Lifestyle

Kinderen en seksspeeltjes | Week tegen kinderprostitutie

4 mei 2017
free-a-girl-week-tegen-kinderprostitutie-GoodGirlsCompany

Kinderen en seksspeeltjes is meestal niet een gelukkige combinatie. Waarschijnlijk heb je net zoals ik wel eens een filmpje voorbij zien komen waarin dat tot beschamende situaties leidt (Look mom I’m a unicorn). Ze horen niet bij elkaar. Midden deze maand start de Week tegen kinderprostitutie. Juist daarom lanceert Free a girl een confronterend filmpje.

Toen Hema een aantal jaar geleden de kinderstring introduceerde stonden ouders op hun achterpoten. De verseksualisering van kinderen werd het genoemd. Het broekje was verkrijgbaar vanaf maat 152. Of ook wel de leeftijd van 12 jaar. Een leeftijd waarop kinderen tegenwoordig al hun maagdelijkheid verliezen. Kijk dat vinden we dan weer niet zo schokkend. Logisch dat ze dan ook passend ondergoed willen hebben. Met Barbie kan je niet aankomen zetten voor je eerste keer. Enne wat het wel moet zijn, leren ze wel van films en series, niet waar?

Week tegen kinderprostitutie

In de nieuwste campagne van Free a girl zie je jonge kinderen seksspeeltjes uitpakken. Ze hebben geen idee wat het is. En mogen hun fantasie gebruiken om uit te leggen wat het is. Is het een kam om je haar mee te doen? Krultang?  Kan je het in je oor stoppen, het trilt zo grappig. Of is het misschien toch een zwaard? Er is geen volwassene zie het ze uitlegt of een hint geeft van wat het wel is.

Het enige wat je ziet is een jong meisje met iets wat niet voor haar leeftijd geschikt is. Het is enigszins ongemakkelijk is om naar te kijken Maar juist dat contrast maakt ook wel weer dat het filmpje binnenkomt. Wat pas echt schokkend is, zijn de beelden die hierna volgen. De alledaagse realiteit die ene verborgen camera registreert in een bordeel. Je ziet een meisje van 7 in beeld. Je hoort een mannenstem aan ene vrouw vragen wat hij allemaal met het kind kan doen. Is orale seks mogelijk? Ja, antwoordt de vrouw. Seks? Ook dat blijkt al mogelijk…Als meisjesmoeder pur sang, doet het me toch wel wat.

Ophef over schokkende beelden

Natuurlijk zorgen dit soort beelden voor verontwaardiging en ophef. Iets wat zo walgelijk is, zorgt meteen dat iedereen in actie komt, petities tekent en alles op alles zet om het lot van miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden te keren. Maar nee. Waar maakt de Westerse burger die alles heeft en niet verder kan kijken dan zijn of haar neus lang is zich druk over? Juist ja! De beelden van een paar anonieme kinderen die seksspeeltjes uitpakken. De ophef en verontwaardiging hierover is bijna groter dan dat het is over een volwassen man die seks wil hebben met een kind van 7. Serieus?!

Okay, ik zal eerlijk wezen. Ik zou nooit op het idee gekomen zijn om kinderen sekspeeltjes te laten uitpakken. Maar, ik neem aan dat ze schoon zijn. Toch? Daarnaast, dragen alle deelnemende kinderen een masker zodat ze ook na dit filmpje nog onherkenbaar over straat kunnen. En ik neem aan dat de bijbehorende ouders zelf heel goed een inschatting hebben kunnen maken of ze hun kind hieraan mee laten doen. Waarschijnlijk zijn er ook voldoende ouders tegen de casting director hebben gezegd dat zij hun kinderen hier niet vooruit willen lenen.

Is wegkijken makkelijker dan de  realiteit?

Gezien de boze reacties van enkelen, vinden sommigen dat de campagne zijn doel voorbij schiet. Ik weet het niet. Mijn ervaring is dat je op social media niet zo gek veel hoeft te doen om verontwaardigde reacties te krijgen. Ach en wee klagers over dat er niks meer heilig is, of het land naar de knoppen gaat die heb je genoeg. Ik zie maar heel zelden nog discussies voorbij komen die het over de inhoud hebben. Want over de vorm klagen en dat dit niet je ding is, is wel erg makkelijk. Maar wegkijken is misschien ook wel makkelijker dan de harde realiteit onder ogen zien.

Nee, de paar kinderen die toevallig een seksspeeltje in handen hadden, zullen heus geen levenslang trauma oplopen. Maar het meisje dat per dag vele mannen afwerkt daarentegen wel.

Wat kan je doen in de Week tegen Kinderprostitutie?

Ben jij ook niet van het wegkijken? Laat je stem dan horen.

  • Social Media: #wtk17 #freeagirl            #kominactie
  • Doe mee met Lock me Up – Free a Girl en sluit je 12 uur lang op in een hokje van 1 bij 2 meter. (16-20 mei)  meer info op weektegenkinderprostitutie.nl
  • Kom in actie. Organiseer een sponsorloop, zamel lege flessen in of verzin zelf een originele manier om geld in te zamelen. Meld je actie aan op weektegenkinderprostitutie.nl
  • Doneer een zelfgekozen bedrag via de website.
  • Tijdens de Week tegen Kinderprostitutie draagt Niels Geusebroek de single ‘Here am I’ op aan Free a Girl en is te downloaden op Spotify. Een deel van de opbrengst gaat naar Free a Girl.

Liefs Josan

 

 

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]