Fashion Lifestyle

Webshop Wednesday: Ghimells

14 oktober 2015
Ghimells-Rotterdam Fashion Night-GoodGirlsCompany

Op Webshop Wednesday neem ik je altijd mee voor een kijkje achter de schermen van een webshop. Dit vind ik zelf altijd erg leuk om te doen, omdat ik daardoor in contact kom met allerlei verschillende inspirerende mensen. Een van die personen is Melissa Oehlers. Zij is eigenaar en ontwerper bij haute couture merk GHIMELLS. Het label is voor  vrouwen tussen de 25 en 45 jaar. Jonge vrouwen die het belangrijk vinden dat hun uiterlijk ook vertelt wie zij zijn en wat hen uniek maakt.

Twee keer per jaar presenteert het merk haar nieuwe collectie. GHIMELLS beschikt over zowel een haute couture als een prêt-à-porter collectie. Bij iedere collectie worden de missie en visie punten, die GHIMELLS als zeer belangrijk acht, zo goed mogelijk toegepast. Zo streeft het voortdurend naar:

 • hoge kwaliteit en service
 • een professionele uitstraling
 • zoeken naar verbetering
 • manieren om zich te onderscheiden van de concurrentie
 • hoe het een begrip kan worden in de modebranche
 • hoe je zoveel mogelijk waar krijgt voor je geld.

Ghimells_Melissa Oehlers-GoodGirlsCompamy

Melissa Oehlers

Wie ben je?
“Mijn naam is Melissa Oehlers. Ik ben 32 jaar oud, ben geboren en getogen in Rotterdam, maar kom oorspronkelijk uit Suriname. Sinds kleins af aan heb ik één grote droom. Ik moest en zou perse eigen baas worden. In 2002 ben ik samen met mijn moeder een beauty salon gestart. Toen mijn moeder in 2005 terug naar Suriname vertrok, stond ik er alleen voor. Het was een groot succes, maar ondanks dat bleef ik door dromen. Ik besloot nog een aantal opleidingen te volgen en toen ik in 2013 de opleiding ‘Mode’ aan Academie Artemis afrondde ben ik GHIMELLS gestart. De naam GHIMELLS is een combinatie van zowel mijn naam en de naam van mijn zus, Ghitana.”

Ghimells-Rotterdam Fashion Night-GoodGirlsCompany

Wilde je altijd al dit werk doen?
“Vroeger wist ik niet precies dat ik mode ontwerpster zou worden, maar ik ben wel altijd heel erg creatief en met mode bezig geweest. Toen ik de beautysalon had, begon het te borrelen. Begrijp me niet verkeerd, het was heel erg leuk! Een beautysalon samen met je moeder, dat nog goed loopt ook, wat wil je nog meer? Ondanks dat had ik een sterk gevoel dat ik dat werk niet mijn hele leven zou willen doen. Dit is de reden geweest dat ik de opleiding Mode ben gaan volgen. Al snel had ik door dat ik de juiste beslissing gemaakt had!”

Wat/wie was je inspiratie om Ghimells te beginnen?
“Tijdens de opleiding mode kwam ik er achter dat ik heel graag mijn eigen label op wilde richten. Toen ik eenmaal de kans kreeg, was de keuze over de naam snel gemaakt. Mijn moeder heeft een eigen salon in Suriname, genaamd GHIMELLS. Ik gun het haar heel erg, maar ondanks dat mis ik haar enorm. Door mijn label dezelfde naam te geven als de salon van mijn moeder, met daarin de naam van mijn zus verwerkt, heb ik het gevoel dat mijn familie altijd bij mij is.”

Ghimells_GoodGirlsCompany-Ghimells girls

Wat is je doel/wat wil je met Ghimells bereiken?
“Als ik heel groots mag dromen dan wordt GHIMELLS aankomend seizoen op het podium van Amsterdam Fashion Week getoond en daarna natúúrlijk New York. Ik ben realistisch en kan niet gelijk heel de wereld veroveren. Ik probeer daarom eerst zoveel mogelijk naamsbekendheid in Nederland te verwerven en probeer daarna daar buiten te treden. Op dit moment heb ik één winkel aan de Goudsesingel 58 in Rotterdam en een aantal verkooppunten in Nederland. Dit moeten er alleen maar meer worden!”

Waar hoop je over 5 jaar te staan?
“Over vijf jaar hoop ik heel veel verschillende winkels door sowieso heel Nederland te hebben en misschien er zelfs wel buiten. Ik hoop complete collecties te hebben die tijdens het seizoen zelfs aangevuld worden. Een gigantisch atelier te hebben, waar gedreven en enthousiaste designers aan het werk zijn om de collectie een groot succes te maken. Op dit moment ben ik druk bezig met een Girls collectie. De release van de GHIMELLS Girls collectie zal begin november zijn. Ik hoop dat dit een groot succes wordt en dat GHIMELLS hierdoor alleen nog maar meer naamsbekendheid zal verkrijgen.”

Ghimells_GoodGirlsCompany-Ghimells girls

Door actieve communicatie en branding heeft GHIMELLS een mooi netwerk opgebouwd. Bekende Nederlanders zoals Hind Laroussi, Chimène van Oosterhout, Kim Kötter, Carolien Spoor, Nana Piguillet-Appiah, Froukje de Both en Inge de Bruijn behoren tot de fans.

Natuurlijk is GHIMELLS helemaal met deze tijd mee. Als je het instagram account volgt, zie je de laatste trends. En binnenkort lanceert het merk een lijn voor meisjes: GHIMELLS girls.

Wil je de mooie jurken in het echt zien? Dat kan op 18 oktober tijdens de Rotterdam Fashion Night. Verschillende designers zullen tijdens deze avond hun creaties tonen in het WereldMuseum. De avond begingt om 20:00 uur en eindigt rond 22:30 uur.

 

 • Reply
  Ysanne
  14 oktober 2015 at 14:04

  Leuk en interessant om te lezen. Ik kende de webshop nog niet!

 • Reply
  Joke
  14 oktober 2015 at 09:15

  Wat een leuk concept om zo een webshop onder de aandacht te brengen. Ik ga zeker eens verder kijken bij dit merk!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]