn dan een ideale combinatie. Wereldmilieudag_Ikea-GoodGirlsCompany_ANVANDBAR_vaatdoekenLaat de vaatwasser eens een dagje uit. De stylisch ANVÄNDBAR vaatdoeken zijn gemaakt van 100 procent katoen van meer duurzame teelt. Stop ze in de wasmachine en gebruik ze eindeloos opnieuw.
KORKEN-voorraadpot-GoodGirlsCompany.jpgRestje bewaren

Met alle etensresten die we in het Westen weggooien schijnen we de rest van de hongerige wereld te kunnen voeden. Ironisch niet dat er mensen door gaan van de honger terwijl de anderen overduidelijk te veel hebben. Bewaar je kliekjes in de glazen voorraadpotten uit de KORKEN serie. Ook ingemaakte groenten en zelfgemaakte jam blijven luchtdicht bewaard in deze handige voorraadpotten. Wereldmilieudag-GoodGirlsCompany-duurzaam-leven-KORKEN_fles_b.jpgJe groene smoothies en zelf geperste fruitsappen stop je in de KORKEN fles. Bovendien is de hele KORKEN serie gemaakt van gerecycled glas.

meerdere-groentes-in-een-pan-koken-STABIL-kookinzet-GoodGirlsCompanyBesparend koken

Bespaar water tijdens het koken met de RINGSKÄR keukenmengkraan. Deze slimme kraan vermindert waterstroom, zodat je ongemerkt minder water verbruikt tijdens het afspoelen. En met de STABIL kookinzet kook je vanaf nu verschillende groentes in één pan. Zo bespaar je water en energie.SOLVINDEN_buitenverlichting-GoodGirlsCompanyLED verlichting

Wist je dat Led-lampen tot 85% minder energie verbruiken dan traditionele lampen? En bovendien wel tot wel 20 jaar mee gaan? Alle reden om over te stappen vooral wanneer de led-verlichting ook nog eens op zonne-energie werkt. Zo ben je lekker duurzaam bezig. Voor de SOLVINDEN buitenverlichting op zonne-energie heb je geen snoeren of stopcontacten nodig. Behalve zonneschijn. Dus laat die zon maar gratis schijnen.GoodGirlsCompany_ANVANDBAR_tas

Katoenen tassen

In winkels krijg je tegenwoordig geen plastic tassen meer. 80% van de Nederlanders neemt dus al de eigen tas mee. Maar waarom niet overstappen naar katoen? De linnen ANVÄNDBAR boodschappentas kan je keer op keer gebruiken.ANVANDBAR_bewaarzak_GoodGirlsCompanyUit dezelfde serie komt nu ook de ANVÄNDBAR bewaarzak? Hierin kan je groente en fruit koel en droog bewaren. De wasbare tassen en bewaarzakken zijn gemaakt van 100 procent katoen van meer duurzame teelt.

Wereldmilieudag_IKEA_LADDA_oplaadbare_batterijen_VINNINGE_oplader-GoodGirlsCompany

Slimme opladers

De nieuwste generatie LADDA oplaadbare batterijen kan je wel 1.500 keer opladen. Allemaal tegelijk in de STORHÖGEN batterijlader. Dit is ook een handige opberger. Of onderweg in de compacte VINNINGE oplader. Beide opladers schakelen automatisch uit wanneer de batterijen vol zijn. Zo bespaar je makkelijk energie.

IKEA hydrocultuur kweeksets-moestuintjes van ikea-goodgirlscompany-

Kweek je eigen groentes

Eerder schreef ik al over de Ikea hydrocultuur sets waarmee je het hele jaar door groentes in huis kan telen. De KRYDDA/VÄXER sets kun je nu ook bij Ikea kopen.

Heb jij ook nog tips voor Wereldmilieudag die een beter milieu dichterbij brengen?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]