Baby's en kinderen Babyspullen Spelen

Webshop Wednesday: Handmade ‘n Hip

8 juli 2015
Webshop Wednesday-handmade n Hip-Franca Theuws-unieke kraamkados-leuke kraamcadeautjes-GoodGirlsCompany

In de rubriek Webshop Wednesday geef ik je een kijkje achter de schermen van een webshop. Deze week is het de beurt aan Handmade ’n Hip. Franca Theuws is moeder van 2 kinderen. Handmade ’n Hip is een webshop met originele, unieke, handgemaakte kindercadeautjes, Cadeautjes die gemaakt zijn op basis van jouw wensen. En het leuke is: bijna alles is mogelijk. Personaliseer T-shirts met printjes of de namen van je kindjes. Ook knuffels kunnen gemaakt worden op basis van wensen van de klant. Het uitgangspunt is dat de artikelen altijd leuk moeten zijn. Bij Handmade ’n Hip vind je geen producten met fratsen, maar altijd simpel, duidelijk en stoer.

Franca “Ik ben moeder van twee kleine jongens in de leeftijd van 1 ½ en 3. Ik ben altijd op zoek naar kleding en speelgoed wat “anders” is dan standaard. Ik houd er wel van als mijn kinderen iets unieks dragen en niet hetzelfde als de andere kinderen op hun kinderdagverblijf. Dan komt het nog wel eens voor dat ze een jas aan hebben die niet van hen is omdat er ook anderen kinderen met dezelfde jas zijn. Bovendien hoeft het van mij ook niet te zoet te zijn.”

Ben je benieuwd wat Franca motiveerde om haar webwinkel te beginnen? Lees dan snel verder.

Franca Theuws is eigenaresse van de webwinkel  Handmade ’n Hip. Zoals bij veel webwinkels werd ook deze opgericht vanuit een behoefte van de eigenaar. Franca Houd van unieke spulletjes. Producten die in kleine oplage gemaakt worden en die je niet overal vindt. “Je kan prima een T-shirt of ander kledingstuk vinden die niet standaard is. Maar helaas zijn ze dan ook best prijzig. Daar liep ik tegenaan toen ik een stoere jongensknuffel voor de babykamer zocht. Het frustreerde mij dat er amper unieke amper knuffels waren tegen schappelijke prijzen. Bovendien zien veel gepersonaliseerde T-shirts er vaak ook hetzelfde uit. Ondanks dat ze uit verschillende winkels komen. Dat kan beter en leuker dacht ik.”

Handmade n Hip-GoodGirlsCompany-Franca Theuws

Franca Theuws

Handmade ‘n Hip

Met een achtergrond als kledinginkoper  was de overstap naar een eigen webwinkel niet echt moeilijk. Bovendien zat ze toch al niet meer echt lekker op haar plek bij haar huidige baan. “Zelf dingen ontwerpen en naaien vond ik altijd erg leuk om te doen. Tijdens het loopbaantraject dat ik volgde werd het idee voor de webshop geboren. Ik begon met het uitwerken van een paar eigen ontwerpen. Al snel reageerde mijn omgeving hoer erg enthousiast op. Zo kwam er langzaam maar zeker steeds meer vorm in. Inmiddels zit ik niet meer in de probeerfase. Ik krijg een kick van de enthousiaste reacties die klanten op mijn producten geven. Hoe cool is het dat ik nu kids blij kan maken met mijn creaties?!”

Ook al geven de reacties van klanten France veel voldoening uiteindelijk zijn haar zoontjes haar grootste fan. “Het grootste compliment krijg ik van mijn jongens, die het liefst elke dag in hun auto-shirt of vrachtwagen-shirt rond zouden willen lopen. Meer heb ik niet nodig, dan ben ik gelukkig en tevreden.”

T-shirts en knuffels

Het assortiment van Handmade ’n Hip bestaat uit T-shirt en knuffels. Dit komt mede door Franca’s zoektocht naar deze producten, Originaliteit vond ze daarbij toch belangrijk.

“Ik wil een stuk eigenheid brengen, uniek en persoonlijk. Er is heel veel mogelijk omdat ik alles op bestelling maak. Bij Handmade ’n Hip is de klant echt koning. Ik ontwerp alle knuffels zelf en maak ze ook in mijn eigen atelier aan huis. Stoffen verzamel ik op de markt, Marktplaats en internet.  T-shirt koop ik uniseks in. Vervolgens versier ik ze zelf met prints, stofjes of vilt. Zo maak ik er een uniek T-shirtje van. Ook de afbeeldingen op de T-shirts komen van mijn hand. Leuk om voor je eigen kindje te bestellen of leuk als kraam- of verjaardagscadeautje.”

De webshop heeft verschillende categorieën. Als je bijvoorbeeld bij Hip ‘n dromerig kijkt, vind je dit schattige T-shirtje met een kroontje. En uit de categorie Hip ‘n feestelijk vind ik de shirtjes met feestvlaggetjes erg leuk. De Shirtjes zijn eigentijd, eigenwijs en net even anders. “Ik houd mijn oren en ogen goed open voor nieuwe trends, ideetjes, printjes of producten. Het assortiment in de webshop wordt regelmatig door mij ge update. Dan vind je bijvoorbeeld nieuw artikelen of kleurencombinaties in de webshop. Met een hoofd vol ideeën is the sky the limit!”

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Instagram

    Volg mij op Instagram!