Lifestyle

Wereldmeisjesdag 2016 #loudaboutgirls

11 oktober 2016
wereldmeisjesdag-2016_goodgirlscompany

Tegenwoordig heb je haast elke dag wel een feestdag. Soms besteed ik er aandacht aan, vaker ook niet. Vandaag is het Wereldmeisjesdag. Een dag waarop ik samen met mijn dochters stil sta bij de positie van de meeste meisjes in deze wereld. Meisjes die het heel wat slechter getroffen hebben dan mijn meiden. Wist je dat er elke 3 seconde wel een meisje onder de 18 gedwongen wordt om te trouwen…?

Als ik het geloven mag bestaan er meisjes- of jongensmoeders. Ik heb 3 dochters dus ik behoor tot de eerste categorie. Maar wat maakt mij nu een typische meisjesmoeder? Is het omdat ik een zwak heb voor jurkjes, graag meidenfilms kijk, houd van koken en als je ons de kans geeft we graag creatief bezig zijn?Waarschijnlijk, maar het gaat verder dan dat. Ik ben een meisjesmoeder omdat ik een missie heb.

Meisjesmoeder met een missie

Voordat Miss G, Miss B en Miss C  waren geboren, was ik al moeder. Ze heette Carol en woont in Colombia. Elke maand zorgde ik er voor dat zij naar school kon, te eten had maar bovenal dat ze een toekomst had. Daar maakte ik mij hard voor. Bij de keuze van adoptiekind, koos ik bewust voor een meisje. Waarom? Omdat meisjes het zwaarder in de wereld hebben dan jongens. Zeker als hun wiegje niet in een Westers land staat. Begin bij en meisje en verander de toekomst. Van haar familie en bovenal van haar zelf en misschien in de toekomst zelfs wel van een land. De 10 jaar dat ik haar moeder was, hebben een verschil gemaakt. Daar ben ik zeker van.

Wereldmeisjesdag 2016

Vandaag op Wereldmeisjesdag vraagt Plan met #LoudAboutGirls aandacht voor kindhuwelijken. Elke 3 seconden wordt een meisje gedwongen te trouwen voordat ze 18 is. Met rampzalige gevolgen: meisjes worden van school gehaald en worden op veel te jonge leeftijd al zwanger. Met alle gevolgen van dien. Help jij het mee te stoppen? Sms vandaag GIRLS naar 4333, doneer eenmalig € 1. Je donatie gaat naar opvanghuizen in Zambia voor meisjes die dreigen te worden uitgehuwelijkt. Hier zijn de meisjes veilig en gaan gewoon naar school. Wanneer de dreiging van een kindhuwelijk is weggenomen, gaan de meisjes weer naar huis.

Blog voor meisjesmoeders

Mijn blog begon ik toen mijn middelste dochter was geboren. Vanuit verbazing. Maar op den duur ook vanuit een missie. Het verbaast me dat anno 2016 nog in zoveel reacties (on)bewust doorklinkt dat ik iets mis omdat ik geen zoon heb. En eerlijk? Het had me best leuk geleken hoe een mini me als jongetje eruit had gezien. Maar weet je? Ik geloof er ook heel sterk in dat je krijgt wat je nodig hebt. Nee, mijn kinderen hebben mij niet uitgekozen als moeder. Ik kreeg ze omdat God er van overtuigd was dat als Hij ze aan mij toevertrouwde dat het wel goed zou komen. Dat is dus ook precies waarom ik mij zelden onzeker voel over het moederschap. Dit is voorbestemd. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik aan het eind van de rit mijn taak volbracht heb. In de tussentijd deel ik graag alles wat het leven als meisjsjesmoeder leuk maakt. Dat is een ontdekkingstocht. Want ook ik als moeder verander. Door mijn kinderen, levenservaring en ook jullie ben ik rijker dan toen ik aan deze reis begon.

Mijn girlsquad

Er zullen vast mannen zijn die medelijden met die van mij heeft. In dit huishouden is hij in de miderheid. Maar ik ben trots sop mijn girlsquad. Sanne maakte een lijstje met haar favoriete Girl power liedjes. Ik heb al eens lijstjes gedeeld met mijn favoriete liedjes voor een dochter zoals hier en hier (*klik). Vandaag deel ik de liedje van mijn girlsquad.

Mijn meiden hebben allemaal een eigen anthem lied. Lijfliedjes die  om hen te bevestigen in wie ze zijn. Te motiveren om de persoon te worden die ze bedoeld zijn en vandaar uit iets meer voor de wereld om hen heen te willen betekenen. Op een manier die bij hun gaven en taleneten past. Waarom? Omdat ik ze zo opvoed en het deel is van onze normen en waarden. Wereldmeisjesdag is het een mooi moment om ze met jullie te delen.

Mijn boodschap voor mijn meiden

wereldmeisjesdag-loudaboutgirls_goodgirlscompany_wereldmeisjesdag2016

Als mensen zeggen dat je knap bent, lach je. Die kant heb je ook. Maar je bent grappig, vindingrijk en erg  slim. Je zit niet voor niks in de topklas op school. Leren gaat je makkelijk af. En dat is een zegen. Mag je ooit je intelligentie inzetten voor degenen die het nodig hebben. Mag je de betekenis van je naam eer aan doen. Een naam die ik koos met een reden. Genadevol voor de mensen die dat nodig hebben. En wijs genoeg om te weten wanneer je meedogenloos moet zijn.

Don’t be afraid to wear you crown you’re a queen inside and out

wereldmeisjesdag-2016-loudaboutgirls_goodgirlscompany

Mijn rebel. Onderzoekend, kritisch en zo nu en dan vreselijk eigenwijs. Je bent uitdagend prikkelend en lief. Je weet wat je wilt en bent niet bang om tegen de stroom in te gaan. Makkelijk ben je niet. Althans niet in de zin van meegaand, Maar wie weet hoe hij  met jou om moet gaan en jouw motiveert, zal ontdekken dat je ontzettend trouw bent. Klein van stuk maar een dappere strijder voor rechtvaardigheid. Vecht voor waar je in gelooft, doe je namen eer aan. Ik gaf je ze voordat ik je goed kende maar ze blijken je op het lijf geschreven te zijn.

Don’t be affraid to stand out that’s how the lost get found

wereldmeisjesdag-2016_loudaboutgirls_goodgirlscompany

Mijn baby, ook al ben je inmiddels een dreumes. Je bent nog klein, maar hebt net zoals je zussen al een heel sterk eigen karakter. Je dendert overal doorheen. Maar tegelijkertijd ban je ook erg lief en knuffelachtig. Een soort zonnestraaltje die af en toe verandert in een zonnestorm.

Ready or not, here I come I’m about to show you where the light comes from

Laten we met zijn allen er voor zorgen dat er meer meisjes voor school kunnen slagen zoals je op de foto ziet. Doe jij mee aan Wereldmeisjesdag?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Schoolmeisjes van Nataly Reinch / Shutterstock.com

  • Reply
    Elaintje
    12 oktober 2016 at 03:43

    Wij hebben een Plan kind en inderdaad koos ik ook bewust voor een meisje. Een meisje in Afrika in ons geval. Meisjes hebben het moeilijker in deze wereld dan jongens. En het zou niet moeten mogen dat ze gedwongen worden op jonge leeftijd te trouwen en kinderen te krijgen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]