Meisjeskleding

Webshop wednesday: Iglo & Indi

20 mei 2015
Jottum-prespring-2015-Jottum-communiejurken_Jottum-Dress_stony-Jottum-dress-Spruce-communiejurk-van-Jottum

Op Webshop Wednesday presenteer ik elke woensdag een webwinkel, merk of website. In elk geval een plekje op het internet dat het bezoeken waard is. Vandaag is  het de beurt aan het IJslandse kinderkledingmerk Iglo & Indi. Sinds 2008 biedt dit super coole kinderkledingmerk de gaafste outfits voor je kids. Iglo & Indi hanteert de filosofie: Speels en praktisch.  Dat vertaalt zich in kinderkleding die modieus is maar ook vooral praktisch.

Helga Ólafsdóttir is zelf moeder van 3 kinderen. Daardoor weet ze heel goed wat kinderen nodig hebben.

“Als moeder van drie kinderen zie ik dagelijks de creativiteit van mijn kinderen weerspiegelt in de verschillende kunstwerkjes die ze maken. Sommige bewaar ik andere gooi ik weg. Toen ik op een dag een stapel tekeningen van mijn oudste dochter bekeek was er een die mijn aandacht trok. Op de tekening stonden twee kleine personen. Een jongen die het handje van zijn kleine zusje vasthield in een magisch open landschap. Beide kinderen droegen een jack met capuchon. Het leek net alsof ze beschutting zochten tegen de kou en wind. Daar stonden ze dan: warm en tevreden in hun eigen wereld te dromen. We noemden de jongen Iglo en zijn zusje Indi.”

Iglo and Indi-Helga and family-GoodGirlsCompany-kinderkleding-kindermodeblog

 

Iglo & Indi-Babykleding-GoodGirlsCompany-Scandinavische kinderkleding-kindermodeblog-kindermode

Iglo & Indi  is een ode aan de creatieve kindergeest. Een manier waar kinderen makkelijk toegang tot hebben. Wat je verliest naarmate je volwassen wordt. Toch zijn ze als volwassenen stiekem jaloers op onze kinderen. Zij zien oneindig veel mogelijkheden, denken niet in hokjes of vakjes.

Iglo & Indi Kids-Spring Summer 2015-GoodGirlsCompany-kindermodeblog-kidsfashion

Dat zelfde zie je terug in de kleurrijke kinderkleding van Iglo & Indi. Naast een explosie van kleuren, wordt de kleding gemaakt van een goede kwaliteit met gave prints die de kinderfantasie stimuleren. Elke kledingstuk wordt gemaakt om je kindjes favoriet te worden.

Iglo & Indi staat viert de creatieve kindergeest

De Spring/Summer 2015 collectie heeft die o zo bekende Scandinavische laid back look over zich. Vrolijke kinderkleding met coole prints. Oog voor detail door hier en daar een ruches maar toch strak. Het worden nooit tierelantijntjes. Ook moeders die bij zichzelf denken “Mijn dochter houdt van iets meer glamour”, hebben een reden om even bij Iglo & Indi te kijken. Waarschijnlijk zal jouw mini-fashionista vallen voor de Monroe sequin skirt of de Maia silver dress. Zelf zie ik Miss B. al rondlopen in de Lisa Tropical wing dress. Deze roze jurk met flamingo print is haar op het lijf geschreven. Miss G heeft meer voorkeur voor de Maggy Leopard bird dress. Inderdaad met een panterprintje maar door de stemmige kledingkleur toch net niet té. En het kleinste prinsesje moet toch echt wel de Pearl all over cat dress van Iglo & Indi hebben.

Iglo & Indi Baby-Spring Summer 2015-GoodGirlsCompany-kindermodeblog-kidsfashion

Welk kledingstuk staat als favoriete item op jouw lijstje?

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  22 mei 2015 at 10:38

  Het ziet er allemaal prachtig uit vind ik! Helaas kiezen mijn dochters zelf hun kleren anders wist ik het wel!

  • Reply
   Josan
   23 mei 2015 at 21:24

   Die leeftijd krijg ik nog 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]