Bloggen

Help, ik weet geen leuke jongensnaam…

26 november 2016
ik-weet-geen-leuke-jongensnaam-leuke-jongensnamen-goodgirlscompany

Gastblogger Sylvia verwacht een jongetje. Onwijs leuk. Er is maar één klein probleempje; ze kunnen het maar niet eens worden over een jongensnaam.

Sinterklaas had pas net voet aan wal gezet toen wij onze 20 weken echo kregen. Geweldig om te zien! Zelfs al is het de derde buikbaby die wij mogen bewonderen.

ik-weet-geen-leuke-jongensnaam

It’s a boy!

First things first: ruggengraat, hartje, hersentjes. Check check en check. Mondje, voetjes, oortjes en neus. Allemaal op de juiste plek. “Laten we eens naar het geslacht kijken, willen jullie het weten?” “Ik zie het al!!” “Echt?!” “Ja kijk, balzakje, uitstekend wit dingetje”. “Ja inderdaad: een jongen!”
Toen we stralend bij mijn ouders binnen kwamen zei mijn moeder dus al meteen dat ik glunderde. Het was zeker een meisje? Nope! Een gezonde jongen met alles erop en eraan (voor zover dat te zien is dan hè) “Gefeliciteerd!” hier.”‘Wat leuk!” daar. “Succes met de tweede brokkenpiloot” en “Dat wordt shoppen!”

Oeps, ik weet geen leuke jongensnaam

Terwijl T en L zich buigen over hun schoencadeautjes, met een bakje kruidnoten erbij, zitten wij op internet: jongensnamen zoeken. Meisjesnamen wisten we al: Lynn, Ava, etc. Maar zo kunnen we onze jongen natuurlijk niet noemen. En daar is die dan: we zijn totaal inspiratieloos op het gebied van een leuke jongensnaam… De klas van onze Meis bestaat voor 80% uit jongens. Wat bij vrij veel namen een beeld op roept. Colin vonden wij ooit geweldig, mijn neef ook 😉

“Hugo?” “Ja maar als je om Hugo vraagt, bedoel je dan onze zoon of de fles wijn die in de koelkast ligt?” “Storm?” “Dan moet ik steeds aan de wind denken.” “Finn? Zoontje van een teamgenoot heet zo.” “Bastiaan? Ja Okay, maar niet mijn nummer 1 naam.” “Wat is jouw nummer 1 naam dan?” “Hugo!” ” Hou je mond.” “Sid? Zit jongen zit, brave jongen.” “Vin?” “Te kort!” “Alexander?” “Te lang!”

ik-weet-geen-leuke-jongensnaam-goodgirlscompany

Misschien weet zus een jongensnaam

T doet een poging: “We kunnen hem ook gewoon Ventje noemen.”En wat dan als die groot is? “Vent!” Volwassenen denken veel te moeilijk blijkt maar weer. Op dat moment besluit L het kruidnootje dat aan de kant van T lag te pakken. T pakt het nootje af. L begint te krijsen (ik had verwacht dat jongens dat minder hard en hoog zouden doen) T gilt er liggen er nog meer in het bakje. L pakt het bakje en gooit het door de kamer heen. 3 katten en 1 hond springen welwillend overeind, klaar om mee te helpen kruidnoten op te ruimen.

We zijn gered! Samen onderhandelen we, de rust keert terug. Babynamen verdwijnen naar de onderkant van onze prioriteiten lijst.  Jassen aan, cadeautjes in de lades, en lekker naar buiten. Komt tijd komt raad, en misschien dat Ventje toch zo’n gek idee niet is?

Hoe snel hadden jullie DE naam voor jullie spruit?

Groeten Sylvia

It’s a boy via Shutterstock

 • Reply
  Dewi
  27 november 2016 at 21:41

  Haha heel herkenbaar. WIj hadden bij zowel de 1e als 2e ook geen jongensnaam. We waren zo overtuigd dat het een meisje zou worden, bij de 2e ook. Dus ik weet echt geen leuke jongensnaam, die hadden we ook echt niet.

 • Reply
  Emy
  26 november 2016 at 23:03

  Een lijst met meisjes namen hadden we al voordat we überhaupt zwanger waren hihi Het lijstje jongensnamen was erg kort, er stonden wel 3 namen op! Toen wij zwanger waren en het geslacht te horen kregen, een jongen, vonden we ineens niks geschikt van ons jongens lijstje :p Nieuwe zoektocht begon. Stoer, kort en internationaal moest het zijn. Mijn man kwam aanzetten met Jax!! Wat een vette naam! Dat is het geworden 😀

 • Reply
  SaSiBeau
  26 november 2016 at 19:07

  Wat je moet doen is een site bezoeken met namen, daar ga je gewoon elke dag een letter af en kiest per persoon de namen uit die je mooi vind, dan schrap je bij de andere de namen die je ECHT NIET wilt
  Dan hou je een lijstje van ok namen over. Die namen combineer je met de achternaam en verwijderd rare combinaties (zoals Bloem Pot of K. Bouter of…)

  Dan laat je het even bezinken en kijk je samen elke week of zo de lijst na en gebruik ze ook hardop, op liefkozende manier en op bestraffende manier, in combinatie met de zus,… en dan krijg je meestal wel een voorkeur voor namen en schrap je er ook namen…ook al komen er dan bij die dat je hier of daar hoort je kan wel een naam vinden op deze manier

  Onze jongens heten trouwens Sander en Simon, er was ook kans op Alex, Lander, Jasper, Maarten en stiekem vond ik Serre ook nog een mooie jongensnaam maar die werd door het ventje al redelijk snel gezegd van neen die naam niet

 • Reply
  Sabine Flothuis
  26 november 2016 at 17:38

  Toen ik zwanger was van onze dochter wist ik gewoon al dat het een meisje werd en met de bevestiging bij de 16 weken echo hadden we de naam binnen een paar minuten al klaar: MARA…..

  Nummer twee was heeeeeeeeeeeel onverwacht en mijn gevoel zei direct dat het een jongen was. Een sluw vosje want pas met 20 weken liet hij duidelijk zien dat hij een jongen was, daarvoor speelde hij verstoppertje 😉

  Een naam vinden wilde maar niet lukken. Ik kreeg met 36 weken complicaties en toen ik in het ziekenhuis aan de ctg lag hadden we de zoveelste discussie over de naam (op een goede manier). Precies 3 dagen voor de geboorte met 37 weken waren we eruit!!! COLLIN!! De enige naam waar we beide direct een goed gevoel bij hadden….
  Maar ook echt 3 dagen pas voordat hij geboren werd, hahaha!! Het komt wel goed met die naam 😉

 • Reply
  Joke Vermanen
  26 november 2016 at 16:12

  Wij hadden bij de eerste met 6 weken al 2 namen: Hannah en Nathan.
  Zij werd een Hannah.
  Bij de tweede hadden we dus Nathan al en na 12 weken wisten we een meisjesnaam erbij.
  Hij werd een Nathan.
  Bij de derde hadden we de meisjesnaam nog en moesten we op zoek naar een jongensnaam, ik wist er eentje maar bij manlief moest hij nog landen.
  Komt hij na een week of 6 ineens: ik weet een leuke jongensnaam! en noemt de mijne… grapjurk. Nu dus met 14 weken ook beide namen paraat.
  Ze blijven lekker geheim tot de baby geboren wordt ergens in mei!

 • Reply
  Lisette
  26 november 2016 at 13:31

  Ik had ze al jaren klaarliggen, de jongensnamen. Rick en Thijs (je mag ze lenen, hoor!) Wij vonden het meisje veel moeilijker, uiteindelijk heet ze Marit, tot na de bevalling hebben we discussie gehad waar de klemtoon te liggen. Ik wilde Marít maar mijn man een zoon gaven de doorslag: Maaaaaarit. Maar goed, kijk eens bij de verloskundige, daar hangt vast een prikbord met geboortekaartjes, bedoeld voor inspiratie 😉

 • Reply
  Joyce
  26 november 2016 at 09:41

  We hoorden when susannah cries op de radio, keken elkaar en wisten het, onze zoon zou Espen gaan heten 🙂

 • Reply
  Marieke
  26 november 2016 at 08:54

  Heel laat. Wij hadden een naam, maar die vond mijn zusje dus blijkbaar ook mooi, en toen duurde het lang voordat we echt definitief een andere naam hadden. Het is Joas geworden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]