Babyspullen Interieur Kinderkamer Moeder & Kind Spelen

Webshop Wednesday Love, Peace & Joy

23 maart 2016
majvillan-kinderkamerbehang-GoodGirlsCompany-Love peace joy

In de rubriek Webshop Wednesday krijg je een kijkje achter de schermen van een webshop. Bekijk het assortiment, ontmoet de eigenaren en lees wat hen inspireerde bij het opstarten van hun shop. Deze woensdag is het de beurt aan Love, Peace & Joy, dé online boetiek voor een retro-lifestyle.

Love peace joy-ellen ester-GoodGirlsCompany

Wie zijn jullie?
Wij zijn Ester en Ellen, de ‘happy owners’ van Love, Peace & Joy, dé online boetiek voor een retro-lifestyle. Ester woont samen met Gerrit-Jan in Rosmalen en is moeder van Bregje (2008) en Joep (2011) en Ellen woont samen met Paul in Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Wij delen een voorliefde voor retro en vintage. En met dat idee gingen we begin dit jaar dan ook samenwerken.

magische-speelboom-GoodGirlsCompany-Love peace Joy

Wilden jullie altijd al dit werk doen en wat was jullie inspiratie om deze webshop te beginnen?

Inmiddels hebben we allebei al heel wat jaartjes ervaring in de webshopwereld en voor ons allebei geldt dat onze achtergronden (Ester vanuit het grafisch ontwerp en Ellen meer vanuit de communicatiekant) heel goed samenvallen met die voorliefde voor retro en vintage. Zo kunnen wij hetgeen wij heel erg leuk vinden combineren met dat waar we goed in zijn. Dat zorgt voor plezier in ons werk en dat hopen we uit te stralen.

Ester begon in 2010 met De Oude Speelkamer, een webshop met retro speelgoed en kinderkamer accessoires. Haar passie voor vintage en retro is eigenlijk pas ontstaan toen zij zelf kinderen kreeg. Het speelgoed uit de reguliere speelgoedwinkels trok haar niet. Te schreeuwerig en weinig fantasievol, het was allemaal al zo voorgekauwd. In de zoektocht naar leuk speelgoed kwam ze uit bij haar ouders op zolder. Haar eigen oude speelgoed werd aan de kinderen gegeven en die vonden het geweldig! Zo ontstond het idee een webshop te beginnen.

tafelklets-love peace joy-GoodGirlsCompany

Ellen begon in 2010 voor zichzelf en werd mede geïnspireerd door haar vriend Paul die grafisch ontwerper en webbouwer is. Zij had de ideeën en hij vond het leuk daar vorm aan te geven. Ze bleken niet alleen op persoonlijk vlak een goed team en zo ontstond Love, Peace & Joy.

Wij kennen elkaar uit de webshopwereld. Na een aantal gezellige lunches, veel koppen koffie en zo nu en dan een wijntje, ontstond het idee om te gaan samenwerken. Het klikte en onze ideeën en ambities bleken zo goed aan te sluiten, dat wij besloten om onze krachten, kennis en assortiment te bundelen. Dit heeft als eerste geresulteerd in een geheel vernieuwde website voor Love, Peace & Joy, met een fris nieuw uiterlijk, een vernieuwd assortiment en een inspirerend magazine. Momenteel zijn we hard bezig om ook De Oude Speelkamer te vernieuwen.

froy-en-dind-zomercollectie-2016-GoodGirlsCompany

Wat is jullie doel / wat willen jullie met jullie webshop bereiken?

Bovenaan ons lijstje staat een prettige online shopervaring voor onze bezoekers. Persoonlijke en snelle service vinden we erg belangrijk, zodat onze klanten er een goed gevoel aan overhouden.

Naast een niet alledaags aanbod dames- en kinderkleding, vind je op dit moment bij ons mooie accessoires, speelgoed, (doe)boeken, creatieve cadeautjes voor volwassenen en kinderen en bijzondere woon- en kinderkameraccessoires. Alles met een hoog ‘feel good’ gehalte, vaak een vleugje retro en met veel liefde uitgezocht. Maar daar houdt het niet op, want alles wat in de ‘Love, Peace & Joy – gedachte’ past, daar staan we voor open. Of het nou boeken of spelletjes zijn om ‘quality time’ met je kinderen te bevorderen of gewoon hele fijne hebbedingen voor jezelf. Uitgangspunt is dat het dingen zijn die je niet op elke straathoek tegenkomt. Ons doel is dus datgene waar wij zelf blij van worden te delen en om anderen te inspireren. Dat laatste doen we ook in ons Inspiratie Magazine, waarin wij artikelen publiceren over bijvoorbeeld retro-lifestyle trends, ‘feel good’ inspiratie en creatieve zelfmakers, maar ook kijkjes achter de schermen bij onszelf en onze klanten.

Love peace Joy-Ester ellen-GoodGirlsCompany

Waar hopen jullie over 5 jaar te staan?

Over 5 jaar runnen wij Love, Peace & Joy nog steeds met heel veel plezier, misschien niet meer met ons tweeën maar met een gepassioneerd team, waarbij ieder zo zijn eigen inspirerende inbreng heeft. Ons assortiment is dan hopelijk flink uitgebreid. Vooral op woongebied willen we graag verder uitbouwen en we hebben ook nog wel een aantal fijne kledingmerken op het oog. En wie weet lanceren we nog wel eens een eigen lijn. Als we dan ook het mannelijke publiek nog wat meer kunnen bieden is onze missie helemaal geslaagd. Kortom, een breed assortiment waar iedereen die houdt van een retro lifestyle zijn hart op kan halen!

Dank je wel Ester en Ellen voor jullie antwoorden en dat jullie ons ene kijkje achter jullie webshop geven.

Liefs Josan

 

 

 

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Instagram

    Volg mij op Instagram!