Lifestyle

Wereldmeisjesdag

10 oktober 2015
Free-a-girl-Wereldmeisjesdag-Loreal-GoodGirlsCompany-omdatzijhetwaardis

Morgen is het Wereldmeisjesdag. Op deze dag staan men wereldwijd stil bij de  rechten van meisjes in deze wereld. Voor sommigen lezers zal dit als een ver-van-mijn-bed show klinken. De verworvenheden die wij kennen ( stemrecht,  educatie, trouwen wanneer en met wie je wilt of misschien wel helemaal niet) zijn voor ons inmiddels normaal. Ook mijn dochters klagen wel eens dat ze geen zin hebben in school. Niet beseffend dat er meisjes in andere landen zijn, die graag met mijn dochters zouden willen ruilen. Omdat die meisjes beseffen dat onderwijs een kans betekent. Een kans op een beter leven.

Als moeder van 3 dochters, hoop ik het beste voor hen. Op Wereldmeisjesdag besef ik altijd hoe bevoorrecht mijn dochters zijn. Ze leven in vrijheid, maken zich geen zorgen en zijn goed op weg om het leven te leiden wat ze willen. Ik zal er alles aan doen om hun hier in bij te staan.

L’oreal wil samen met stichting Free a Girl Wereldmeisjesdag gebruiken om een krachtig signaal af te geven tegen gedwongen kinderprostitutie.

#Freeagirl #Omdatzijhetwaardis

Alle meisjes zijn mooi. Elk meisje telt. Ieder meisje heeft het recht om op te groeien in vrijheid. Daarom steunt L’Oreal stichting Free a girl. Hoe? Door in de maand oktober van iedere verkochte lipstick 1 euro te doneren aan Free a Girl. Free a Girl is een organisatie die probeert om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. Deze meisjes worden dagelijks stelselmatig verkracht, lichamelijk en emotioneel mishandeld. Door te investeren in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, en re-integratie krijgen deze meisjes weer een toekomst.

In de afgelopen 7 jaar heeft Free a girl geholpen bij de bevrijding van meer dan 3400 meisjes uit Aziatische bordelen. Door de bijdragen van L’Oreal kan de stichting nog meer meisjes uit bordelen bevrijden, opvangen en weer hoop op een toekomst geven.

#Laatjelippenspreken

Ook jij kan hier op je eigen manier aan bijdragen. Post op 11 oktober een selfie van je roze lippen en #laatjelippenspreken op Facebook, Twitter of Instagram om jouw steen aan Free a Girl te tonen. De meest unieke, krachtige selfie wint een Meet & Greet lunch met GTST-acteur Dave Mantel in Amsterdam en een goedgevulde goodiebag van L’Oréal Paris. Dus laat op 11 oktober je lippen spreken. Ondersteun L’Oreal en Free a girl met een lipstick selfie #omdatzijhetwaardis #freeagirl.

In mijn blog van het Mama of The year event zie je een leuk filmpje hier over.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]